S.O.S. SEGÍTSÉG MATEKBÓL!

Dolgozatra készülsz? Elakadtál?

PRÉMIUM matek holnap estig INGYEN!

Matekozni? Nyáron? 

Elvetemült ötletnek tűnik, ugye? Való igaz, a vakációnak elsősorban a pihenésről kell szólnia.

Mégis sokan gondolkodnak el a bizonyítvány-osztás után, hogy valamit tenni kéne, hogy ne csúfoskodjon ott a matek jegy. A legtöbb szülő attól tart, hogy a gyengébb eredmény amiatt van, hogy valahol lemaradt a gyermek. Ami pedig gond, mert később még komolyabb hiányosságokat eredményez.

A pandémia különben is jól megkavarta a gyerkeket! Olyan alapvető hiányosságokról számolnak be néha diákok, szülők - jobb képességű gyerekek esetében is -, amik régebben nem voltak jellemzőek. Harmadikos diákok, akiknek a tizesátlépés okoz gondokat (elsős anyag), vagy 11.-es, aki nem tud bánni a bonyulultabb műveletekkel, mert nem tiszta számára, hogy mit is kéne csinálni.

Nem érdemes várni

..., ha úgy érzi a szülő, hogy a gyerkőc nem teljesít elég jól matekból. Ez mindig azt jelzi, hogy vannak homályos foltok a tudásában, vannak hiányosságai. A matematikában a bonyolultabb összefüggések mindig az egyszerűbbekre épülnek. Ha az alap nem biztos, akkor könnyen lehet, hogy később még rosszabb lesz a teljesítménye a gyereknek.

  • Ha a gyermeknek nem megy nagyon szuperül az összeadás,
  • akkor gondot fog jelenteni neki a szorzás.
  • Ha nem megy hibátlanul(!) a szorzás,
  • akkor nem fog boldogulni az írásbeli szorzásssal, a törtekkel,  a hatványozással, és sorolhatnám...

Nem jó megvárni, amíg elmélyül a szakadék a tudása és a tananyag között, mert sokkal keményebb munka lesz számára bepótolni, ráadásul egy csomó kudarcot gyűjt addig is a matekórákon.

A nyár - bár sokan tiltakoznak -, soha vissza nem térő lehetőség a hiányosságok pótlására. Év közben ugyanis erre sokkal kevésbé lesz idő!

Tanuljon vidáman, játszva, és zárkózzon fel matematikából!

A nyári tanulás nem ördögtől való, de a gyerekek érthető okokból nem szívesen ülnek le matekot gyakorolni. Kivéve, ha...

Változatos, színes feladatokkal, sok sikerélménnyel is lehet matekozni! A számítógép ebben segíteni tud. Ha ráadásul olyan anyaggal tanul, ami jól átgondoltan, lépésről lépésre építi fel a tudást a fejében, akkor jóval gyorsabban tudja pótolni a hiányosságokat, mint mikor csak gyakorolgat. 

A nyári gyakorló csomagokat pont úgy állítottuk össze  a Matek Oázisban, hogy a gyerekek a lehető legkönnyedebben, de garantáltan át tudjanak ismételni mindent, ami a továbbhaladáshoz az adott év anyagából kell.

Itt megvásárolhatod a nyári matek gyakorló csomagot gyermekednek

Tudod, mi a legjobb ebben a tanulási módszerben?

Az, hogy testreszabottan, változatosan és élményszerűen tanítja meg gyermekedet, aki önállóan tudja elvégezni a leckéket. Te magad a Tanulási naplón keresztül ellenőrizheted fejlődését és haladását, amikor csak szeretnéd.

A leckéket úgy állítottuk össze, hogy amellett, hogy a kötelező tananyagra épülnek, a különféle példák, magyarázatok segítségével könnyebbé válik a megértés. Az állandó interakció, a változatos kérdések és feladatok segítik gyermeked kontrollált és gyors fejlődését.

Kattints ide, és válassz évfolyamot!

Jó nyarat, sok sikerélményt kívánok!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom Így segíthetsz gyermekednek matekból (rádió riport)

Így segíthetsz gyermekednek matekból (rádió riport)

2022. szeptember 05.

Hogyan segíthetjük gyermekeinket, hogy minél gördülékenyebben vegyék az új tanévben az új matekos akadályokat?

Nyári matek gyakorlás ?!
2022. július 12.

S.O.S. SEGÍTSÉG MATEKBÓL!

Dolgozatra készülsz? Elakadtál?

PRÉMIUM matek holnap estig INGYEN!