Nagy örömmel számolunk be arról, hogy március 12-én, vasárnap délelőtt a Matek Oázis megrendezte Nagykanizsán a "Matek az utcán" eseményt a matematika világnapja alkalmából. A Bolyai Társulat felhívása nyomán szerveztük meg, hogy megmutassuk, milyen színes és érdekes a matematika, és bemutassuk, mennyi gyakorlati haszna van.

Rengeteg színes lufival, érdekes matek feladatokkal, logikai feladványokkal, kvíz játékkal, "síkidom ültetvénnyel", és a Pí megmérésével készültünk. Izgatottan vártuk, hogy vajon hányan jönnek el, hány diákot és szülőt suikerül megszólítsani vasárnap délelőtt egy kis játékos matekozásra. Szinte megrohamoztak minket. Alig kaptunk levegőt, de örültünk a lelkes érdeklődésnek.

Akadt olyan látógató, aki itt értette meg a paralelolgramma és a deltoid lényegét, mert olyan egyszerűen elmagyarázta neki az egyik tanárnő. Ezért már megérte! :)


Ez az egy perces videó bemutatja az esemény hangulatát. 

 

Nézd meg itt a képes beszámolót is:

 

Nyári Matek Kihívás fődíj Nyári Matek Kihívás fődíj

ŐSZI MATEK KIHÍVÁS

iPad-et nyerhetsz!

ÉRDEKEL »

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár

iPad 9

Őszi Matek Kihívás

Nyerd meg az iPad-et!

ÉRDEKEL »

Elolvasom [TV2 felvétel:] Matek Oázis az Életmódi című műsorban

[TV2 felvétel:] Matek Oázis az Életmódi című műsorban

2023. szeptember 27.

Létezik a módszer amivel a gyermek online saját tempójában tudja bepótolni a matekos hiányosságait vagy az aktuális tananyagok, és ezáltal akár 2-3 jegyet is javíthat matekból.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.

Nyári Matek Kihívás fődíj Nyári Matek Kihívás fődíj

ŐSZI MATEK KIHÍVÁS

iPad-et nyerhetsz!

ÉRDEKEL »