Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés
Az internet kora

Mire figyelj, ha matek segítséget keresel a neten?

Miért ingyenes, és miért nem?

Milyen távolinak tűnik már, mikor a könyvtárak labirintusában kellett bolyongani az információkért. Én mondjuk a mai napig imádok könyvtárba járni, a könyveket a kezembe venni, forgatni, belelapozni. Ha szeretnék egy jó könyvet olvasni, még ma is sokkal szívesebben veszem a kezembe.

Mára azonban nagyot fordult a világ, lépten-nyomon látni, hogy emberek ebook-kal a kezükben utaznak a metrón, ha információra van szükségük, egyből nyúlnak az okos telefonért, csatlakoznak a világhálóra és máris a keresett adatok nyomában böngésznek a neten.

Az internet ma már tele van ingyenes segítséggel.

Ha valakinek kellő ideje, türelme és RÁLÁTÁSA van, akkor nagyon sok hasznos információt tud kibányászni. Gyakran kicsit többet is, mint amire szüksége van.
Biztosan volt már, hogy valamit kerestél a neten, és el kellett olvasni hozzá 5-6 oldalt, mire megtaláltad azt az egy mondatod, amire szükséged volt.

Szóval kell némi tapasztalat ahhoz, hogy a hatalmas információ halmazból ki tudd halászni azt, amire valójában szükséged van.


Gondolhatnánk, hogy az első találat (mert hát hiszen az első mégiscsak az első) máris megadja a választ a kérdésünkre, de te is biztosan tapasztaltad, hogy ez sok esetben nincs így. Vagy egészen másra fókuszál a cikk, mint amire nekem szükségem van, van, hogy semmitmondó, de olyan is, hogy két különböző oldal állításai szöges ellentétben állnak egymással.

Nehéz anyagrész

A matekkal is így van ez

Szerencsére egy csomóan foglalkoznak már azzal, hogy hasznos tartalmakat: videókat, feladatsorokat, játékokat, sőt komplett felkészítő anyagokat osszanak meg a neten.

Itt is az információ-dömping kezd eluralkodni, mint minden másban.

Van olyan, ahol olvasni kell az anyagot. Pedig matek magyarázatokat olvasva megérteni nem sok embernek megy . Olyan is van, ahol videón magyaráznak, ez már könnyebben fogható, ám túlnyomó részt mindenkinek magának kell összevadásznia azokat a témaköröket, amiket meg akar tanulni, és honnan tudja az átlag diák, hogy mi az, amire tényleg szüksége van.

De a legfőbb gond ezekkel a magyarázó ebook-okkal, videókkal az, hogy sokszor csak hisszük, hogy mindent értünk, mert az első ponton, ahol alkalmazni is kéne a tudást, elakadunk. Mivel csak passzív befogadói vagyunk az információnak, annak jelentős része elveszik (ez tanuláspszichológiai tény) :( Az aktív tanulás sokkal eredményesebbé teszi az eltöltött időt.

Rendszerezett, használható tudás

Annak idején, amikor elkezdtünk a tanulásra inspiráló matek oktató videóink kidolgozását, az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy az anyagainkat használó diákok fejében rendszerré álljon össze a tudás. És az interaktivitásnak köszönhetően a lehető legtöbb információ rögzüljön is, ne vesszen el pillanatok alatt.

Egy olyan tárgy esetén, mint a matek ez elsődleges fontosságú. Hogy miért?

Egyszerűen azért, mert ha egy szabályt elolvasunk (meghallgatunk, megnézünk)– ugyan szépen le van írva és megmagyarázva – az még kevés ahhoz, hogy a gyakorlatban értsük, és magabiztosan alkalmazni is tudjuk a feladatok megoldása közben.
Pedig a matekban az elmélet semmit nem ér: ha nem tudsz hozzákezdeni egy feladathoz, hiába tudod szépen elmondani az összes összefüggést. Ráadásul itt minden egymásra épül, nagyon nehéz lenne fejlődést elérni, ha rendszeresen vissza kellene térni a „kályhához”.

Tananyagaink különlegessége abban áll, hogy csak azt tanítjuk meg, de azt biztosan, amire a diáknak szüksége van.

Tömör, és rövid az anyag. Másrészt mindig visszakérdezünk, folyamatosan kérdéseket teszünk fel azért, hogy a megszerzett tudás biztosan JÓL rögzüljön, és hosszútávon is megmaradjon. Senki nem fog elveszni az információk között, nem terhelünk felesleges nehéz feladatokkal és fölösleges bizonyításokkal senkit.

Ugyanakkor az alapoktól építünk fel minden témakört, hogy akinek komolyabb hiányosságai voltak, az is fel tudja venni a fonalat. Van sok szép típusfeladat is, és rávezetünk, hogyan is kell nekiállni az ilyenek megoldásának. Mindent megteszünk azért, hogy megkönnyítsük a matematika megértését, sőt, akár icipicit meg is szerettessük ezt a sokak által mumusnak tartott tantárgyat (szemléletesek, színesek, könnyedek az anyagaink, van hova kötni az új infókat, rálátást adunk az adott témára).

Könnyed, izgalmas tanulás

Az idő pénz

az energiánk pedig véges (biztos, Te is így vagy vele) – nem mindegy tehát, hogy milyen hatékonysággal használjuk. A matek tananyagainkkal a lehető leggyorsabban és legeredményesebben tudsz készülni – a munkát persze itt is Neked kell elvégezni.

De amit biztosan garantálni tudunk, hogy mindaz, amit befektetsz, meg is fog térülni.

Egy egyszerű regisztrációt követően számos ingyenes matek oktató videóhoz hozzáférsz, így Te is megtapasztalhatod, hogy ez a matek valóban más :)


Kattints ide a regisztrációhoz!