Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

A hét legnépszerűbb videói

Ingyenesen megnézhető heti sorozat
Frissítés HÉTFŐNKÉNT!

bélyegkép 1789
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 1

Számoljunk fejben 10-ig II. (Kivonások 10-ig)

Még mindig a 10-es számkörben mozgunk, de a kivonás műveletével egészítjük ki a számolásokat. Megnézzük, mi mindenre jó a kivonás, és (pl. a számegyenes segítségével) igyekszünk áttérni a kézzel számolásról a fejben számolásra.

Bővebben

bélyegkép 1306
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 2

9-es szorzótábla

Megismerheted a 9-es szorzótáblát és a hozzá kapcsolódó érdekességeket. Számoljunk 9-esével! Melyik eredmény melyik szorzáshoz tartozik? Írd a szorzatok értékét az üres mezőbe! Mennyi kettő kilencszerese? Számold ki a szorzásokat!

Bővebben

bélyegkép 1586
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 3

Műveletek sorrendje

Gyakorolhatod, hogy a különböző műveleteket milyen sorrendben kell elvégezni. Ezt már 2. osztályban is tanultuk, most átismételjük, elmélyítjük a tudást. Végezd el a műveleteket, ügyelj a helyes sorrendre! Jegyezd meg: első a szorzás-osztás!

Bővebben

bélyegkép 1647
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 4

Szorzás fejben I.

Nagyobb, többjegyű számokat is tudni kell néha fejben szorozni. Megnézzük, hogy hogyan működik ez, és persze gyakorolhatod is a szorzást fejben. Ismétlünk a szorzótáblával, szorzunk tízzel, százzal, ezerrel. Szorzunk kerek számokkal és egyéb kétjegyűekkel, majd nagyobb számokkal is.

Bővebben

bélyegkép 2175
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek Felvételi 4

Síkbeli és térbeli feladatok

Ebben a videóban síkidomokkal és térbeli alakzatokkal kapcsolatos feladatokat oldunk meg. Területet, kerületet, számolunk, és megpróbáljuk elképzelni a rajzok alapján, hogy milyen lehet egy építmény, amit pl. kockacukrokból alkothatunk, vagy hogyan gördülnek a dobókocka felületén a pöttyök.

Bővebben

bélyegkép 1191
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 5

Tömeg, hosszúság, idő

Mit mivel mérünk?

A tömeg mértékegységei

Gramm, dkg, kg, mázsa, tonna.

A hosszúság mértékegységei

Mm, cm, dm, m, km.

Az idő mértékegységei

Sec, min, h, stb.

Összehasonlítjuk a mértékegységeket, és gyakoroljuk a mértékegység-átváltásokat.

Bővebben

bélyegkép 1167
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 6

Egyenlőtlenségek megoldása

Megmutatjuk az egyenlőtlenségek megoldásának titkát a mérlegelv segítségével. Miben egyezik és miben különbözik az egyenletek megoldásától? Hogyan befolyásolja a helyes eredményt az alaphalmaz? Gyakorló feladatokat oldunk meg.

Bővebben

bélyegkép 2511
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek Felvételi 6

Mértékváltás

A felvételin biztosan van olyan feladat, ahol mértékegységeket vagy mérőszámokat kell beírni. De nem csak ilyen feladatokban találkozhat mértékváltással, hanem előfordulhat szöveges feladatokban, vagy például terület, térfogat kiszámításával kapcsolatban is. A videó végére az ilyen feladatokban is magabiztosabb leszel.

Bővebben

bélyegkép 7
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 7

Törtek II. (osztás, szorzás)

Tört szorzását, osztását gyakoroljuk egész számmal. Mi a számok törtrésze? Törtet szorzunk, osztunk törttel, egész számot osztunk törttel. Feladatokkal gyakorlunk.

Bővebben

bélyegkép 1800
Start
Frissítve:
2021.07.26

Fizika 7-8

Lendület

A lendület a tömeg és a sebesség szorzata. Ha egy rendszerre nem hat külső erő, az összes lendület állandó marad, ez a lendületmegmaradás törvénye. Feladatokban gyakoroljuk a lendület kiszámítását, több test ütközése esetén az ütközés utáni sebességek meghatározását.

Bővebben

bélyegkép 46
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 8

Mértékegységek I.

Átismételjük a méréssel, mennyiségekkel kapcsolatos tudnivalókat: Hosszúság mértékegységei, terület mértékegységei, térfogat mértékegységei. Gyakoroljuk az átváltásokat. Szorozni vagy osztani kell a váltószámokkal? Feladatok oldunk meg az átváltások gyakorlására.

Bővebben

bélyegkép 61
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek Felvételi 8

Egyenes és fordított arányosság

Az egyenes és fordított arányosságot tanulmányozzuk a szöveges feladatokban. Egyenesen és fordítottan arányos mennyiségeket ábrázoljuk grafikonon. Összetartozó értékpárokat foglalunk táblázatba. Példákat, feladatokat oldunk meg egyenes és fordított arányosságra.

Bővebben

bélyegkép 148
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 9

Kombinatorika

A kombinatorika a sorbarendezés (pl.: Egy öttagú baráti társaság hányféleképpen ülhet le a moziban egymás mellé?) és a kiválasztás (pl.: Hány háromjegyű szám képezhető az 1, 2, ...8, számjegyek felhasználásával?) lehetőségeivel foglalkozik. Új fogalmat tanulunk, ez a faktoriális.

Bővebben

bélyegkép 1764
Start
Frissítve:
2021.07.26

Kémia 9

Az egyensúlyt befolyásoló tényezők

A kémiai egyensúlyt több tényező is befolyásolja: az anyagok koncentrációi, a hőmérséklet, sőt sokszor a nyomás is. Megfigyeljük, milyen irányban tolódik el az egyensúly, ha ezek változnak. Megtanuljuk a legkisebb kényszer elvét, melyet a fizikus Braun és a fiziko-kémikus Le Chatelier állapított meg. Számításokat végzünk.

Bővebben

bélyegkép 239
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 10

V. Másodfokú egyenletrendszerek, szövegesek

Ebben a matek tananyagban a másodfokú egyenletrendszerek megoldásának módszereit nézzük át. Fejezzük ki az egyik egyenletből az egyik ismeretlent, majd helyettesítsük be a másik egyenletbe! Valamint helyiértékes és geometriai szöveges feladatokat oldunk meg egyenletrendszerrel.

Bővebben

bélyegkép 321
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 11

Elsőfokú egyenletrendszerek

Elsőfokú egyenletrendszerek megoldási módszereit ismertetjük. Kifejezzük az egyik ismeretlent az egyik egyenletből, majd visszahelyettesítjük a másik egyenletbe. Másik módszer az egyenlő együtthatók módszere. Továbbá lehetséges az új ismeretlen bevezetése is. Tarts velünk, biztos megérted Te is!

Bővebben

bélyegkép 454
Start
Frissítve:
2021.07.26

Matek 12 + Érettségi

Kombinációk és vegyes feladatok

Ez a videó a kombinatorika egyik fontos fogalmát, a kombinációkat magyarázza el részletesen, és sok-sok gyakorló feladattal segít eligazodni a középszintű kombinatorikai ismeretekben. Mik azok a binomiális együtthatók, mikor, melyik feladatban lehet azt mondani, hogy ezek permutációk, azok variációk, amazok pedig kombinációk? Mindezt begyakorolhatod, ha velünk tartasz.

Bővebben

bélyegkép 953
Start
Frissítve:
2021.07.26

Történelem érettségi (11+12)

Modern életforma

A gazdaság és a társadalom új jelenségeiről lesz szó a fejlett világban. A modern életforma néhány jellegzetességérő, a nők szerepének változásáról, a női emancipációról (egyenjogúsítás) tanulunk.

Bővebben

bélyegkép 582
Start
Frissítve:
2021.07.20

Analízis emelt szint + egyetem

Fogalmak, néhány függvény deriváltja

A differenciálszámítással az analízis egyik fontos mérföldkövéhez érkeztünk. Megtanuljuk mi a differenciahányados és differenciálhányados fogalma, mi a deriváltfüggvény. Meghatározzuk néhány függvény deriváltját: pl. sin x, cos x, ln x ... Példákkal, feladatokkal gyakorlunk.

Bővebben

Bea

Lépj magasabb szintre!

Lépj magasabb szintre!

Csatlakozz több ezer diáktársadhoz! Te is könnyen és gyorsan megérted a matekot, jobb dolgozatokat írsz, és látványosan javulnak a jegyeid, ha Te is vásárolsz teljes felkészítést biztosító előfizetői csomagot.

VÁSÁRLÁS