Hogyan épülnek fel a felvételi feladatsorok? | Matematika felvételi feladatok  | Magyar nyelvi felvételi feladatok

A középiskolai felvételi feladatsorok többet és mást követelnek, mint ami az iskolai ötöshöz kell. Ennek az oka talán, hogy a legerősebb iskolákba is ezek alapján válogatják a gyerekeket. Mások a feladattípusok, és nagyon sok kérdésre kell rövid idő alatt válaszolni. Csak azok tudnak jó eredményt elérni a tapasztalatok szerint, akik nagyon céltudatosan készülnek. 

Felvételi feladatok

A legtöbben a felvételi feladatsorok megoldásával készülnek a felvételire. Ennél gyorsabb és hatékonyabb, ha előbb megtanulod a feladattípusok megoldásának csínját-bínját témakörönként, majd gyakorlás-képpen térsz rá a felvételi feladatsorokra. A Matek Oázis felvételi felkészítő tréningje biztosítja neked mindezt, és gondoskodik róla, hogy ne csak a tudásod, hanem a magabiztosságod és a vizsga-rutinod is meglegyen, mire vizsgázni mész.

A 4., 6. és 8. osztályos Felvételi felkészítő tréning interaktív oktatóvideóival egyenes út vezet a vágyott középiskolába. Nézd meg itt a részleteket:

Érdekel a felvételi felkészítő tréning

Hogyan épülnek fel a felvételi feladatsorok?

A matematika feladatsorokról

10 feladatot kell megoldani a felvételin mindössze 45 perc alatt. És a 10 feladatban sok részkérdésre is válaszolni kell. Emiatt nagyon gyorsnak és pontosnak kell lenni a vizsgán. Fontos az összpontosítás, a kitartás és a figyelem tartóssága.

Az iskolában tanultak csak az alapját képezik a vizsgának, a feladatok másképp vannak megfogalmazva, sokszor bonyolultabbak és több logikai lépést igényelnek, mint az iskolai feladatok.  Vannak olyan feladattípusok, amikkel a diákok rendszerint nem találkoznak az iskolában.

Ráadásul fejben vagy írásban kell számolni, nem használható számológép. 

A magyar nyelvi feladatsorról

Az első blokkban (magyar) is 10 feladat vár a vizsgázókra. A matematikához hasonlóan ezek sem csak a tanult anyagot kérik számon, ám nagy hangsúly van a korábbi évek alatt megtanult nyelvtani ismereteken. Kreatívan kell tudni alkalmazni a feladatok megoldásában a nyelvi, kommunikációs, helyesírási ismereteket.

A feladatsor mindig tartalmaz egy hosszabb  szövegértési  feladatot, valamint egy fogalmazást (szövegalkotási feladatot) is, amit adott, meglehetősen szűk keretek között kell megírni. Természetesen a helyesírás is fontos követelmény. 

Matematika felvételi feladatok

4 osztályos felvételi feladatok interaktív megoldással

6 osztályos felvételi feladatok interaktív megoldással

8 osztályos felvételi feladatok interaktív megoldással

Magyar nyelvi felvételi feladatok

A 4., 6. és 8. osztályos Felvételi felkészítő tréning interaktív oktatóvideóival egyenes út vezet a vágyott középiskolába. Nézd meg itt a részleteket:

Érdekel a felvételi felkészítő tréning

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár

Elolvasom A tetraéder fogalma, térfogata, felszíne

A tetraéder fogalma, térfogata, felszíne

2022. november 25.

Mi a tetraéder fogalma? Hogy számoljuk ki a tetraéder felszínét, térfogatát?

Végtelen tizedes törtek
2022. október 28.