Általános Kérdések

A saját e-mail címedet regisztráld. A gyermek is tud saját email címmel regisztrálni, és össze tudjátok kötni a fiókokat, és a jogosultságot is meg tudod osztani a gyermekkel, akár több gyermekeddel is. MIndezt a Tanulási központ/Kapcsolataim menüben intézheted: https://www.matekmindenkinek.hu/felhasznalo/profil/kapcsolataim

Ha gyermekednek még nincs saját email címe, használhatja a Te fiókodat.

Az e-mail cím csak azonosításra és kommunikációra szolgál. (A leveleidet ettől még nem látja a gyerek.)
Olyan jelszót adjál meg, amit a gyerek is tudhat (ez jó, ha eltér az email fiókod jelszavától).

Az ingyenes tananyagok "Igyenes" vagy "Nyilvános" felirattal vannak jelezve az egyes oktatási oldalak tartalomjegyzékeiben.

 • Minden 1-12. osztályos matek témakörhöz találsz ingyenes gyakorlást (teszt feladatsorok, gyakorló videók, játékok).
 • Néhány magyarázó videót is meg tudsz nézni ingyenesen.
 • Hétről-hétre szabadon meg tudod nézni az előző hét legnépszerűbb előfizetős videóját.

Az előfizetői csomagokkal teljes felkészítést kapsz. Előfizetéssel nemcsak az ingyeneseket, hanem a többi tananyagot is tudod használni, hogy könnyen, gyorsan megérthesd a matekot.

Próbáld ki másik böngészőből, vagy indítsd újra a számítógépedet.
(Böngésző verzió váltáskor vagy speciális böngésző beállításnál előfordulhat, hogy nem megfelelően működik a rendszer, pl. nem indul el a videó. Sokat segítesz a fejlesztésben, ha jelzed a hibát. Fontos lehet, hogy hol akadtál el, milyen hibát tapasztaltál, és egy képernyő felvétel is nagyon sokat segíthet.)

Szinte minden - nem túl régi - böngészőben, operációs rendszerben, számítógépen, okostelefonon és tableten működik a rendszer.
Ha teheted, próbáld ki. Ha mégis gond lenne, kérlek, próbáld meg másik böngészőből!
Ezekben az esetekben lehet probléma:

 • Windows 7-es operációs rendszer támogatása 2020. január 14.-ével szűnt meg. Így az ebben található 11-es Internet Explorer sem kap további frissítéseket és újításokat. Másik típusú böngészőkben elvileg nem lehet probléma ezen az operációs rendszeren sem még egy ideig.
   
 • Windows 10 operációs rendszeren az Internet Explorer 11 támogatását a Microsoft megszűntette 2023. február 14-én, ezért nem tudjuk garantálni a megfelelő működést.
   
 • Okostelefonon alkalmazásba beépített böngészővel (pl. gmail, facebook, discord, stb. linkről indítva) lehetséges, hogy nem teljes értékűen használható a program, mert az alkalmazás böngészője korlátozhatja a működést.

Ha úgy gondolod, hogy hibát találtál valamelyik oktatóanyagban, akkor örömmel vesszük, ha jelzed akkor is, ha nem vagy benne biztos. Kattints a videó keretén található bogár ikonra, és írd meg hányadik oldalon találtad a hibát, és miért gondolod, hogy nem jó. (Vagy írd meg emailben, hányadikos anyag melyik videójának hányadik oldalán találtad a hibát.) Ha valóban hiba vagy félreérthető, nem egyértelmű valami, akkor javítjuk az anyagot. Ha esetleg Te tévedtél (szabad!), akkor elmagyarázzuk válasz levélben, vagy telefonon.

Ellenőrizd a levélszemét (spam) és promóciók mappában. Ha nem találod ott sem, keress minket a láblécben látható elérhetőségeinken.

Írd át a felhasználói fiókodban (adataim).

Vásárlással kapcsolatos Kérdések

A vásárlás regisztrációhoz kötött. Legegyszerűbben a vásárlás menüpontban tudod kiválasztani és megrendelni az évfolyamodnak megfelelő felkészítő csomagot.
Ha segítségre lenne szükséged, vagy valami nem érthető, akkor bizalommal hívhatod ügyfélszolgálatunkat.

Adott évfolyamon több csomag is választható. A kombinált csomagok ugyanazokat a videókat tartalmazzák, mintha külön-külön vásárolnád meg az évfolyamok jogosultságait. A különbség az érvényességi időben és persze a tananyag mennyiségében lehet (több évfolyam együtt több tananyag), valamint a kombinált csomagokra csomagkedvezményt adunk. Az érvényességi idő és a csomagkedvezmény mértéke a Vásárlás oldalon látszik.

 • Fizethetsz bankkártyával közvetlenül a weboldalról. Havidíj, éves díj és részletfizetés esetén, ezt a módot tudod választani. A rendelés végén egy banki felületre vezetünk át. (A hozzáférést automatikusan beállítja a rendszer a tranzakció végén.) Kártyád adatait kizárólag bank kezeli.
 • Egyösszegű rendelés esetén átutalással is fizethetsz internetbankon keresztül, vagy személyesen bankfiókban. Számlaszámunk: 11749015-21004535-00000000 (A hozzáférést automatikusan beállítja a rendszer az összeg beérkezése után.)

Figyelem: Átutalás esetén a közlemény rovatba kizárólag az ID-vel kezdődő azonosító számodat írd be, amit a rendelés visszaigazolásban is megtalálsz és a profilodban is.

Külföldről a bankkártyás fizetést javasoljuk, ami rendelés után közvetlenül egy banki felületen lehetséges, ahova elvezetünk (biztonságos, gyors és sokkal olcsóbb, mint az utalás).
Ha mégis átutalás mellett döntesz, akkor a következő adatokra lehet szükséged:
IBAN: HU16117490152100453500000000
OTP Bank SWIFT: OTPV-HU-HB
(Utalásnál ne felejtsd a közleménybe beírni az id azonosító számodat.)

Ugyanúgy működik, mintha boltban fizetnénk vele, és semmivel sem nagyobb a kockázat. Mivel banki felületre vezetünk át, ha betartod az alapvető biztonsági javaslatokat, nem lehet gond. Kártyád adatait csakis a bank látja, és az kezeli. Ha bármi gondod lenne, hívj minket bizalommal.

Az összeg beérkezését követően hivatalos elektronikus aláírással ellátott elektronikus számlát állítunk ki a számlázz.hu számlázó rendszerén keresztül, amit a profilodban megtalálsz (az első számlát emailben is elküldjük).
Amennyiben papír alapú számlára van szükséged, azt kérlek, fizetés előtt jelezd e-mailben vagy az ügyfélszolgálatunknál.

A számlát arra a címre állítjuk ki, amit a számlázási adataidnál megadtál.

 1. A tandíj beérkezésekor aktiváljuk a megrendelt anyagok hozzáférését (és küldjük e-mailben a befizetést igazoló elektronikus számlát.)
 2. Aktiválást követően nemcsak az ingyenes anyagokat nézheted meg az oldalon, hanem a megrendelt videó csomaghoz tartozó összes videót.
 3. Ha belépsz a regisztrációs adataiddal (email cím és jelszó), a rendszer már automatikusan tudja, hogy melyik videó csomaghoz vásároltál jogosultságot. (Tehát kódot vagy CD-t nem küldünk.)
 4. Leggyorsabban a Tanulási központ/Tananyagaim menüből éred el a megvásárolt tananyagokat.
 5. A beérkezéskor elektronikus számlát állítunk ki, amit a regisztrált e-mail címre küldünk el.
 6. Az oktató anyagokat 2 számítógépről tudod használni. Az első nem ingyenes videó megnyitásakor a rendszer automatikusan megkérdezi, hogy "Legyen ez az 1. jogosult számítógép?". Ha igennel válaszolsz, máris beállítottad az egyik számítógépet, és elindul a videó. Hasonlóan be tudsz állítani bármikor később egy 2. gépet is. Minden automatikusan történik, de bármi gondod lenne szívesen segítünk. Biztos lehetsz benne, hogy ez nem lesz akadálya annak, hogy használni tudd a programot.

Befizetés után aktiváljuk a megrendelt anyagok hozzáférését. Azaz innentől fogva, ha belépsz a felhasználó azonosítóiddal (email cím és jelszó), akkor a rendszer tudni fogja, hogy mihez van jogosultságod, és nemcsak az ingyenes anyagok lesznek elérhetőek, hanem a csomagodhoz tartozó összes többi anyag is.

Leggyorsabban a Tanulási központ/Tananyagaim menüből éred el a megvásárolt tananyagokat.

 

A www.matekmindenkinek.hu tananyagok menüpont alatt tudod megnézni a leckéket.

De leggyorsabban a Tanulási központ/Tananyagaim menüből éred el a megvásárolt tananyagokat.
Az online elérhetőségnek köszönhetően mindig a legfrissebb, legbővebb tananyagokat használhatod. Nem kell a frissítésekkel vagy az újratelepítéssel sem foglalkoznod.

Bankkártyás fizetés esetén a rendszer azonnal automatikusan beállítja a hozzáférésedet.
Átutalás esetén az összeg beérkezésekor aktiválódik (automatikusan) a hozzáférésed (0-3 óra banki időn belül). Fontos, hogy az adatok pontosan legyenek kitöltve, hogy a rednszerünk felismerje a befizetést, és automatikusan tudja számlázni. Ha megkaptad a számát vagy látod a profilodban, akkor biztos lehetsz benne, hogy beérkezett a befizetés, és aktív a hozzáférésed. Ha valami mégsem lenne rendben, hívj minket bizalommal.

A csomag érvényességi idején belül akárhányszor meg lehet nyitni a videókat. Az érvényességi idő a katalógusban, a visszaigazoló emailben és a profilodban is látszik.

Fizetési könnyítésként havi részletben is lehet fizetni (kivétel pl. érettségi előtt 1 hónappal az érettségi felkészítőre). Már az 1. részlet beérkezését követően aktiváljuk a teljes csomaghoz a hozzáférést.
Az 1. részletet 3 munkanapon belül kell rendezni, a további részleteknek mindig 1 hónappal később az első részlettől számítva. A részletekről e-mailben emlékeztetőt küldünk.

 • A rendszer 2 számítógépről használható (ebbe mobil eszköz is beleszámít).
 • Utólag is módosítható, hogy melyik 2 számítógép legyen (a rendszer 1x megengedi neked az önálló újraosztást, ha ezt is elhasználod, akkor hívj minket bizalommal).
 • Aktiválást követően, amikor megnyitsz egy nem-ingyenes tananyagot, amihez jogosultság van, megkérdezi a rendszer, hogy legyen-e ez az 1. jogosult számítógép. Ha igennel válaszolsz, akkor máris kijelölted az egyik jogosult számítógépet.
 • Hasonlóan, ha ezután másik számítógépről is szeretnéd használni az anyagokat, akkor megkérdezi a gép, hogy legyen-e ez a 2. jogosult számítógép.
 • A korlátozás nem ellened irányul, csupán biztonsági okokból van rá szükség.
 • Ne aggódj, nem fordulhat elő, hogy emiatt nem férsz hozzá az anyagokhoz. Ha bármi gondod lenne, bizalommal hívj minket akár hétvégén is, és mi örömmel segítünk.

A rendeléstől számított 3 munkanapon belül várjuk a tandíjat.

Ha neked mégsem válna be ez a tanulási lehetőség, akkor 2 héten belül jelezd, és visszafizetjük a befizetett tandíjat

Tananyag csomagjaink többségénél 100% pénzvisszafizetéssel garantáljuk, hogy javítasz matekból.
A garancia részleteihez nézd meg az ÁSZF-et

A legtöbb érettségi felkészítő csomagunk esetén garantáljuk, hogy sikeres lesz az érettségid.
A garancia részleteihez nézd meg az ÁSZF-et

Előfizetők Kérdései

Az egyes témaköröket úgy építettük fel, hogy akkor lesz minden világos és könnyen érthető, ha a témakör első videójával kezdve egyesével végighaladsz a tananyagokon. Ezt akkor is így érdemes csinálni, ha esetleg a suliban másképp tanuljátok. Hidd el, ettől a suliban tanultak is világosak lesznek, és képes leszel megoldani azokat a feladatokat is. Ha könnyűnek érzed az anyagot, haladhatsz benne gyorsabban. Ha viszont nem értesz valamit egy videóban, akkor érdemes visszalapozni.
Fontos! Ne ugord át a kérdéseket, ha nem érted. Gondolkozzál, és ha nem világos, lapozz vissza!
Amennyiben megvásároltad a "Pótold a hiányosságaidat!" modult is (általában a prémium verzió része), és vannak hiányosságaid az előző évekből is, akkor érdemes ezzel kezdened, hogy ne okozzanak újra és újra megértési problémát az esetleges alapvető hiányosságaid. (A "Pótold a hiányosságaidat!" modult az évfolyamodnál önálló oktatási oldalként találod meg a tananyagok menüpont alatt.)

Ha szorgalmasan, figyelmesen és szépen sorban haladtok a Matek Oázisban, akkor jutalomból csillagokat, érmeket, sőt kupákat kaptok a dicsőségfalatokra!
VIDEÓK ÉS TESZTEK JUTALMAZÁSA (CSILLAGOK)
 • Csillagot akkor tudtok szerezni, ha egy adott videóban a feltett kérdések legalább 40%-ára helyesen válaszoltok (és nem nézitek meg előre a választ - bizony, ezt is érzékeljük, mert ugye az szerintetek is csalás lenne?!).
 • 2 csillagot szerezhettek, ha 65%-ot eléri a helyes válaszok aránya,
 • 3 csillagot kaptok, ha 90%-100%-ban válaszoltatok helyesen.
JÁTÉK JUTALMAZÁSA (CSILLAGOK)
A játékra annyi csillagot kaptok, ahány érmet megszereztetek a játékra (gyakorló profi vagy a verseny módban tudtok érmeket szerezni)
A évfolyamotok oldalán szereplő játékok a JÁTÉKOK "tananyag oldalon" is megtalálhatók összegyűjtve. A csillagokat ott kapod meg a játékért, ahol megszerezted a játékon belüli érmeket. Ha a másik tananyag oldalon is játszol ugyanazzal a játékkal és megszerzel legalább egy érmet a játékban, akkor azon tananyag oldalon is megkapod érte az összes eddig elért csillagot.
ALFEJEZET JUTALMAZÁSA (ÉREM)
Érmet akkor kaphattok, ha egy alfejezetben szereplő minden egyes videóhoz, teszthez és játékhoz legalább 1 csillagot már begyűjtöttetek.
FEJEZET (TÉMAKÖR) JUTALMAZÁSA (KUPA)
S️zerezzétek meg a kupákat is a fejezetekhez! Kupát akkor kaptok, ha a fejezethez tartozó összes alfejezetért begyűjtitek az érmeket.
+1 TIPP:
Minden nap az aznapi ELSŐ válaszotokat vesszük figyelembe, tehát aznap már nem tudtok javítani az arányon, MÁSNAP viszont ÚJRA próbálkozhattok, mert ismétlés a tudás anyja ;)
MILYEN DÍJAITOK VANNAK MÁR?
Nézzétek meg a Dicsőségfalaitokat BELÉPÉS után az Adataim menüpontban!
Hajrá, előre a sok-sok csillagért! :)

Az új tanévvel tiszta lappal indul a Dicsőségfalatok. A csillagokat, érmeket és a kupákat ezután az új évfolyamotok videóival gyűjthetitek.

Ne aggódjatok, a korábbi gyűjteményetek sem veszett el, a Korábbi jutalmak közt megtaláljátok, ami a Dicsőségfal menüjének az alján jelenik meg, ha van már archivált eredményetek.

Tipikusan akkor fordul elő, ha valamilyen tisztogató program van telepítve a gépeden. A CCleaner-ben például a Beállítások/Sütik menüben a www.matekmindenkinek.hu, www.matekerettsegi.hu, www.matekoazis.hu webhelyeket tedd a megtartandó sütik közé, de minden ilyen tisztogató programnak van olyan beállítási lehetősége, ahol kivételeket tudsz megadni.

Előfordul néha az is, hogy tűzfal vagy vírusirtó programjában is van süti törlő funkció. Ebben az esetben abban is be kell állítani a kivételek között a mi oldalainkat.

Egyre több esetben biztosítanak maguk a böngészők is ilyen automatikus süti törlési lehetőséget vagy pedig törlik akkor, amikor előzmény törlést csinálsz. Ezek mindegyike egyszerűen beállítható az adott böngésző beállításai között.

Belépést követően felhasználói fiókodban, azaz az adataim menü rendeléseim fülön tudod ellenőrizni.

A felhasználói fiókodban, azaz az adataim menü rendeléseim fülön tudod ellenőrizni.

Lehetséges okok:

 • Más email címen is regisztráltál, és azon van az előfizetésed.
 • Nem érkezett még be az összeg.
 • Elmaradt részleted van.
 • Másik csomagra van előfizetésed.

A Jogosultság, előfizetés és részletfizetés státuszát ellenőrizheted a felhasználói fiókodban, azaz az adataim menü rendeléseim fülön. Ha továbbra sem érthető, hívd bizalommal az ügyfélszolgálatunkat!

Egy regisztrációval két számítógépről lehet használni a rendszert. Ebbe beleszámít a tablet és az okostelefon is.

A tanulási naplóban ellenőrizhető, hogy mikor melyik tananyagot vetted át. Mennyit foglalkoztál vele. A videókban hány kérdésre adtál elsőre helyes választ. Melyik oldalakat nézted végéig (azaz megvártad a hang végét is). Hány százalékos lett a teszted.
A tanulási napló általában a prémium csomag része.
Megnyitható belépést követően a felhasználói fiókodból (adataim) vagy közvetlenül ide kattintva.

Ha szépen sorrendben haladsz a videókon és teszteken, és ennek ellenére mégsem lenne világos valami, akkor a kérdezz-felelek részben leírhatod a kérdésedet, és a szaktanár válaszol.
A Kérdezz-felelek lehetőség általában a prémium verzió szolgáltatásaként vásárolható meg. Megnyitható belépést követően a felhasználói fiókodból (adataim) vagy közvetlenül ide kattintva.

Van olyan csomag, amit igen, de hívd az ügyfélszolgálatot!

A megvásárolt jogosultság egy-felhasználós, másnak nem adható át. Nagyobb (dupla, áttörés, platina max) vagy több csomag vásárlása esetén azonban családbarát vállalkozásként lehetővé tesszük, hogy családon belül testvér is használhatja a programot a megvásárolt tananyag csomag érvényességi idején belül.

Azonban, ha a tesó is ugyanazzal a regisztrációval lép be, akkor a felhasználási adatok, a tanulási napló, a kiosztott jutalmak összekeverednek. Ezért azt javasoljuk, hogy
 1. regisztráljon a tesó is
 2. hívd az ügyfélszolgálatot, hogy állítsunk be testvér jogosultságot a testvér regisztrációjához.

Jó, ha tudod, hogy a testvér jogosultság össze van kötve a megvásárolt jogosultsággal. Ha pl. elmarad a havi részletfizetés, akkor egyik testvér sem tudja használni a tananyagokat.