Igazi áttörést akkor tudsz elérni a Matek Oázissal, ha jól használod a tananyagokat.

Mutatjuk, hogyan:

1. Válaszolj a kérdésekre

A tananyagokban feltett kérdésekre fontos, hogy válaszolj. Ha a videó közben gondolkodsz is azon, amit láttál és hallottál, akkor biztos lehetsz benne, hogy a leghatékonyabb módon tanulsz. Nemcsak érteni fogod a tananyagot, hanem tudni is fogod. Így amikor önállóan kell dolgoznod, például házi feladat, vagy akár témazáró, vizsga során, meg fogod tudni oldani a példákat .

Ez a "visszakérdezéses" (vagy "teszteléses") tanulási módszer bizonyítottan a leghatékonyabb. Sokkal  eredményesebb, mint ha csak figyelsz, és megérted az anyagot, netán ismétled utána, de még annál is, mint amikor elmagyaráznak neked egy részt, és utána oldasz meg gyakorlófeladatokat.

Külön bónusz, hogy így sokkal gyorsabban tudsz haladni, mint bármilyen más módszerrel.

2. Haladj sorban

Egy-egy témakört úgy építettünk fel (az alapoktól), ahogyan az szerintünk a leggyorsabban és a legbiztosabban megtanulható. Ezért ha egy nagyobb témán (alfejezeten) belül az ÖSSZES videót megnézed - mégpedig SORBAN️, akkor garantáltan mindent fogsz érteni és tudni. Azaz érdemes sorban végignézned  az alfejezet videóit az első videótól kezdve addig a videóig, ahol épp most tartotok. (Az alfejezeteket egy sorba rendezve találod meg az évfolyamod tartalomjegyzékében.)

Szóval ha beazonosítottad, hogy épp mit tanultok a suliban - ha nem is rögtön, de pár napon belül, - az előtte levő videókat is nézd át, mert így épülnek logikusan egymásra, így érthető meg legjobban, és ÍGY SIKERÜLNEK JÓL a dolgozataid. Ne ijedj meg attól sem, ha a suliban nem pont így tanultátok. Mi úgy állítottuk össze a tananyagot, hogy könnyű legyen megérteni.

Bátran menj tovább annál, amit most tanultok. Legfeljebb Te fogod legjobban tudni a suliban az új anyagot.

3. Ha nem találod a témát, használd a beépített keresőt

Írd be az oldalon a keresőbe azt a szót vagy szavakat, amiről videót szeretnél nézni. A keresőt az oldalon a jobb felső sarokban találod, egy nagyító ikon a jele.

Kattints ide a tananyagokhoz »

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár