KIEMELT VIDEÓ(K)

Nyári Matek Kihívás fődíj Nyári Matek Kihívás fődíj

ŐSZI MATEK KIHÍVÁS

iPad-et nyerhetsz!

ÉRDEKEL »

Hang, hullámmozgás a természetben


1. A hang

Csillagaim: 0 /6

Medálom: 0/1

A fény


2. A fény és a fényvisszaverődés

Csillagaim: 0 /12

Medálom: 0/1

3. Fénytörés, lencsék

Csillagaim: 0 /9

Medálom: 0/1

4. Színkép

Csillagaim: 0 /3

Medálom: 0/1

Az elektromosság és mágnesesség


5. Elektromos alapjelenségek

Csillagaim: 0 /9

Medálom: 0/1

6. Áramkörök

Csillagaim: 0 /18

Medálom: 0/1

7. Elektromos munka, teljesítmény

Csillagaim: 0 /6

Medálom: 0/1

8. Mágnesesség

Csillagaim: 0 /6

Medálom: 0/1

9. Váltakozó áram és felhasználása

Csillagaim: 0 /15

Medálom: 0/1

Baloghné Békési Beáta - matematika tanár, Matek Oázis alapító

A világ csodálatos törvényszerűségeit kutatja és tárja fel a fizika tudománya. Lépj be Te is ebbe a varázslatos világba, ismerd meg az alapvető összefüggéseket!
Témakörönként bemutatjuk az összefüggéseket.
Feladatokban gyakorolhatod ezeket és a kapcsolódó számításokat.
B. Békési Bea
A szerethető matektanulás szakértője
Matektanár

8. osztályos fizika könnyen, érthetően

Van olyan iskola, ahol a fizikát magas szinten tanítják, ott a megértése okoz gondot sokaknak. Ahol pedig háttérbe szorult, és már csak „mesélős” fizikát tanítanak, ott a továbbtanulásnál lehet gond, ha hiányzik a megfelelő tudás és a feladatmegoldási rutin.

Ezekről a videókról könnyedén megtanulhatod a szükséges összefüggéseket, megismerkedhetsz a típusfeladatokkal és begyakorolhatod a számolásokat.

Ebben csomagban minden fizika tananyagot megtalálsz, amit 8. osztályban tanultok, akármelyik tankönyvet használjátok*. A témakörök közül válaszd ki azt, amivel éppen foglalkoztok az iskolában, és a videókról meglepően gyorsan meg tudod tanulni.

Küldetésünk, hogy a fizikából is segítsünk

A fizika méltatlanul háttérbe szorult a mai iskolarendszerben. Kevesen választják ezt a tárgyat, és a fizikát feltétlenül igénylő pályákat továbbtanulásuk irányának. Pedig a jövő szakembereinek egyre inkább szükségük lesz arra, hogy ismerjék a világ és a technikai eszközök működését.

Küldetésünk, hogy megmutassuk, hogy a fizika könnyen és élvezetesen is tanulható, és hogy minél több gyermeket segítsünk olyan pályát választani, ami biztos, jól jövedelmező munkát, garantált és magas szintű megélhetést biztosít számára.

Mélyedj el velünk a világ felfedezésében, a nagy összefüggések felismerésében, és tanuld meg, hogyan lehet „kiszámolni”, mi fog történni a jövőben :)

*Újdonság! 7.-es és 8.-os fizika külön helyen

A 7. és 8. osztály fizika tananyagát a különböző tankönyvek más-más sorrendben veszik. Ezért a két osztály között vannak átfedések. A fénytan és a csillagászat lehet 7. osztályos és 8. osztályos tananyag is.

2022. március 31-ig az átfedések miatt egyetlen csomagban volt a 7.-és 8.-os fizika. Ezt az önálló 8.-os fizika oldalt a szétválasztás után hoztuk létre, és azokat a témaköröket (fénytan, elektromosság, csillagászat) tartalmazza, amiket 8.-ban vehettek, akármelyik tankönyvet is használjátok.

Ha korábban is tanultál már a fizika tananyagokkal, és már jutalmakat is gyűjtöttél, akkor azokat a 7.-es fizika oldalon találod. A tanév végéig nyugodtan folytasd ott a tanulást.

Nyári Matek Kihívás fődíj Nyári Matek Kihívás fődíj

ŐSZI MATEK KIHÍVÁS

iPad-et nyerhetsz!

ÉRDEKEL »