Egy év alatt óriásit fejlődött Marci. Meglett az ötös is év végén.” - írta egy anyuka tegnapelőtt. (A teljes sztorit lejjebb olvashatod)

Hogyan sikerült?

Megkérdeztem anyukától, hogy szerinte mi volt a titka annak, hogy sikerüljön ez a javítás? Marci milyen gyakran matekozott velünk? Ő mit vetett be, hogy ez mindig/rendszeresen megtörténjen? Mit tanácsolna szülőknek, hogy ehhez a sikerhez hozzá tudják segíteni a gyerekeiket?

A következőket válaszolta:

„Abban biztosak vagyunk, hogy a jutalmazás tud segíteni, nem a büntetés. A csillagok, amiket kap a gyerkőc a feladatok megoldása közben egy szuper dolog. ... Nálunk az bevált, hogy bizonyos számú csillag megszerzése után kaphat valamit. :)

Illetve azt gondolom, hogy meg kell értetni vele, hogy mennyire fontos, hogy jó legyen matekból. Nemcsak a jó jegy miatt, hanem több képességet is fejleszt a matematika.

Mi mindig ott vagyunk vele, amikor matekozik a programmal, vagy legalábbis a közelben, hogy ha elakad, tudjunk segíteni. Szerintem ez is fontos, hogy nincs magára hagyva.

Még ami eszembe jutott... Sok gyereknek van kudarc élménye, és úgy áll hozzá, hogy úgysem fog sikerülni, úgysem lesz jobb. Ezt kell elhitetni vele, hogy lehet jobb... de dolgozni kell érte, mint minden másért. Nem adják ingyen... de megéri :) „

Ezeket mondta lelkesen Marci anyukája, aki már nyugodt, mert fellélegezhettek, nem nyomasztják már őket a matekos gondok.



El kell hinned,…

...hogy érdemes megdolgozni érte, és a kudarcokból sikerek születnek Nálatok is! Mert akkor Te is el tudod hitetni a gyermekeddel, és tudsz rá hatni (beszélgetve vele, támogatva és jutalmazva), hogy elinduljon a jegyjavítás útján. Segítünk, de Te is kellesz hozzá!

A teljes sztori:

Ahogy ígértem, itt a teljes történet. Február közepén ezt írta Szűcs Enikő (az anyuka):

„Tavaly tavasszal egy olyan pillanatban jött szembe a hirdetésed egy ingyenes hétvégével, amikor nagyon el voltunk keseredve. Akkor megjelent a fény az alagút végén :) Azóta Veled tanulunk és látványos az eredmény. :) Tavaly év vêgét 3.6-tal zártuk. Most félévet 4.25-tel.

Nagyon küzdöttünk tavaly.… Most sokkal könnyebben vesszük az akadályokat a leckéiddel. Alsóban lazán volt ötös. De felsőben egyre nehezebb volt. Próbáltunk segíteni a férjemmel ( én közgazdász vagyok, a férjem mérnök) de valahogy sehogy sem sikerült... Aztán még jött egy tanár váltás.

Most örülünk nagyon. Megvettük az anyagokat jövő év végéig. :)„

Hétfőn pedig ez az üzenet érkezett:

„Kedves Beáta! Szeretném megköszönni a segítséget, amit a Matek Oázis adott. Egy év alatt óriásit fejlődött Marci. Meglett az ötös is év végén. Voltam fogadóórán a tanárnőjénél és mondta, hogy látványos a változás. Következő mérföldkő a felvételi. Bízunk benne, hogy a tréningek segítségével sikeresen megoldjuk ezt is. Minden jót kívánok.”

A beszélgetés folytatását pedig már láttad, ezután kérdeztem meg, hogy szerinte mi volt a titka a jegyjavításnak, mivel gyűjtjük a jó gyakorlatokat (vagyis a jó eredményeket megtámogató módszereket).

Te vagy a gyermeked sikerének a kovácsa – matekból is.

Mi csak a segédeszközt tudjuk megadni hozzá, a maximális támogatást az interaktív, sok-sok kérdéssel okosító tananyagokkal; a csillaggyűjtős motivációs rendszerrel; a tanulási napló kontroll lehetőségével és a legújabb feladatkiosztási lehetőséggel. És folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél motiválóbb legyen a matek gyermeked számára, plusz minél könnyebben menedzselhető a Te számodra, de szükség van a Te szándékodra, erőfeszítésedre, odafigyelésedre is.

A jó jegyeket matekból „nem adják ingyen... de megéri” :)

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár