Miértek helyett hogyanok

Miért nem sikerült? Miért Te, miért pikkel rád...? Miért ilyen nehéz a matek? ... és még folytathatnánk...
De tudod mit? Ezek azok a kérdések, amiken felesleges őrlődni. Hibáztál, lehet, hogy hibázott a matek tanár, baj van az oktatási rendszerrel, ...stb. De hidd el, nem ez a fontos!

A legfontosabb most az, hogy Hogyan tudod helyrehozni, Hogyan tudod sikeresen letenni a pótvizsgát.

Pótvizsga felkészítő videókhoz kattints ide (keresd az évfolyamodnál)

 

Csak az veszít, aki feladja

A felkészülés

Sajnos, ezt nem lehet megspórolni. És mivel matekról van szó, ha nem érted (és nem csak a hanyagságod miatt buktattak meg), akkor szükséged lesz segítségre, mert magadtól nem fogod tudni jobban érteni, mint eddig.

Megértés és gyakorlás

Fontos a sorrend – amit még nem értesz, fölösleges gyakorolni. Viszont mihelyt érted, azonnal gyakorold is, hogy bevésődjön, ne felejtsd el, ne essen ki!

Nem mindegy, hogy mit...

Nem mindegy, hogy mit értesz meg és gyakorolsz. A tankönyvet végig­tanulni?! Jujj! A füzetet? ­ És ha hiányoztál pont valami lényegesről? Egy jól felépített tananyag egy csomó időt és energiát spórolhat meg neked.

Hát én mikor megvettem, nem nagyon jártam utána, csak naivan mertem hinni, hogy tényleg jó lesz, és mikor kipróbáltam....

Tényleg jó lett! :D

Nagyon tetszik, mert nagyon egzakt módon, minden sallang nélkül magyarázza el, és tényleg nagggyon jóó!!

Dani

Ha nem szeretnél mindennek Te magad utána járni, a videóinkban megbízhatsz: garantáltan pont annyit tanítunk meg Neked, és pont azt, amire szükséged van a vizsgára.

A Pótvizsga Vásárlásához kattints ide (keresd az évfolyamodnál!)

 

Köszönöm szépen a segítséget, 3­as lett a pótvizsgám! Szóbeliznem már nem is kellett! :) Mindenkinek ajánlom!!! :)

Balázs

Nagyon hasznos, jól megszerkesztett videók találhatóak az oldalon...

Patrícia

 

Legyőzni a félelmet

Legyőzni a félelmet

Ez az a pont, ami legalább olyan fontos, mint a matektudás. Sokakat megbénít a félelem, mikor meg kéne mutatniuk, mit tudnak. Meg kell tanulnod bízni magadban és a tudásodban! Az önbizalomhoz pedig sikerélményeken és dicséreteken át vezet az út. A sikerélményt magad is megszerezheted, ha sikerül jól megoldanod sok feladatot. Ezért fontos, hogy Te magad oldd meg a feladatokat (ne csak kész megoldásokat olvasgass), és csak olyan példákat, amiknek ellenőrizni is tudod a megoldását, utána pedig látod a levezetést, ha netán valamit elrontanál.

Ha a Pótvizsga felkészítő videó-tréningünkkel készülsz, akkor erre sem kell, hogy gondod legyen, mert a videók gondoskodnak a sikerélményről és a biztatásról.

 

Nagyon hálás vagyok a matek videókért! Egyik unokámat, aki kiskorától irtózott a matektól, és rettegett minden matekóra előtt, csodálatos sikerélmények érték!

Most 11. osztályos. A téli szünet előtt 4­es dogát írt matekból, a félévi záró dolgozata pedig 100%­os lett! A matek videók megváltoztatták az életét! A sokévi bánat, kudarc és félelem után végre van önbizalma, és elhiszi magáról, hogy képes elérni a céljait. Azok után, hogy az általánosban matekból épp csak átevickélt, tavaly félévkor pedig meg is bukott matekból! Az összes többi tantárgyból nagyon jó, és sikeres volt mindig. Egyedül a matek volt a félelmetes mumus.

Ebben a tanévben kezdett a matek videókkal tanulni és megtörtént a csoda!

Az "én úgyis hülye vagyok a matekhoz", "nagyon utálom a matekot" hozzáállás már a múlté...

egy nyíregyházi nagymama D. Vera

 

Pótvizsga győzelem

Motiváció

Kezdd a felkészülést a legkönnyebb témakörrel! Ezzel gyorsan sikerélményekhez tudsz jutni, amik segítenek a továbblépésben. És több kedved lesz a folytatáshoz.

Mert a jókedv fontos!

Ne legyen nagy nyűg a tanulás, mert rengeteg energiát emészt fel, ha csak szenvedsz vele! Mozogj közben, helyezz kilátásba magadnak apróbb jutalmakat, ha eljutsz valameddig, tégy meg mindent, hogy megőrizd az életkedvedet! :)

Barátnőm gyermekének segítettem felkészülni, a pótvizsga sikerült. Nagyon tetszik amit csináltok. A videók kreatívak és jól érthetők. A tesztek is remekül szolgálják az önkontrollt.
További sok sikert a matek oázis csoport munkájához.

Üdvözlettel: Julika

 

Nagyon élvezzük :)
Nagyon jól megszerkesztett programok,csak gratulálni tudok. Ezzel tényleg élvezet a tanulás. :)

Timi

 

Garantáltan megkönnyítik a felkészülésedet. A Matek Oázis videókat úgy készítettük, hogy azonnal kérdéseket is teszünk fel, hogy velünk együtt gondolkozz, és ellenőrizheted magad, hogy mindent jól értesz­e.

Ha regisztrálsz, a nyár folyamán további hasznos tudnivalókkal is ellátunk: Próba ­ tesztek pótvizsga előtt (évfolyamonként), ingyenes matek­anyagok, tanácsok, amik mind-­mind a felkészülésedet segítik.

A pótvizsga felkészítő program csomagot a felkészülési időszakban tudod megvásárolni:

A Pótvizsga Vásárlásához kattints ide (keresd az évfolyamodnál!)

További eredményes matekozást kívánunk!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom "De az iskolában nem így tanították!"

"De az iskolában nem így tanították!"

2024. március 04.

Több szülő úgy véli, hogy nem szabad a gyereknek másképpen tanítani a matekot (de persze mást sem), mint ahogyan az a suliban elhangzott. Mert különben csak "megkeveredik" szegény gyerek.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.