Iskolakezdés: Miért fontos a matematikai előkészítés?

A suliban a legtöbb gondot a matek okozza a diákoknak, ez közismert. Tudom, hogy szülőként Te is szeretnéd megóvni gyermekedet a kudarcoktól, és megadni minden segítséget, hogy sikeres lehessen az iskolában. Ha úgy engeded őt iskolába, hogy a számok már jó barátai, egészen másképp fog viszonyulni ehhez a nehéz tárgyhoz, mintha egy idegen világba csöppenne.

A Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzusa színes, könnyed interaktív online "tananyagokkal" - valójában készségfejlesztő játékokkal - támogatja gyermekedet ebben a fontos folyamatban.

Büszke, vidám és élettel teli kisfiú
Magabiztos, mosolygós, boldog kisiskolás lány

Az iskolaérettség matematikai vetülete

Az iskolaérettség számos különböző készséget és képességet tartalmaz. Mostanában méltánytalanul háttérbe szorult a matematikai készségek területe, pedig ezen készségek korai fejlesztése hozzájárulhat a gyermek későbbi sikereihez, és nem csak matekból! A számok megismerése, a velük való játék, az alapvető számtani műveletek megértése, és a problémamegoldó készségek fejlesztése nélkülözhetetlenek az iskolai siker érdekében.

Azok a gyermekek, akik a számok ismerete nélkül mennek az iskolába, sok hátránnyal indulnak azokkal a társaikkal szemben, akik már ismerik ezeket, és magabiztosan közlekednek a számok világában.

A Matek Oázis segít abban, hogy milyen matematikai készségeket fejlesszünk az iskolakezdés előtt

A Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzusának segítségével a gyermekek játékos formában sajátíthatják el az alapvető matematikai készségeket. A kurzus során a gyermek képes lesz a számok felismerésére és megnevezésére, és a mennyiségek összehasonlítására. Választ tud majd adni arra kérdésre, hogy melyik több?, melyik kevesebb? Melyik a nagyobb mennyiségű két sokaság közül? A kurzus előkészíti az alapvető számtani műveleteket is (összeadás és kivonás), anélkül, hogy ezt kimondanánk :)

Melyik a kevesebb vagy több? - Interaktív tananyag részlet
Készség fejlesztő matekoktató program - Interaktív tananyag részlet

Hogyan segíti a Matek Oázis a gyermek alkalmazkodását az iskolai környezethez?

A Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzusa nem csupán a matematikai készségek fejlesztésében segít, hanem abban is, hogy a gyermek pozitív hozzáállást alakítson ki a matematika iránt. A pozitív hozzáállás hozzájárul a tanulási motivációhoz, melyet a Matek Oázis szórakoztató és interaktív feladatai segítenek fenntartani.

Készség fejlesztő matekoktató program - Interaktív tananyag részlet

Sikeres iskolakezdés matekból a Matek Oázis segítségével: szülői tanácsok és ajánlások

 1. Pozitív hozzáállás a matematikához: Tegyük érdekessé és élvezetessé a matematikát a gyermek számára. A szórakoztató, játékos és interaktív tananyag segít ebben.
 2. Játékos tanulás: Használjunk játékokat a matematikai készségek fejlesztésére. A Matek Oázis játékai remekül fejlesztik a matematikai gondolkodást.
 3. Mindennapi matematika: Használjuk a mindennapi tevékenységeket a matematikai készségek gyakorlására. A számlálás, mérések, az idő megértése, a pénz használata mind nagyszerű módok a matematika beillesztésére a mindennapi életbe.
 4. Türelem és bátorítás: Bátorítsuk a gyermeket, tartsuk fenn a motivációját, és legyünk türelmesek. A Matek Oázis minden gyermeknek lehetőséget ad arra, hogy a saját ütemében haladjon, és sok sikerélményt biztosít a rengeteg apró, egymásr épülő feladatnak köszönhetően.
Mama és unokája matekoznak színes abakuszon

Gyakran ismételt kérdések a Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzusáról

 1. Mikor kezdjem el a Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzust gyermekemmel?

  A matematikai készségek fejlesztése már korai életkorban elkezdődhet. A számok ugyanúgy a valóságunk részei, mint a színek. Természetes, hogy - az életkornak megfelelő szinten - ismerkedjenek vele a gyerekek. 6 éves koráig minden gyermeknek meg kellene ismerkedni a számokkal tízig. Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzusa játékos és interaktív módon segít a gyermeknek megszerezni és fejleszteni a matematikai készségeket. Nagycsoportosoknak ajánljuk, de legkésőbb az iskola megkezdése előtt.

 2. Mit tegyek, ha a gyermekem nem mutat érdeklődést a matematika iránt?

  A Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzusa játékos és szórakoztató módon közelíti meg a matematikát, ami közelebb hozza a gyermekhez a számok világát. Emellett a kurzus során a gyermek a saját ütemében haladhat, ami csökkenti a nyomást és növeli az önbizalmat. Megnyugtató lehet a szülő számára is, mikor látja, hogy gyermeke szívesen játszik a számokkal, és válaszol olyan kérdésekre, amikre addig nem tudott.

 3. Milyen matematikai készségeket kellene a gyermekemnek elsajátítania az iskolakezdés előtt?

  Elsődleges, hogy megismerkedjen a számokkal, és világos legyen számára, hogy az a több, a nagyobb mennyiség, amelyiknek nagyobb a számossága. 4 zsiráf kevesebb állat, mint 6 nyúl, akkor is, ha a zsiráfok sokkal nagyobbak. Ezt csak az a gyermek érti meg, aki tisztában van a számok jelentésével. A Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzusában a gyermek képes lesz megszámolni bármit (10-ig), megtanulja felismerni és megnevezni a számokat, az alapvető számtani műveletek elvégzését is előkészítjük (összeadás és kivonás). Képes lesz a mennyiségek összehasonlítására, használni tudja majd a relációs jeleket.

 4. Hogyan segíthetem a gyermekemet, ha nehezen megy a matematika?

  A Matek Oázis Iskola-Előkészítő kurzusa segítségével a szülők olyan eszközöket és módszereket kapnak, amelyek segítenek a gyermek matematikai készségeinek fejlesztésében. A kurzus interaktív tananyagai a gyermek saját ütemében engedik fejleszteni a készségeit.

 5. Hogyan tudom támogatni a gyermekemet az iskolai matematikában?

  Oda kell figyelni a szülőknek, hogy ne maradjon le a gyermek. Minden lemaradásnak súlyos következményei vannak matekból. A Matek Oázis folyamatos támogatást tud adni gyermekednek az iskola évei alatt is. Az elsős kurzus anyaga mellett a Matek Oázis szakértő csapata is rendelkezésre áll, hogy tanácsokkal és támogatással segítsen a szülőknek.

Biztosítsd gyermekednek, hogy felkészülten és magabiztosan mehessen az iskolába!

Fizess elő, hogy sikerélményekben gazdag legyen az első éve:

ISKOLA-ELŐKÉSZÍTŐ MATEK -›
MATEK 1 -› ...
Havi előfizetés

NAGYCSOPORTOS MATEK
+ NYÁRI GYAKORLÓ 
+ szeptembertől MATEK 1-gyel bővül


HAVI előfizetéssel


ISKOLA-ELŐKÉSZÍTŐ MATEK -›
MATEK 1 -› ...
Éves előfizetés

PLATINA MAX
(All Inclusive)

Teljes matek 1-12 
(közép + emelt szint)
+ felvételi, érettségi
+ ovis matek, logika
+ fizika, kémia, angol,…


ÉVES előfizetéssel


2 tananyag áráért
az összes tananyag

A Matek Oázis okos választás

A gondolkodási képesség fejlesztése a legjobb befektetés a jövőbe

A Matek Oázis előfizetés segít gyermekednek megszilárdítani és bővíteni a matek tudását, és javítja az eredményeit. Az évfolyamváltást minden tanév elején elvégezzük, így mindig a megfelelő szintű anyagot biztosítjuk. Az előfizetésünkkel a gyermeked folyamatosan fejlődhet, és biztosan felkészül a következő évfolyamra. Mindezt játékosan, élvezetes formában.

Nyári esős napokon matekozhat egy-egy fél órát a Matek Oázisban. Mi gondoskodunk arról, hogy ez szórakoztató legyen számára, te pedig a tanulási naplóban bármikor láthatod, hogy mennyire volt eredményes a tanulása.

interaktívInteraktív

A Matek Oázis nemcsak egy videó gyűjtemény, hanem egy jól felépített interaktív oktató program, ami apró lépésenként visszakérdez, és azonnal megmutatja, hogy helyes volt-e a válasz. Fókuszban tartja gyermeked figyelmét, nem kalandozik el, sikerélményt szerez, motiválttá válik a "matekoázisozásra".

bármikor elérhetőBármikor elérhető

Videó-szerűen bármikor megállítható, visszatekerhető a program. Bármikor elérhető: nem kell alkalmazkodni a magánóra időpontjaihoz és pl. dolgozatok előtt, akár hétvégén vagy este is lehet vele matekozni.

létező legjobb módszerA létező legjobb tanulási módszer

Az interaktivitásnak köszönhetően az u.n. "teszteléses" (v. visszakérdezéses) tanulási módszerrel tanulhat gyermeked, ami bizonyítottan a legeredményesebb. Hosszútávon emlékszik a tanultakra. Valóban megérti a matekot, azaz alkalmazni is tudja a tanultakat a feladatokban, és hosszútávon is megmarad a megszerzett tudása.

kérdezz-felelekKérdezz-felelek

Előfizetőként lehetőségetek van kérdezni, ha mégis elakadna gyermeked valahol. A kérdésetekre a Matek Oázis matematika tanárai válaszolnak. A korábban feltett kérdéseket és válaszokat összegyűjtve megtaláljátok, amiből szintén sokat tanulhat gyermeked.

tanulási naplóTanulási napló

Megmutatja mikor, mennyit, milyen eredménnyel sikerült megtanulnia gyermekednek. Könnyen nyomon követhetitek az aktivitását és a fejlődését.

ügyfélszolgálatÉlő ügyfélszolgálat

Ha kérdésed van, munkaidőben ügyfeles kolléganőink segítenek. Délutánonként és hétvégén technikai ügyeletet tartunk, hogy ne legyen akadálya a matekozásnak :)

Mit érdemes tudnod a vásárlás előtt?


Bankkártyás fizetéssel azonnal aktiválódik a hozzáférésed, és kezdődhet a felkészülés. (A részletfizetés kizárólag bankkártyás fizetéssel működik.)

Banki átutalásnál a közleményt az id kezdetű azonosítóval kezdd, és pontos összeget utalj. Csak így tudjuk automatikusan feldolgozni és pár másodpercen belül aktiválni a hozzáférésedet.

2 számítógépről (vagy más eszközről) is használhatod.

Bármi kérdésed, gondod lenne, keress minket bizalommal a lenti elérhetőségeinken.