Így segítünk gyermekednek matekból

A matek okozza a legtöbb gondot az iskolában

 

 

Pedig csak egy jó tanár kell és egy kis idő, hogy minden a helyére kerüljön

Négygyerekes anyukaként megtapasztaltam az oktatási rendszerünk minden szépségét és problémáját. Tanárként ismerem a másik oldalt is. Szenvedélyesen szeretek tanítani, és minden érdekel, ami a gyerekek szellemi és lelki fejlődésével kapcsolatos. Ugye megengeded, hogy tegeződjünk és elmondjam, hogyan látom a matekos problémákat sok év tapasztalat után, és milyen megoldást dolgoztunk ki ezekre.

B. Békési Bea

 

A Te gyermeked is szenved a matekkal?

Szülőként sokszor fájó látni, amikor gyermekünk szenved, miközben tehetetlennek érezzük magunkat. Csak nézzük, ahogy birkózik a matek házival, és gyomorgörcse van már a matek szó hallatán is. Ilyenkor mi is szenvedünk. De tudd, hogy van segítség! ;) 

A megoldás kulcsa a hiányosságok pótlása, az alapok begyakorlása, a kis lépésekben adagolt és begyakorolt, érdekesen előadott új anyag és legfőképp, hogy sikerélménnyel ösztönözzük! Ekkor majd elhiszi, hogy nem is olyan szenvedés ez a matek!

 

Jó matekból, de biztosra szeretnél menni?

Jó matekos a gyermeked, de szeretnéd, hogy még magabiztosabban vegye pl. a középiskolai felvételi vagy az érettségi akadályait? Esetleg az egyetem első felében kell egy kis rásegítés?

Ezeken a komoly megmérettetéseken bizony még a jó képességű gyerekek is félve indulnak el. Sokszor 1-1 anyagrész alapos átismétlése is csodákra képes! Ehhez nagyon jó alapul szolgálnak a jól felépített, visszakérdezéses módszerrel készült tananyagaink és a hozzá tartozó gyakorlófeladatok, játékok!

Hogyan adhatsz több sikerélményt gyermekednek matekból?

Sok szülő boldog lenne, ha gyermekének nem okozna gondot a matek. Arra azonban talán nem is gondolnak, hogy lényegesen többről van szó, mint egy jobb osztályzatról. De vajon milyen más, a matekjegynél is fontosabb dologra lehet még hatással a matek eredményesség?

Tovább a cikkhez

Matekot tanulni stressz nélkül és sok sikerélménnyel is lehet!

Sajnos az iskolai rendszer nem engedi, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. Így aki lemarad, elveszíti a fonalat, és miután matekból minden egymásra épül, esélye sincs újra felvenni.

Mi segítünk kilépni ebből az ördögi körből! Minden témakört az alapoktól, egyszerűen, érthetően magyarázunk el. Könnyen emészthető kis lépésekben. Bármikor leállítható és visszahallgatható. Különlegességünk, hogy mindig visszakérdezünk, így tuti, hogy gyermeked figyel, mindent megért, és sikerélménye lesz matekból! Először otthon, aztán az iskolapadban is! :)

Ez a matek még neki is tetszeni fog

A tananyagok összeállításánál igyekeztünk mindent megtenni, hogy senki ne unja halálra magát, és az egész tanulás kellemes élmény maradjon. Biztatjuk, bátorítjuk, növeljük a diákjaink önbizalmát a matekhoz.

Sokkal könnyebbé tette az iskolában a matek órai tanulásomat. Ha valamit nem értek, nagyon jó, hogy a program segítségével utána tudok nézni, akár többször is. A geometria tanulásában óriási segítséget jelentett.

Dani

Sokkal többet adhatsz, mint egy jobb matekjegyet

Szülőként bizonyára már tudod, hogy a matek szerepe jóval nagyobb manapság.

Ha fejlesztjük a gyermeket matekból, akkor az élet minden területén okosabbá válik. Ezzel együtt az önbizalma is megnő, magabiztosságot nyer + Ez összefüggésben lehet azzal a tapasztalattal is, hogy a jó matekjegy húzza magával a többi osztályzatot is.

Ezáltal javulnak a továbbtanulási esélyei. És így az élete további részében is ezt az emelkedő tendenciát folytatja.

Ebben tudunk Nektek segíteni, ha regisztrálsz az oldalon.

Feliratkozás

VAGY

Kiskorú google family link profillal itt nem tudsz regisztálni
Már van fiókom. Belépek

Szakszerűek, megbízhatóak, szakmailag elismertek a tananyagaink

Mind matematikai tartalmát, mind módszertani megalapozottságát tekintve kitűnő munkáról van szó.

Gyimesi Róbert a budapesti Árpád Gimnázium matematikatanára, jelenlegi igazgatója

Nem veszel zsákbamacskát, ha a tananyagainkra bízod a gyermekedet. Magyarországon mi jelentettük meg az első interaktív matematika oktatóprogramokat (először a matekerettsegi.hu címen), de azóta is a legjobb és legnépszerűbb online matek tananyagok közé tartoznak a Matek Oázis videói. Az anyagokat sokéves matektanári tapasztalattal és a modern tanulás-pszichológiai ismereteket alkalmazva állítottuk össze.

A módszer eredményességét 16 év tapasztalat, több ezer sikeres diák, többszáz elégedett felhasználói levél és elismerő szakmai vélemények is bizonyítják.

Véleményünk számít a médiáknak. Kérdeztek már minket a Gazdasági Rádióban, Kossuth Rádióban, megjelent rólunk cikk a Köznevelés című pedagógiai folyóiratban. Együttműködő partnerünk az Eduline.hu, a HVG online oktatási portálja.