S.O.S. SEGÍTSÉG MATEKBÓL!

Dolgozatra készülsz? Elakadtál?

PRÉMIUM matek holnap estig INGYEN!

Egyesek szerint vétek hétvégén tanulni: a hétvége a kikapcsolódásé, pihenésé, lelki feltöltődésé. Mások szerint hétközbeni sűrű feladatok miatt csak hétvégén van lehetőség felzárkózni, felkészülni a következő dolgozatra.

Az elméletek helyett lássuk mit mutat a gyakorlat a Matek Oázisban! A valóságban a hét melyik napján tanulnak többet a diákok?

Amikor sok jutalom csillagot⭐ gyűjtenek a diákjaink egy nap alatt, akkor tudjuk, hogy aznap nagy élet volt az Oázisban, azaz sokan szorgalmasan "matekoázisoztak". A tanulási aktivitás jól mérhető az egy nap alatt összességében begyűjtött csillagok számával. Meglepő, de szinte minden héten ugyanúgy hullámzik az aktivitás hétfőtől vasárnapig, függetlenül attól, hogy a tanév melyik szakaszában vagyunk.

⭐⭐⭐ Hogyan lehet csillagokat gyűjteni a Matek Oázisban?

A szorgalmas diákok csillagokat ⭐ kapnak, ha a tananyagokban a kérdésekre többségében helyesen válaszolnak. 🙋‍♀️ Apró lépésenként kérdezünk, ezért nem kell matek zseninek lenni a helyes válaszokhoz, elég figyelni és gondolkodni.

Csillagot lehet szerezni az interaktív videó leckékkel, a tesztekkel, és a készségfejlesztő játékokkal is. Egy tananyagra legfeljebb 3 csillagot lehet kapni ⭐⭐⭐, de aki több tananyagot is elvégez egy nap, az több csillagot is bezsebelhet. Minél többet, annál jobb! 🤩

Éremmel díjazzuk azokat, akik az adott alfejezet minden egyes leckéjét végigveszik 🥇. A teljes témakör megtanulásáért jár a legértékesebb jutalom: a kupa 🏆.

Az összegyűjtött jutalmakat a tartalomjegyzékben a tananyagok mellett, összefoglalva pedig a belépés után(!) a személyes Dicsőségfalon lehet követni.

Sikerélmény, mint tanulási motiváció a Matek Oázisban

Bár passzív szemlélőként is végig lehet nézni a tananyagokat ("mozizni"), de az nem sokkal jobb annál, mint a matekórán ülni 🥱 Ezzel szemben sokkal hatásosabb és még szórakoztatóbb is tényleg elgondolkodni a kérdéseken, és úgy válaszolni. Így lehet a Matek Oázisban használható tudást, sikerélményt szerezni, ráérezni a tanulás örömére, és egyre szívesebben matekozni 😃❗

 

Vasárnap tanulnak a legtöbben 😯

Szeptember elsejétől mostanáig kiszámoltuk, hogy átlagosan hány csillagot gyűjtöttek a diákok a Matek Oázisban a hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki, pénteki és szombati napokon, és végül vasárnap. Az eredményt mutatja ez az oszlop diagram:

Átlagos tanulási aktivitás a Matek Oázisban a hét napjain

Ahogy a diagramról leolvashatod, vasárnap tanulnak a legtöbbet a diákok. Azután hétfőtől péntekig egyre csökken az aktivitás. Szombaton visszanő az átlag fölé, és vasárnap a heti átlag másfélszeresén éri el a csúcspontját.

A többség szerint tehát szabad hétvégén tanulni. Sőt, vasárnap tanulnak a legtöbbet a Matek Oázisban.

 

Miért érdemes hétvégén matekozni?

Bizonyára sokan a hétfői iskolakezdés szorító határideje miatt tanulnak vasárnap😟, pedig jobb lenne hétközben egyenletesen tanulni, és a hétvégén kikapcsolódni😎. A Matek Oázisban igazán gyorsan lehet haladni🏃‍♀️, így a hétköznapi napirendbe📅 is könnyen be lehet iktatni.

Azonban van néhány eset, ami miatt még szerintünk is érdemes egy kis többlet időt szánni a matekozásra, akár a hétvégén is:

1. A korábbi hiányosságok pótlása

Sajnos a többségnek gondjai vannak a matek alapokkal is, az távoktatás pedig sok esetben tovább rontott a helyzeten. A hiányosságok megkeserítik a hétköznapokat🥺, de még a hétvégéket is, egészen az érettségiig🎓. Ezért jó "befektetés" lehet egy-két hétvégét rááldozni a pótlásra a nyugodtabb, és szebb jövőért 😊
 
A legkritikusabb elmaradások pótlása egyáltalán nem reménytelen, sőt! A PÓTOLD A HIÁNYOSSÁGAIDAT csomagokat pontosan ezért fejlesztettük ki. Egy-két hétvége elégséges, és azután máris sokkal könnyebb és érthetőbb a matek az órákon is.🙋‍♀️

Kattints ide a "Pótold a hiányosságaidat" tananyaghoz »  
 

2. Felzárkózás a héten tanultakból

Akinek a héten nem sikerült felzárkózni az órai tananyaghoz, az NE vigye át a következő hétre. Az órákon is gondot fog okozni😯, nem is beszélve arról, ha hamarosan dolgozat írás következik😲! Jobb időben megelőzni a bajt, mielőtt túl nagyra dagad.
 
A Matek Oázisban a suliban tanult aktuális témakört az első interaktív videótól kezdve az utolsóig érdemes sorban végigvenni! Bele-bele kattintani csupán időpazarlás, mivel csak annak lesz igazán érthető a magyarázat, aki a szépen sorban halad. Ezt jutalmazzák a csillagok⭐, érmek🥇 és kupák🏆 is!

A matek felzárkózásra érdemes időt fordítani, akár a hétvégén is.
 

3. Játszani a hétvégén is szabad! 🎮😉 

A Matek Oázis készségfejlesztő játékokkal sokkal többet lehet gyakorolni egységnyi idő alatt, mint bármilyen feladatlappal, és még szórakoztató is!😃 A kisebbek bőven találnak játékot🚀, amivel persze a nagyobbak is szívesen játszanak. Igazi különlegesség, hogy NAGYOKNAK IS készítünk készségfejlesztő játékokat.

Előfizetők automatikusan az összes játékhoz hozzáférnek, de szabadon is lehet néhány játékot használni.

Kattints ide a JÁTÉK oldalhoz »

Gyűjtsétek a csillagokat! 🤩

Minél több jutalom csillagot gyűjtetek a Matek Oázisban, annál jobban fog menni a matek.

Minél több csillagot gyűjtetek, annál könnyebben fog menni a matek.😊 Legyen az inkább hétközben, egyenletesen elosztva, de a fenti kivételes esetekben lehet hétvégén is.

Ha Te már előfizettél a Matek Oázisra, kattints ide a tananyagokhoz »

Ha még nem vagy előfizető, a hétfőnként frissülő "A hét legnépszerűbb videói" c. ingyenes sorozat tananyagit ajánljuk »


Eredményes, jó matekozást kívánunk!

B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom

Matematika felvételi 2022: ezek voltak a feladatok és megoldások!

2022. augusztus 17.

Mik voltak a feladatok a matematika felvételin 2022-ben? Mik a megoldások?

Nyári matek gyakorlás ?!
2022. július 12.

S.O.S. SEGÍTSÉG MATEKBÓL!

Dolgozatra készülsz? Elakadtál?

PRÉMIUM matek holnap estig INGYEN!