Érettségizőknek és 11.-eseknek

Expressz sebességgel megtanulod a legfontosabb történelem témaköröket. Tesztelheted magad, hogy valóban tudod-e az évszámokat, neveket, amire az érettségin szükség van.

Jó hír az érettségire készülőknek, hogy a történelem érettségin sokkal kevesebb lexikális tudásra van szükség, mint amit a suliban a történelem órákon kér a tanár. Honnan tudhatod, hogy mit érdemes átnézni az írásbeli előtt, és mi az, amivel csak az idődet vesztegeted? Az érettségi követelményrendszer nagyon pontosan fogalmaz: vannak fogalmak, nevek és évszámok, amik előkerülhetnek az írásbelin, a többi viszont biztos, hogy nem fog pontot hozni.

Történelem Expressz csomag csakis és kizárólag az érettségin szükséges ismereteket tartalmazza

Történelem expressz felkészítsé

Az a tapasztalat, hogy 12. osztályban kevesen jutnak el a 20. század második feléig. A történelem tanárok jelentős része az 1945 utáni anyagot egyáltalán nem, vagy alig veszi. Ugyanakkor az érettségi követelményeknek több mint a fele 19-20. század! Ráadásul rendszeresen szerepelnek közelmúltbeli témákhoz kapcsolódó feladatok az írásbeli vizsgán. Tehát a diákok jelentős része erről a korszakról kap a legkevesebb információt, a dolgozatában pedig a legkevesebb pontot.

Éppen ezért a XIX.-XX. sz-i történelmet olyan videókról tanulhatod meg, amit matekból már megszoktál. Hangos magyarázat, fontos fogalmak, összefüggések, minden név, évszám és esemény, ami csak kell, mindez a követelményekre felfűzve. Képek teszik színesebbé, és megjegyezhetőbbé a tananyagot, ráadásul itt is interaktív feladatok segítik, hogy jobban megmaradjon mindaz, amiről épp tanulsz. Meglátod, lehet élmény is a töri-tanulás! Arra biztatlak, hogy próbáld ki az ingyenes videókat.

A 19-20. század és a jelenkor interaktív videókon

A 19., 20. és 21. századi magyar történelem és világtörténelem leckéit interaktív videókkal tanulhatod. Vagyis a követelményrendszer szerint kidolgozott fogalom-magyarázatok, nevek, évszámok, egy olyan tananyagban, amiből átfogó képet kapsz minden egyes témakörről.

Töri Expressz 11.-eseknek, 11.-es töri videók + írásbeli érettségi felkészítés

A Töri Expresszel 19.-20. század történelmét hangosított, képekkel felturbózott anyagból tanulhatod. A törzsanyagot nagyon érthetően, képszerűen és összefüggéseiben megvilágítva magyarázzuk el. Kérdésekkel tarjuk ébren a figyelmedet. A fogalommagyarázatok egyszerűek, világosak. Ha neked nyűg a töri, ezt érdemes kipróbálnod!
A 11. osztályos csomag megegyezik a Töri Expresszel, de egy évvel tovább tudod használni, hogy az érettségire is fel tudj vele készülni.

Ellenőrző tesztek a korábbi korok történelméről

A 19. század előtti korokból is tudod ellenőrizni magad: teszteket készítettünk minden egyes korszakhoz. Ezekben szerepel az adott korszak összes évszáma és a történelmi nevek, amik a követelményrendszerben szerepelnek. Gondoltad volna, hogy az egész középkor egyetemes történelméből mindössze 6 évszámot kell tudnod? Az ókorból pedig még ennél is kevesebbet: 5-öt. Feltétlen mérd fel, hogy mennek ezek, és az ókori nevek az "Ókor"-teszten!

Képzeld csak el, milyen sok előnyöd származik abból, ha tisztában vagy az egyes korok fogalom-név- és évszám-követelményeivel! Nemcsak a teszt-jellegű feladatokban, ahol abszolút biztosra mehetsz, hiszen akár kizárásos alapon is ki tudod választani, ha tudod pl. hogy egy témakörrel kapcsolatban mindössze 1 vagy 2 évszám jöhet szóba. Az esszé jellegű feladatokban is sok-sok pontot hozhat, ha tudod mik a "kritikus" fogalmak, hisz a javítókulcs sokszor ezekre van kiélezve.

Hogy kerül a Matek Oázisba történelem felkészítés?

Horváth Gábor gimnáziumi történelem tanár barátunk inspirációjára készítettük el a felkészítést. Gábor sok diák kedvenc tanára, sokéves történelem-érettségi felkészítő tapasztalattal bír, diákjai mindig kiemelkedően teljesítenek a vizsgákon. Az ő személye garancia a kiemelkedő minőségre.

Gábor anyagai alapján a Matek Oázis módszereket használva készítettük el a videókat és teszteket. Így a tananyagok emészthetősége és jól tanulhatósága is garantált.

Miben más a Töri Expressz, mint a többi interneten elérhető anyag?

Az internet tele van olyan "kidolgozott" történelem érettségi tételekkel, amelyek köszönő viszonyban sincsenek az érettségi követelményekkel, és csak annak érdemes elkezdeni tanulni belőlük, akinek rengeteg felesleges ideje van. Ideje, és energiája arra, hogy a tételenként 10-20 oldalnyi anyagból kimazsolázza a lényeget. És persze még ekkor sem lehet biztos abban, hogy a követelményekben szereplő tudásnak mind a birtokába jutott.

A Töri Expressz nagy előnye épp az, hogy a szükséges információt tartalmazza, se többet, se kevesebbet. Nem csak beszélünk bele a világba egy-egy témakörről, hanem pontosan azokat az ismereteket tesszük eléd, amire szükséged van egy kitűnő írásbelihez.

Ha előfizetsz a történelem expresszre, akkor az érettségi előtt azokat a tippeket is megosztjuk veled, amiket Gábor állított össze a saját diákjainak: Mire figyelj oda az írásbeli egyes részein? Mivel szoktak a diákok sok pontot veszíteni? Hogyan írj esszét? Mi legyen benne, és mi ne? (A túl terjengős esszéket "bünteti" a megoldókulcs!)

Fizess elő most a Történelem Expressz csomagra!
B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár