Zavar, ha más magyarázatot hallasz korrepetáláskor, mint a suliban?

Amikor elkezdünk egy összefüggést máshonnan megközelíteni, mint ahonnan ismerős Neked, akkor természetes, ha elsőre azt érzed, hogy nem tudsz kapcsolódni a suliban hallottakhoz. Ám ne aggódj, ez hamar változni fog! Ha már átlátod az összefüggéseket (új megközelítésből), minden kitisztul.

A gond pont azzal van, ahogyan a suliban tanították!

Hiszen úgy nem volt érthető! Ha mi is pont úgy építenénk fel az anyagot, ugyanúgy nem értenéd. Emiatt tanítjuk másképp.

Kértem (az unokámat), mondja el hogyan tanulják az iskolában. "Nem így" (ahogyan a videókon) -, de ez tetszett neki, és 95%-ban meg is csinálta. ... Kálmán Ferencné.

Nem Te vagy az oka annak, hogy nem érted! Hanem a magyarázat módja, a tananyag felépítése és a rohanás teszi, hogy világos kép helyett zűrzavar alakul ki a fejedben. Nem csoda az sem, ha megutálod az egészet. Hidd el, a hiba nem benned van, mert "figyelmetlen" vagy,  vagy mert nem elég jók a képességeid, stb...stb.

Ne hidd el, hogy a hiba benned van!Hidd el, a hiba nem benned van!

Az a fontos, hogy megértsd a matekot és utána a feladatokat is meg tudd oldani

Ezt kérik számon az iskolában is.

Lehet, hogy van olyan tanító néni, matektanár, aki sértőnek érzi, ha valaki mástól is tanul a gyermek, pláne, ha másképp. De attól még, ha a  feladatokat jól oldja meg, akkor a pontokat is meg kell kapnia rájuk. (Gondolj csak bele, az érettségi feladatok megoldókulcsában is sokszor 2-3 féle megoldás szerepel, és mindet el kell fogadni. A dolgozatoknál sem teheti meg a tanár, hogy nem fogadja el a másfajta megoldást!)

Azért bízom benne, hogy a pedagógusok többségének ez nem okoz problémát, és örülnek neki, hogy ha ügyes, okos a tanítványuk.

Ha számodra is a matek tudás a fontos (hogy pl. tudd a százalékszámítást, a törteket, a negatív számokat, a függvényeket, stb...), akkor nyugodtan ránk bízhatod magadat!  Ne azzal törődj, hogy  mit miért mondott a tanár vagy a nyakatekert tankönyv. 

Ezzel a módszerrel érteni fogod, és biztonságos feladatmegoldó rutint szerzel.

Olyan tananyagot dolgoztunk ki a régi, bevált tanítási módszereket és az új lehetőségeket ötvözve (sokéves korrepetálási és tanítási tapasztalattal), amivel garantáltan összeáll a  fejedben a kép, és megfelelő gyakorlatra teszel szert a feladatmegoldásban.

És persze, ha megértetted a Matek Oázisban az összefüggéseket és begyakoroltad a feladatokat, már gond nélkül érteni fogod a tanárodat is, és a feladatokat is a tankönyvedből.

Próbáld ki Te is, hogy miért  tudtak olyan jó eredményeket elérni mások az interaktív tananyagokkal!

Kattints ide a tananyagokért, válaszd ki az évfolyamodat, és bátran próbáld ki az ingyenes videókat »

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár