Matek gyakorlás - Fölösleges?

Hiába gyakorolja gyermeked a matekot, valahogy sehogy se akar a fejébe menni? 


Tanárok gyakran bombázzák azzal a szülőket, hogy "Többet kellene otthon gyakorolni"! Te pedig nyüstölöd, és elkövetsz mindent, de valahogy sehogy se lesz jobb. Néha úgy tűnik, jól megy, aztán a következő válasza, vagy a következő dolgozat porig rombolja a bizakodásodat. Mi az oka ennek, és hogyan tudod megoldani a problémát? 

Ha a gyereknek nem teljesen világos minden, ha nem állt össze pontosan a kép az összefüggésekről, akkor hiába gyakorolja! 

Hiába gyakorolja a matekot, ha az alapok nincsenek rendbenHiába gyakorolja a matekot, ha az alapok nincsenek rendben

Bizonytalanul próbálkozik ilyenkor, de mivel nincsenek biztos kapaszkodói, csak sötétben tapogatózik. Általában ellenőrizni sem tudja magát, hacsak nincs olyan kivételezett helyzetben, hogy te értesz hozzá.

Ha nem ért mindent és nem látja át az anyagot, nem fog a gyakorlástól jobban menni a matek, csak egyre jobban belezavarodik, és még meg is utálja.

Képzeld csak magad  a helyzetébe! Próbál megoldani egy problémát, amihez nincs elég információja, tudása?! Te is pocsékul éreznéd magad, és próbálnál menekülni a helyzettől! Mi hát a megoldás? 

Előbb a stabil alapok, azután jöhet a gyakorlás

Fel kell építeni először a gyerek fejében a stabil tudást matekból, csak azután van mit gyakorolni! Muszáj alapoktól megtanulni az ismereteket, és ha ez a suliban kimaradt, csak úgy tudsz segíteni, ha ezt pótoljátok. 

A Matek Oázis videókkal ezt úgy tudjátok megtenni, ha megnézi a gyerkőc az adott téma videóit az elsőtől kezdve szépen sorban. Ekkor biztosak lehettek benne, hogy mindent jól fog érteni, és nem maradnak homályos pontok az adott témában. 

Sőt, arra is fel szoktuk hívni a figyelmét, hogy ha egy adott lépés nehezen megy, akkor ott valószínűleg egy-egy régebbi ismeretet kell pótolni. És ha ilyen van, akkor azt a  „Pótold a hiányosságaidat!” videókból gyorsan meg tudja tanulni. 

A matematikai hiányosságok gyorsan pótolhatókStabil alapokkal már könnyen megy a gyakorlás is

Amikor pedig minden a helyére került, jöhet a kontrollált gyakorlás. Úgy, hogy egy pillanatig se legyen bizonytalanságban a gyerek, és ha valamit rosszul csinálna, azonnal korrigáljuk. Az együtt-gondolkodós videók, és a tesztek a részletes megoldásokkal, mind-mind azt szolgálják, hogy gyorsan és magabiztosan tudjon haladni a matekban. 

Bizonytalanság helyett sikerélmény

Milyen jó látni a felszabadult mosolyt a gyerekek arcán, mikor sikerül nekik megoldani a példákat! Nekünk is az a legnagyobb öröm, mikor a szülők elmesélik, hogyan váltotta fel gyermeküknél  a sok bizontalanságot a sikerélmény. 

Nagyon sokat segített, örülök, hogy Önökre találtam nem kell elvinni a gyerekeket külön tanárhoz korrepetálásra, itt van helyben a szobában. Mikor a nevelt gyermekeim hozzám kerültek második és harmadik osztályosok voltak, gyakorlatilag a tudás semmi, akkor még nem tudtam, hogy van Matek Oázis.

A nagyobbik gyermek bukással érkezett, a kicsi kettessel, már a következő évben egy jeggyel jobb lett mindkettőjük teljesítménye most pedig 5. osztályban 3-as és 4-es a matematika. Ha valamit nem értenek, előveszik és átnézik újra az anyagot, amíg meg nem értik, majd pedig gyakorolnak játékosan. A kicsi elsős is sokat használja, gyakorol játékosan tanul, sőt az ovis gyerkőc is az alapokat már kipróbálta és végig csinálta a tananyagot, nagyon tetszik neki.

Én nagyon hálás vagyok, látva a gyerekek sikerélményét, örömét.

Mindenkinek ajánlom, akinek gondja van a matematikával, angollal,  fizikával és a többi anyaggal ami itt található. Köszönöm szépen!!!

Hutóczki Jánosné

Rátok is ez a felszabadító élmény vár. Csak neki kell állnia, és végignézni pár videót (és persze válaszolni a kérdésekre)! Közben a gyermeked is rá fog jönni, hogy „jé, ez nem is olyan bonyolult!” sőt: „még élvezni is lehet, pedig matek!”

Csak biztatni tudlak, hogy próbáljátok ki, és induljatok el ezen az úton:

Tovább a tananyagokhoz

 

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár