Felvételire készülőknek:

Ha 8.-ban felvételizel, de voltak gondjaid a matekkal 7. osztályban, akkor se csüggedj. Bőven van lehetőséged arra, hogy jó felvételit írj. Persze nem megy magától a dolog. Egyrészt kell hozzá, hogy valóban AKARD. Másrészt nem mindegy, hogy mit és milyen sorrendben tanulsz.

  • Azt javaslom, hogy kezdd a 8.-os oldalon található "Számoljunk" fejezettel, ami egyébként a hetedikes tananyagnak is része. Ezeken a videókon a műveletek, a számolás alapjait nézzük át. Minden matek példában kell számolni, tehát ez mindennek az alapja.
  • Ha ezen túl vagy, akkor érdemes a leendő 8.-osoknak szóló nyári gyakorlással folytatni (menüben a "Nyári matek"), amivel átismételheted a 7.-es anyag legfontosabb részeit. (Érdemes most, még friss emlékekkel átnézni ezeket a felvételi szempontjából is fontos anyagrészeket.)
  • Ezt követően pedig, akár augusztusban, akár szeptemberben bátran nekiállhatsz a felvételi felkészítő moduljainak a 8.-os oldalon (szépen sorban haladva). Mivel ott is az alapokkal (törtekkel, műveletekkel, mértékegységekkel,... stb.) kezdünk, nem kell várnod a tanévkezdésre a felvételi felkészüléssel. Ha előbb nekiállsz, nyugodtabban tudod átnézni az egymásra épülő témaköröket, lesz időd az összes gyakorló-feladatra is.

Eredményes felkészülést, sikeres felvételit kívánok!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom Miért kell a gyerekeknek matematikát tanulni?

Miért kell a gyerekeknek matematikát tanulni?

2023. március 16.

Miért kell matekot tanulni, ha nem valószínű, hogy használni kell valaha is az életben pl. a nevezetes azonosságokat, a Pitagorasz-tételt, vagy a logaritmust?

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.
Nyári matek gyakorlás ?!
2022. július 12.