Nagy örömmel számolunk be arról, hogy március 12-én, vasárnap délelőtt a Matek Oázis megrendezte Nagykanizsán a "Matek az utcán" eseményt a matematika világnapja alkalmából. A Bolyai Társulat felhívása nyomán szerveztük meg, hogy megmutassuk, milyen színes és érdekes a matematika, és bemutassuk, mennyi gyakorlati haszna van.

Rengeteg színes lufival, érdekes matek feladatokkal, logikai feladványokkal, kvíz játékkal, "síkidom ültetvénnyel", és a Pí megmérésével készültünk. Izgatottan vártuk, hogy vajon hányan jönnek el, hány diákot és szülőt suikerül megszólítsani vasárnap délelőtt egy kis játékos matekozásra. Szinte megrohamoztak minket. Alig kaptunk levegőt, de örültünk a lelkes érdeklődésnek.

Akadt olyan látógató, aki itt értette meg a paralelolgramma és a deltoid lényegét, mert olyan egyszerűen elmagyarázta neki az egyik tanárnő. Ezért már megérte! :)


Ez az egy perces videó bemutatja az esemény hangulatát. 

 

Nézd meg itt a képes beszámolót is:

 

INGYENES matek

Heti LEGNÉPSZERŰBB videók
KÓDOLATLAN hétvégék

 

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom Miért kell a gyerekeknek matematikát tanulni?

Miért kell a gyerekeknek matematikát tanulni?

2023. március 16.

Miért kell matekot tanulni, ha nem valószínű, hogy használni kell valaha is az életben pl. a nevezetes azonosságokat, a Pitagorasz-tételt, vagy a logaritmust?

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.
Nyári matek gyakorlás ?!
2022. július 12.

INGYENES matek

Heti LEGNÉPSZERŰBB videók
KÓDOLATLAN hétvégék