Matekozni? Nyáron? 

Elvetemült ötletnek tűnik, ugye? Való igaz, a vakációnak elsősorban a pihenésről kell szólnia.

Mégis sokan gondolkodnak el a bizonyítvány-osztás után, hogy valamit tenni kéne, hogy ne csúfoskodjon ott a matek jegy. A legtöbb szülő attól tart, hogy a gyengébb eredmény amiatt van, hogy valahol lemaradt a gyermek. Ami pedig gond, mert később még komolyabb hiányosságokat eredményez.

A pandémia különben is jól megkavarta a gyerkeket! Olyan alapvető hiányosságokról számolnak be néha diákok, szülők - jobb képességű gyerekek esetében is -, amik régebben nem voltak jellemzőek. Harmadikos diákok, akiknek a tizesátlépés okoz gondokat (elsős anyag), vagy 11.-es, aki nem tud bánni a bonyulultabb műveletekkel, mert nem tiszta számára, hogy mit is kéne csinálni.

Nem érdemes várni

..., ha úgy érzi a szülő, hogy a gyerkőc nem teljesít elég jól matekból. Ez mindig azt jelzi, hogy vannak homályos foltok a tudásában, vannak hiányosságai. A matematikában a bonyolultabb összefüggések mindig az egyszerűbbekre épülnek. Ha az alap nem biztos, akkor könnyen lehet, hogy később még rosszabb lesz a teljesítménye a gyereknek.

  • Ha a gyermeknek nem megy nagyon szuperül az összeadás,
  • akkor gondot fog jelenteni neki a szorzás.
  • Ha nem megy hibátlanul(!) a szorzás,
  • akkor nem fog boldogulni az írásbeli szorzásssal, a törtekkel,  a hatványozással, és sorolhatnám...

Nem jó megvárni, amíg elmélyül a szakadék a tudása és a tananyag között, mert sokkal keményebb munka lesz számára bepótolni, ráadásul egy csomó kudarcot gyűjt addig is a matekórákon.

A nyár - bár sokan tiltakoznak -, soha vissza nem térő lehetőség a hiányosságok pótlására. Év közben ugyanis erre sokkal kevésbé lesz idő!

Tanuljon vidáman, játszva, és zárkózzon fel matematikából!

A nyári tanulás nem ördögtől való, de a gyerekek érthető okokból nem szívesen ülnek le matekot gyakorolni. Kivéve, ha...

Változatos, színes feladatokkal, sok sikerélménnyel is lehet matekozni! A számítógép ebben segíteni tud. Ha ráadásul olyan anyaggal tanul, ami jól átgondoltan, lépésről lépésre építi fel a tudást a fejében, akkor jóval gyorsabban tudja pótolni a hiányosságokat, mint mikor csak gyakorolgat. 

A nyári gyakorló csomagokat pont úgy állítottuk össze  a Matek Oázisban, hogy a gyerekek a lehető legkönnyedebben, de garantáltan át tudjanak ismételni mindent, ami a továbbhaladáshoz az adott év anyagából kell.

Itt megvásárolhatod a nyári matek gyakorló csomagot gyermekednek

Tudod, mi a legjobb ebben a tanulási módszerben?

Az, hogy testreszabottan, változatosan és élményszerűen tanítja meg gyermekedet, aki önállóan tudja elvégezni a leckéket. Te magad a Tanulási naplón keresztül ellenőrizheted fejlődését és haladását, amikor csak szeretnéd.

A leckéket úgy állítottuk össze, hogy amellett, hogy a kötelező tananyagra épülnek, a különféle példák, magyarázatok segítségével könnyebbé válik a megértés. Az állandó interakció, a változatos kérdések és feladatok segítik gyermeked kontrollált és gyors fejlődését.

Kattints ide, és válassz évfolyamot!

Jó nyarat, sok sikerélményt kívánok!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
​​​​​​​

ÚJ CSALÁDI CSOMAG

Most bevezető áron!

ÉRDEKEL
Elolvasom [TV2 felvétel:] Matek Oázis az Életmódi című műsorban

[TV2 felvétel:] Matek Oázis az Életmódi című műsorban

2023. szeptember 27.

Létezik a módszer amivel a gyermek online saját tempójában tudja bepótolni a matekos hiányosságait vagy az aktuális tananyagok, és ezáltal akár 2-3 jegyet is javíthat matekból.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.

ÚJ CSALÁDI CSOMAG

Most bevezető áron!

Most bevezető áron!