Összegyűjtöttük, mi mennyi pontot hozott az elmúlt 2 év matek érettségi feladatsoraiban (2013 és 2014 év 4 feladatsorából, összesen 472 pontból).

  • Valószínűségszámítás: 55 pont (+ Kombinatorika 20p.) együtt : 75 pont!! (mert valószínűségszámítás nincs kombinatorika nélkül)
  • Statisztika: 51 pont
  • Koordinátageometria: 49 pont
  • Sorozatok: 44 pont
  • Térgeometria: 40 pont
  • Trigonometria: 35 pont

A következők sorrendben

Szövegesek; Egyenletek, egyenlőtlenségek (első és másodfokú, gyökös, törtes, abszolútértékes); Függvények; Exponenciális és logaritmusos feladatok; Gráfok; Halmazok; Számelmélet; Elemi síkgeometria

Ugyanakkor tudnod kell azt is, hogy a Függvények vannak az I. rész feladataiban a vezető helyen, tehát azt sem szabad kihagyni! (utána a Statisztika következik, majd Egyenletek, egyenlőtlenségek; Valószínűségszámítás; Sorozatok)

Tehát a matek érettségire a fenti fontossági sorrendben érdemes felkészülni.

2014 Felvételi Feladat - 10

Egy konkrét feladat tippünk is van!

Volt már rá példa (többször is), hogy a januárban felvételiző nyolcadikosok legnehezebb feladata egy év késéssel megjelent a májusi érettségin is. A tavalyi utolsó középiskolai felvételi feladat esélyes lehet arra, hogy visszaköszönjön az idei matek érettségin. Te meg tudnád oldani?

Ez persze csak egy tipp, nem 100%, de ha még nem láttad az érettségi felkészítő oldalunkon, akkor most érdemes megnézned a feladatot és megoldását a videón, mert ha nem is pont ez lesz a feladat, hasonló nagyon könnyen elképzelhető. És ha így lesz, akkor egy feladattal máris közelebb kerülhetsz a sikeres érettségidhez.

Előre bocsájtom, hogy a feladat egy érettségizőnek is szép kihívás, a nyolcadikosoknak pedig nagyon nehéz volt!

Kattints a linkre a "A 2014-es középiskolai felvételi 10. feladata" c. ingyenes videó elindításához.

Sikeres érettségi felkészülést kívánok!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár