Mindannyian követünk el hibákat, de ez akár még a javadra is válhat. Felméréseink szerint pl. a 11. osztályban megbukottak szinte biztosan nem buknak meg az érettségin. A 11.-ben 2-es és 3-as osztályzatúak közül kerül ki a az érettségi bukások többsége.

Az egyetlen valódi bukás, ha feladod

A hibáinkból tanulhatunk, és ez megerősít minket. Bizonyára korábban is voltak már nehézségeid, amit sikeresen megoldottál. Ne ess kétségbe, ha Te is akarod, akkor ezt is ugyanúgy meg fogod tudni oldani. Hogyan?

köss békét a szüleiddel

KÖSS BÉKÉT A SZÜLEIDDEL

Először is érthető, ha szüleidet is felkavarja a helyzet, mert ők is csalódottságot érezhetnek, saját kudarcukként élhetik meg, különösen, ha nem voltak felkészülve rá. Ugyanígy talán biztos Téged is megvisel. Ebben a feszült helyzetben tisztázni kell, hogy ez nem a világ vége. Alapvető fontosságú, hogy békét kössetek egymással, és elnyerd a szüleid támogató hozzáállását. Ebben segítségedre lehet, a témával kapcsolatban a szülőknek írt cikkünk. Mutasd meg nekik az alábbi linkre kattintva:

Mit tegyen a szülő, ha megbukik a gyereke, és pótvizsgára kényszerül?
Kattintsatok az írásunkhoz »

tanár szülőkhöz beszél

BESZÉLJ(ETEK) A TANÁRODDAL

Derítsd ki, hogy mit csináltál rosszul, ami a bukásig vezetett. Ne elégedj meg annyival, hogy nem tanultál eleget, mert más oka is lehet annak, hogy a tanárod így döntött. Ezért kérdezd meg a tanárodat, vagy kérd meg szüleidet, hogy beszéljenek vele. Kérdezd meg (v. szüleid kérdezzék meg), hogy mit javasol, min változtass, mire figyelj. Mire, miből javasolja felkészülni, mik lesznek a hangsúlyos témakörök, hol és hogyan zajlik majd a vizsga, és meddig fog tartani.

TÖLTŐDJ FEL

Lazíts egyet, mielőtt nekiállsz a pótvizsga felkészülésnek. Ha lehet, szerezz új élményeket látogass el új helyekre, szerezz új tapasztalatokat, hogy kikapcsolódj, és feltöltődj új élményekkel. Pl. már egy kisebb kirándulás is nagyon sokat tud segíteni. Ezután nem fogod olyan borúsan látni a helyzetet, és lelki erőt merítesz a pótvizsga felkészüléshez. (A filmnézés és a számítógépes játék nem segít, mert az csak időlegesen nyomja el a rossz érzéseket, nem adja meg a szükséges pozitív töltést.)

SZEREZZ MEGFELELŐ(!) SZAKMAI SEGÍTSÉGET

Sokkal eredményesebben és célirányosabban tudsz felkészülni a pótvizsgára, ha nem egyedül próbálkozol a felkészüléssel a füzeted és a matekkönyved segítségével. Mindenképpen kérj segítséget!

A Matek Oázisban eddig már több száz diáknak segítettünk az elmúlt években. Ők nem egyszerűen átcsúsztak a pótvizsgán, hanem igazán szép eredményeket értek el.

Nagyon szépen köszönöm mindazt, amit értem tettél az oktató videóiddal és a feladatsorokkal!
Ma volt a matematika pótvizsgám, 11.-es anyagból és sikerült 4-esre tudnom!

Veres Rozália Gabriella

Köszönjük a sikeres felkészítést a pótvizsgára. Rendkívüli segítséget jelentett a felkészülésben. Minden tesztfeladatot addig gyakorolt a fiam, amíg legalább 70-80%-os nem lett. A pótvizsga eredménye 3. A bizonyítványba matematikából még soha nem volt ilyen eredménye.

Vona Gabriella

Ha akarod, Neked is tudunk segíteni a Pótvizsga Felkészítő videócsomaggal. Videóinkkal meglepően könnyen és gyorsan megérted a matekot. Rövidebb időt kell eltöltened a matekkal, mint bármilyen más módszerrel, azaz még a nyaralásra, pihenésre is marad bőven időd.

Bepótolod az esetleges korábbi hiányosságaidat, eredményesen felkészülsz a pótvizsgára, sőt, szeptembertől minden sokkal világosabb és érthetőbb lesz, azaz nem fog annyi gondot okozni a matek. Tesztelheted magad, hogy lásd, mi az, ami kevésbé megy, és praktikus vizsgatippeket is adunk, amivel még eredményesebb lehetsz a vizsgán.

Kattints ide a pótvizsga felkészítő csomagokhoz »

BÍZZ MAGADBAN

Talán most még nagyon reménytelennek tűnik, de ha Te is akarod, akkor biztosan sikerülni fog a pótvizsgád. Ha matekból ránk bízod magad, akkor pénz-visszafizetési garanciát is vállalunk a vizsgád sikerességére.

Minden rosszban van valami jó. Még az is lehet, hogy ez az egész a javadra válik. A pótvizsgára való felkészüléssel kialakíthatsz egy működőképes tanulási módszert, ami a későbbi tanulmányaidban is hasznosul. Azt is megtanulod, hogy hogyan kezelj egy sikertelen helyzetet, ami jobb életminőségre vezet, és személyes méltóságot, függetlenséget ad neked.

Tehát fel a fejjel, ne add fel! Bízz magadban, engedd, hogy segítsünk, és biztosan sikerülni fog :)

Köszönöm a felkészítést! Sikeres volt a pótvizsgám!:D 10-en voltunk és csak én mentem át és 4-es lett a pótvizsga!

Zsolt

Kattints ide a pótvizsga felkészítő csomagok vásárlásához »

Eredményes felkészülést és szép nyarat kívánunk! Neked szurkolunk!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
​​​​​​​
 
Tavaszi kihívás​​​​​​​
TAVASZI KIHÍVÁS
Matekozással most duplán nyerhetsz! 
A jobb jegyen kívűl most Laptop-ot vagy
más  értékes nyereményt zsebelhetsz be!
Elolvasom "De az iskolában nem így tanították!"

"De az iskolában nem így tanították!"

2024. március 04.

Több szülő úgy véli, hogy nem szabad a gyereknek másképpen tanítani a matekot (de persze mást sem), mint ahogyan az a suliban elhangzott. Mert különben csak "megkeveredik" szegény gyerek.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.

Tavaszi kihívás​​​​​​​
​​​​​​​

TAVASZI KIHÍVÁS

Matekozással most duplán nyerhetsz! 
A jobb jegyen kívűl most Laptop-ot vagy más  értékes nyereményt zsebelhetsz be!