HOL IS KEZDJEM?

 SZÜLŐKNEK

 PÓTOLD A HIÁNYOSSÁGAIDAT

 A hét legnépszerűbb videója (hétfőnként cseréljük)

Számkör bővítése


 Ismétlés, számok 100-ig

 Mértékegységek ismétlése

 Számok 1000-ig

Összeadás-kivonás


 Műveletek 200-ig

 Kerek számok hozzáadása, kivonása 1000-ig

 Nehezebb műveletek, gyakorlás

Írásbeli összeadás-kivonás


 Írásbeli összeadás

 Írásbeli kivonás, gyakorlás

Szorzás-osztás


 Szorzás

 Osztás

 Osztók, többszörösök

Írásbeli szorzás és osztás


 Írásbeli szorzás

 Írásbeli osztás

Műveletek sorrendje, nyitott mondatok, szövegesek


 Műveletek sorrendje

 Nyitott mondatok

 Szöveges feladatok

Geometria


 Alakzatok, tükörképek

 Kerület

Negatív számok, törtek, római számok


 Negatív számok

 Törtek

 Római számok

Mérés, mértékegységek


 Tömeg

 Hosszúság

 Idő

 Űrtartalom

Baloghné Békési Beáta - matematika tanár, Matek Oázis alapító

Miért nehéz a 3.-os matek?
Mert már túl nagy számokkal kéne tudni precízen számolni, pedig még az alapok sincsenek a helyükön (sok kisdiáknál). És ha ezek pótlására nincs lehetőség, az elmaradásai csak egyre nőnek: az évek során egyre bizonytalanabb, egyre kilátástalanabb lesz számára a matek.
A harmadikos matek videók segítenek, hogy ezt a tendenciát végérvényesen visszafordítsátok. Gyermeked behozza a 2.-os elmaradásait, megtanul biztonságosan "közlekedni" a nagy számok világában. Könnyedén és gyorsan, nyűglődés nélkül sajátíthatja el a videókról mindazt, amire szüksége lesz a későbbiekben is.
B. Békési Bea
A szerethető matektanulás szakértője
Matektanár

Miért nehéz a 3.-os matek?


nagy kép

Tudja-e gyermeked a szorzótáblákat tévesztés nélkül? Össze tud-e adni két kétjegyű számot gond nélkül? Ha bármelyikre nemleges a válasz, akkor bizony muszáj behozni ezeket az elmaradásokat. 3.-ban ugyanis már az 1000-es számkört veszik, sokkal nehezebb összeadásokkal, szorzásokkal, amikhez már mind készségszinten kéne tudni bánni a kétjegyű számokkal, illetve a szorzótáblákkal.

A "Pótold a hiányosságaidat!" csomagot (ide kattintva tudod megnyitni) úgy állítottuk össze, hogy gond nélkül, és a lehető leggyorsabban megtanulhassa a csemetéd ezeket a dolgokat. (Már csak végig kell nézni őket, "végigjátszani"-végigszámolni, mert igyekszünk játékosan, a lehető legbarátságosabban végigvezetni őt az úton, aminek a végén profin tud összeadni-kivonni-szorozni-osztani a százas számkörben.)

Közben pedig a harmadikos videókról elkezdheti átvenni az idei anyagot. Itt fontos, hogy sorban haladjatok, mert az ismeretek egymásra épülnek. Lehet, hogy a tanító néni másképp magyarázta, mást mondott, lehet, hogy más sorrendben vagy éppen kevésbé részletesen... (éppen azért nem érti valószínűleg :( ), szóval ezzel ne törődjetek, vegyétek úgy, hogy ez egy új kaland a számok világában - egy másik kaland, mint a matekórán, méghozzá egy vidámabb és sok sikerrel kecsegtető kaland!! Ami közben a tanórai matek is egyre világosabbá válik, és a suliban is egyre könnyebb lesz sikereket elérni.

Ha szeretnéd már holnaptól (vagy akár most rögtön) használni a harmadikos matek videókat, kattints ide, és máris a tiéd lehet a Harmadikos csomag. A Prémium szintű videó csomaghoz még olyan VIP aktivitás-napló is tartozik, amivel bármikor nyomon követheted gyermeked haladását a matek-anyagokban. Nemcsak azt láthatod, mikor, melyik videókat nézte meg, hány percig dolgozott velük, hanem azt is, hogy hány jó választ adott közben.

Sok sikerélményt, jó játszást kívánunk!

Aktiváld az INGYENES próbaidőszakot! Több száz tananyag! teszt! játék!

Teljes hozzáférés minden tananyagokhoz, teszthez és játékhoz!