Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés
Gondoskodó szeretet

6 tény,

ami megakadályozza a matek megértését

Kedves Szülőtársam!

Pontosan tudom, mennyi aggódással jár, míg felcseperedik a csemeténk, tudom, mennyire szeretnéd Te is, hogy neki a lehető legjobb legyen! Azt, hogy mi, szülők mi mindenre vagyunk képesek azért, hogy ők jól érezzék magukat, és biztosítva lássuk a fejlődésüket.

Ha szülőként regisztráltál az oldalunkra, ugye, jól gondolom, hogy aggaszt a gyermeked matek eredménye, a sikerélmény hiánya, az, hogy látod őt szenvedni ezzel a tárggyal. (Még rosszabb tán, ha már nem is szenved, és fásultan beletörődik a kudarcokba.)

Tudod, hogy milyen sokan járnak ebben a cipőben? Hányan érzik úgy, hogy a suliban a legnehezebb tárgy a matek? Te pedig nem tudsz segíteni, mert vagy az időd kevés, vagy Te magad is hadilábon álltál a matekkal, és különben is, ki a fene tudja követni ezt a sok új dolgot, amit mostanában kérnek...

Ha a Te gyermeked sem szereti a matekot, arra biztosan jó oka van. Lehet, hogy akár több is:

  • Ok lehet, ha hiányoznak az alapjai (alsóban - felsőben nem tanították meg számolni, vagy megérteni bizonyos alapfogalmakat...)

  • Lehet, hogy a képességei nem a matekra vannak kiélezve (az átlagosnál lassabban kapcsol, a logikus gondolatmenetekre - pláne a hosszabbakra - nem áll rá az agya...)

  • Esetleg nem jól magyaráz a tanára...

  • Vagy, ha jól is magyaráz, mire önállóan kéne feladatokat megoldani, rendszeresen elfelejti a részleteket, hogy miről is volt szó, pontosan mit is kellene csinálni, ...

  • Lehetséges, hogy kevés az órai gyakorlás, túl gyorsan haladnak a suliban, nincs ideje leülepedni a dolgoknak...

  • De az is lehet, hogy csak néhány fogalom nem került a helyére (hiányozott anyagrészeknél, átsiklott bizonyos összefüggések fölött), és most, mikor már alkalmazni kéne bonyolultabb összefüggésekben ezeket a dolgokat, csak kavargó ködöt lát maga előtt...

Ha gyermekednek ezektől eltérő oka - esetleg több is - van, kérlek, írd meg nekünk, vagy telefonálj (0630/3822-555), mert lehet, hogy azt még nem vettük figyelembe a tananyagok fejlesztésénél!

Aggodalom

Van megoldás!

A jó hír, hogy bármi is legyen az oka a matekkal szembeni ellenszenvének, az interaktív oktatóvideók segítenek megoldani a gondjait.
Azért az alapoktól építünk fel minden témakört, hogy legyen lehetősége bepótolni, ha valami kimaradt, amire pedig az adott tananyag megértéséhez szükség lenne. A videók lehetővé teszik, hogy saját tempójában foghassa fel a dolgokat, ha kell, visszalapozhat, hogy megértse, ami elsőre nem ment át..

Nagyon érthetően és egyszerűen magyarázunk el mindent (sok matematika szakos kolléga el sem tudja képzelni, hogy ezt így is lehet...). Sőt, igyekszünk némi humort és könnyedséget is vinni az anyagba, ami aztán végképp nem szokásos a matek-tanításnál. A képek, színes, olykor mozgó ábrák elkészítésénél sem csak a szakmai pontosság a célunk, hanem az élvezhetőségre is igyekszünk figyelni. (Színes legyen, jobban megjegyezhető, átlátható...stb.) Mindezt azért, hogy egy sokkal kellemesebb matek-élményt nyújtsunk, és a tanulását több eszközzel is támogassuk...

A gyakorlásra is remek lehetőség az interaktív oktató-videó. Minden anyagot folyamatosan feladatokon keresztül tárgyalunk, közben kérdezünk és visszajelzést adunk (fenntartva ezzel a figyelmét, és az állandó ellenőrzési lehetőséget), a témakörök végén még tesztek is vannak, hogy még több feladaton gyakorolhasson a gyermeked. Nálunk nincs olyan feladat, aminek ne magyaráznánk el részletesen a megoldását.

A felejtés teljesen természetes agyi folyamat, ne gondold, gyermeked memóriájával van valami baj! Viszont nagyon kellemetlen, mikor pl. azt érzi, hogy "Ez már volt egyszer, hogy is kellett megcsinálni?" Ilyenkor nagyon jól jön, hogy ott a régebbi videó a tartalomjegyzékben, csak néhány kattintás, és ismét előtte a már ismert megoldás a magyarázattal.

Ráadásul a színes, hangulatos elemek használata segíti a megjegyzést, a rögzítést is, az interaktivitás (az, hogy folyamatosan kérdezünk és "dolgoztatjuk") sokszorosára növeli a tanulásának a hatékonyságát.

A témazárókra való felkészüléshez különösen jó lehetőség, ha a videókkal készül. Mivel nagyon lényegre törően a fontos dolgokat magyarázzuk el, néhány óra alatt a legnehezebb témakört is el tudja sajátítani! Tehát még az utolsó pillanatban is - ahogy ezt mostanában a gyerekek szokták - előveheti, és rekord gyorsasággal pótolhatja be a számára homályos részeket.

Már nem vagy tehetetlen gyermeked matek gondjaival és kudarcaival szemben! Igen, most segíthetsz a neki, kezedbe adjuk a megoldást! A reményt a matek sikerhez...

Ha szeretnéd, hogy már a következő matek témazáróra is ilyen hatékonyan és könnyedén készülhessen, ha szeretnéd magabiztosnak, mosolygósnak látni őt, akkor rendeld meg most a felkészítő tréningünket!


A gyermeked mosolyáért és matek-sikereiért!


B.B. Beáta