Rólunk

A Matek Oázis születése

Már több, mint tíz éve tanítottam, amikor a matekórákon még mindig az volt a legnagyobb gondom, hogy a gyerekek egy része már unja a magyarázatot, míg a többi még küzd azért, hogy felfogja, mi is történik valójában. Hiába magyarázom el én (lelkesen, színesen és érthetően akár) a példákat, ha a gyerekek fele csak „mozizik” az órán. Próbál követni többé-kevésbé, de mikor a következő hasonló példát kéne megoldani, azzal már nem tudja összekapcsolni. Az lenne jó, ha önállóan tudná átgondolni...

2007-ben még nagyon gyerekcipőben járt az e-learning, de a férjemnek voltak multis tapasztalatai, és lelkesen mesélte, mi hogyan működik.Nekem akkor beugrott, hogy milyen szuper lenne ezt használni a matek tanítására.

Tudtam, sőt biztos voltam benne, hogy az egyetlen megoldás a valóban személyre szabott tanár. Aki ott van a gyerek mellett mindig, ha elakad, és továbbsegíti őt, mikor gondja van. Aki megfelelő lépésekben adagolja neki a feladatokat, a kérdéseket, amik előbbre viszik őt az összefüggések megismerésében és ezek alkalmazásában.

Igen, én is szeretnék az óráimon ilyen „személyre szabott” tanár lenni! De ez fizikai képtelenség, hisz nem tudok egyszerre több gyerek mellett ott állni.

Szita lányok matekoznak a Matek Oázissal

Viszont a videókkal meg tudom tenni. A számítástechnika biztosítani tudja azt a „csodát”, hogy megsokszorozhatom a jelenlétemet, és tényleg mindenkinek a maga tempójában magyarázhatom, és a maga szintjén adagolhatom az új ismereteket.

A Matek Oázist ez alapján fejlesztettük ki, és fejlesztjük a mai napig. A lelkesedésem töretlen, tele vagyok ötletekkel, és már nemcsak ketten a férjemmel, hanem egy egész lelkes csapattal valósíthatom meg a terveimet.

A matek gondokkal küszködők számára olyan internetes korrepetálást/matek felkészítő anyagot állítottunk össze, amellyel könnyedén megérthetik a matekot, és olyan sikereket érhetnek el benne a gyermekek, amiről eddig álmodni sem mertek, sem ők, sem a szülők!

Időkímélő, barátságos, sőt, élvezhető matek-korrepetálás, matektanulás...

A matekban bevált módszerekkel más tárgyak is könnyebben tanulhatók, ezért elkezdtük más tárgyak bevezetését is...úgyhogy hajrá, ne maradjatok le, kövessétek figyelemmel a facebook- és a weboldalunkat!

A rengeteg pozitív felhasználói visszajelzés pedig még inkább ösztönöz, igazolja, hogy jó úton járunk, tudunk segíteni – ez pedig örömmel tölt el.

2.300+ interaktív tananyag, 300.000+ tanítvány

Most már egész kis csapattal fejlesztjük és működtetjük a Matek Oázist. Ennek ellenére továbbra is sokat dolgozunk, hiszen mindig jóval több tervünk van, mint időnk. 2007 óta ezernél is több tananyagot készítettünk, ami segítségével több, mint 300 ezren tanultak velünk, köztük több ezren az előfizetői anyagokkal.

Hálás vagyok a tanítványaimért, a munkatársaimért, a sok biztató és dicsérő szóért, az elért eredményekért, és kérek erőt további közös álmaink megvalósításához.

A Matek Oázisról bővebben még a wikipédiában olvashatsz.


A Matek Oázis tananyagokat fejlesztő tanárok

Baloghné Békési Beáta (Bea) - alapító, tulajdonos, matematika-fizika tanár, oktatási vezetőként gondoskodom arról, hogy erre a különleges interaktív program felületre adaptáljuk a tananyagot.

Némethné Papp Kornélia - Nelli általános iskolai matematika-fizika-kémia tanár, akire mindig, mindenben lehet számítani, a tananyagok jelentős részében bent van az ő munkája is

Dancsó Imre - Döme matematika-fizikatanár, ő készítette az emelt szintű tananyagaink jelentős részét, valamint az iskola előkészítő anyag nagy részét. Emellet cikkírással és szerkesztéssel foglalkozik.

Ekmanné Dr. Tóth Viktória - Viki matematikus, az ELTE Informatikai Karán egyetemi adjunktusként tanít matematikát, az emelt szintű tananyagok készítésében vesz részt

Tanárok, akik korábban szintén részt vettek a tananyagok fejlesztésében

Tolnainé Horváth Ági - középiskolai matematika tanár, kedves volt kolléganőm, jelenleg egyetemen tanít, és az emelt szintű érettségi szóbeli tételek kidolgozásában vett részt, és a 6.-os felvételi anyagait készítette

Pálmainé Bangó Zsuzsanna -Zsuzsi középiskolai matematika tanárként dolgozott az Oázisban sok évvel ezelőtt, mielőtt a gyermekei születtek

Horváth Gábor - Gábor középiskolai történelem tanár, kedves volt gimnáziumi kollégám. Az ő anyagai és ötlete alapján készítettük a történelem érettségi felkészítő leckéket

Blazsetin Berandett - horvát nyelvtanár. Vele készítettük a horvát nyelvi leckéket, az általa kitalált kreatív történet alapján.

Varga Tamás - matematika tanár barátunk, aki színes, érdekes teszt feladatokat készített

Korrepetítorok

A tananyagok fejlesztésében nem tanári diplomás korrepetáló magántanárok is részt vettek:

Molnár-Korpics Gabriella - Gabi sokáig élt Londonban, és magán angol órákat is ad. Évekig volt kedves kollégánk az Oázisban, vele készítettük az angol felkészítő csomagokat.

Pataki Lívia - Livi mozgáskorlátozottként matematika korrepetálással foglalkozott, és az Oázisba is aktívan bedolgozott jópár évvel ezelőtt

Fuchs Alexandra - Szandi programozóként dolgozik nálunk, de régebben néhány alsós matek tananyag hangosítását is szívesen felvállalta

A Matek Oázis Csapata

Lelkes és elkötelezett szuper-csapat gondoskodik főállásban a Matek Oázisban arról, hogy diákjaink prémium minőségű oktatást kapjanak. Fejlesztjük és naprakészen tartjuk a tananyagainkat és az informatikai rendszert, és tartjuk a kapcsolatot veletek. Nagyon jól érzem magam a Csapatban, igazi felüdítő, energizáló oázis, öröm együtt dolgozni minden kollégával. Hálásan köszönöm ezúton is elkötelezett munkájukat!

A Matek Oázisban dolgozó kollégák:

Baloghné Békési Beáta (Bea) - alapító, tulajdonos, matek-fizika tanár, oktatási vezető

Balogh András - alapító, tulajdonos, ügyvezető

Tananyag fejlesztők

Némethné Pap Kornélia (Nelli) - matematika-fizika-kémia tanár

Dancsó Imre (Döme) - fizika- és matematikatanár

Ekmanné Dr. Tóth Viktória (Viki) - matematikus, egyetemi adjunktus

Krisztián Ádám - szerkesztő

Informatikai fejlesztés és üzemeltetés

Fuchs Alexandra (Szandi)

Szörényi Szabolcs (Szabi)

Kemsei Zsófia (Zsófi)

Kum Gábor - külsős munkatárs

Marketing

Bende Piroska (Piri) - ügyfélszolgálat, marketing

Szabó-Kantó Szimonetta (Szimi)

​​​​​​​Pados Diána (Dia)

Adminisztráció

Balogh Benjámin - hatékonysági vezető

Nagy Adrienn (Adri)

 

Céges adatok

Matek Oázis Kft.

8800 Nagykanizsa, Buda Ernő u. 19. 2.emelet 212/1.
Adószám: 14748707-1-20
Cégjegyzékszám: 20-09-069532
Levelezési cím: 8800 Nagykanizsa, Buda Ernő u. 19.

OTP Bank: 11749015-21004535-00000000

IBAN: HU16117490152100453500000000
OTP Bank SWIFT: OTPV-HU-HB

 

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár