EGYENES ÚT A VÁGYOTT KÖZÉPISKOLÁBA

MATEK OÁZIS Felvételi felkészítő – Tanulj okosabban!

Interaktív oktatóvideókkal és személyre szóló támogatással


A középiskolai felvételi feladatsorok megoldásához mást és másképpen kell tudni, mint ami az ötöshöz kell a suliban. Új feladattípusok, és rengeteg kérdésre kell rövid idő alatt válaszolni. Tapasztalatből tudjuk, hogy csak azok tudnak jó eredményt elérni, akik céltudatosan készülnek.

Különlegesen hatékony tanítási módszer, amilyet máshol nem találsz


A legtöbben a felvételi feladatsorok megoldásával készülnek a felvételire. Ennél gyorsabb és hatékonyabb, ha

  • témakörönként készül fel a diák egy-egy feladattípus megoldására
  • így le tud ülepedni, készséggé tud válni a feladatmegoldás
  • majd gyakorlásképpen jöhetnek a felvételi feladatsorok.
  • Lépcsőzetes haladás, amivel garantáltan eljut a célig
  • Nem csak a gyermek tudása nő, hanem a magabiztossága is
  • Vizsga-rutint szerez, mire vizsgázni megy.

A matematika központi felvételi feladatsorokról

10 feladatot kell megoldani a felvételin mindössze 45 perc alatt. A 10 feladatban sok részkérdésre is válaszolni kell. Emiatt különösen gyorsnak és pontosnak kell lenni a vizsgán. Fontos az összpontosítás, a kitartás és a figyelem tartóssága. Ezek mind olyan készségek, amik fejleszthetők egy jó tréninggel.

Az iskolában tanultak csak az alapját képezik a vizsgának. A feladatok más jellegűek, sokszor bonyolultabbak és több logikai lépést igényelnek, mint az iskolai feladatok. Vannak olyan feladattípusok, amikkel a diákok rendszerint nem találkoznak az iskolában. Ráadásul fejben vagy írásban kell számolni, és csak a jó eredményért jár a pont.

A Matek Oázis videós oktatóprogramja felkészíti a gyerekeket erre a kihívásra. Közben egy csomó kérdésen keresztül fejleszti a problémamegoló-képességüket.

Mit lehet tenni, ha komolyabb hiányosságai vannak a gyermeknek matekból?

Ez most sajnos általános, rengeteg diáknak vannak hiányosságai a pandémia miatt (is). Az a jó hír, hogy a gyermekek gondolkodása az idővel fejlődik (absztrakciós képességei erősödnek), és emiatt a régebbi ismeretek matekból sokkal gyorsabban pótolhatók, mint amennyi idő akkor kellett hozzájuk, mikor tanulták őket.

Persze megfelelő segítség kell ehhez, mert könyvből szinte lehetetlen gyorsan haladni matekból. Viszont egy jól felépített, kontrollált interaktív oktatóprogrammal pár óra alatt be lehet pótolni egy egész anyagrészt.

A Matek Oázis felvételi felkészítője nagy hangsúlyt fektet a hiányosságok felmérésére és pótlására, ha pedig komoly elmaradásai vannak a gyerkőcnek, rendelkezésre állnak az előző évek anyagai a pótláshoz.

Kár várni a felkészüléssel,

minél előbb kezditek a felkészülést, annál stabilabb és magabiztosabb lesz gyermeked tudása a felvételire

Baloghné Békési Beáta - matematika tanár, Matek Oázis alapító

Lehet sokféleképpen készülni a matematika felvételire. Tudjuk, hogy minden szülő a legjobbat szeretné adni a gyermekének. Olyan eszközt, segítséget, amivel a lehető legkönnyebben, mégis eredményesen készülhet fel a felvételire. Miért töltené az idejét matek felvételi feladatsorok előtt gubbasztva, ha itt egy olyan tréning, aminek minden percével közelebb kerül a vágyott középiskolához? 

B. Békési Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár

4000+ sikeres felvételiző!

A Matek Oázis felvételi tréning már bizonyított. Az elmúlt években már több mint 4000-en készültek fel velünk a felvételire sikeresen.

Miben tud mást a Matek Oázis felvételi felkészítő tréningje?

Teljes témakörök és feladat-típusok tudásanyagát építjük fel (akár a nulláról, ha komolyabb hiányosságai vannak valakinek), mindezt interaktívan – úgy, hogy közben sokat kérdezünk a gyermektől. A felvételi feladatoknál is kérdésekkel vezetjük rá a megoldásra, így ő maga tapossa ki a megoldás útját, közben folyamatosan gondolkodik. Ezáltal magáévá teszi a megoldás gondolatmenetét, és legközelebb már önállóan is végig tudja vezetni. Hihetetlenül gyorsan lehet így fejlődni, ráadásul a sok kis kérdésnek köszönhetően sűrűn szerez sikerélményeket a programban haladva.

Az gyerekek önbizalma szárnyakat kap

Fantasztikus látni, ahogy elkezd csillogni a gyerekek szeme a jó válaszaik után. Szinte várják már a következő kérdést, amin gondolkodhatnak. Több ezer szülői visszajelzésből tudjuk, hogyan változott meg a gyermekük matekhoz való viszonya a program hatására. Az önbizalom pedig rettenetesen fontos tényező a felvételin a sikerhez.

A haladás nyomon követhető

Minden diák haladását a Tanulási napló regisztrálja, így a szülő is könnyen követheti, hol tart gyermeke. Láthatja, hogy mennyi időt töltött a tanulással, milyen eredményesen válaszolt a kérdésekre, melyik tananyagokkal végzett már.

Én is szeretném látni, ahogyan gyermekemnek egyre jobban megy a matek!

Milyen feladatokra lehet számítani a felvételin?

Nézd meg a témaköröket, amik a felvételin előfordulhatnak


Szövegesek

A szövegesek mindegyik felvételiben a vezető pontszerzők. De ezeknek is vannak különböző típusai, amikre mind fel lehet készülni.

Hányféleképpen?

A hányféleképpen? típusú kérdések sem maradhatnak ki egyetlen feladatsorból sem.

Sorozatok

Sorozatok – ezek is olyan módon kerülnek elő a feladatsorokba, ahogyan iskolában sose találkoznak velük (kivétel ritkán előfordulhat persze).

Grafikon

Aztán a grafikonokkal is tudni kell bánni már a 4.-eseknek is.

Térgeometria

A térgeometriai feladatokhoz a térlátását érdemes fejleszteni a gyermeknek, amellett, hogy a felület és térfogatszámítás alapjaival tisztában kell lenni.

Logikai

Mindig vannak komoly átgondolást igénylő sok állítással operáló logikai feladatok, amiktől megijednek azok, akik nem tréningeznek ilyenek megoldására.

Törtek

Hatodikban és nyolcadikban a fentieken kívül a törtekre, és a velük való műveletekre biztosan rákérdez egy-egy feladat.

Százalékszámítás

Nyolcadikosoknál pedig a százalékszámítás és valami szép síkgeometriai példa is mindig bekerül a feladatsorba.


Itt kipróbálhatod az ingyenes tananyagokat, és részletesen megnézheted, milyen témakörökre, típusfeladatokra készítjük fel gyermekedet a Matek Oázis felvételi felkészítő tréningen:

Kiknek ajánljuk a Matek Oázis felvételi felkészítő tréninget?

  • Akiknek jól megy a matek, de szeretnének biztosra menni, hogy az álom suliba vegyék fel őket.
  • Akiknek közepesen megy a matek, és szeretnének erősítést, hogy sikerüljön a felvételi.
  • És azoknak is érdemes belevágni, akiknek egyáltalán nem megy a matek és szükség van egy mentőövre.

Ha szeretnél máris komoly segítséget adni gyermekednek,
vásárold meg itt a felkészítő tréninget!

Azonnal magasabb fokozatba kapcsolhat a felvételi felkészülésben.

Ne késlekedj, mert a felvételi vészesen közelít, és a többiek már készülnek!

Vásárold meg a tréning teljes tananyagát itt:

Sok sikerélményt, eredményes felkészülést kívánunk!