A legtöbb diák érettségi előtt még javában gondolkodik, hogy mi is szeretne lenni. Már el kéne dönteni, hova adja be a felvételi lapját, vagy merre menjen tovább egyáltalán. Számolgatják, hogy van-e esélyük bekerülni egy vágyott szakra.

Nem reményelen a matek élrettségi, még ha most nem is megy jól. Nézd meg ezt a TV felvételt! (TV2, Életmódi magazin, 2022. szeptember)

Sok diák érzi azt, hogy a matek érettségi miatt a továbbtanulási lehetőségei be vannak korlátozva

Sokan a matek eredményeik miatt nem mehetnek oda továbbtanulni, ahova épp szeretnének. Több pont kellene az érettségin, és ez elérhetetlennek tűnik. Sokan gondolják azt, hogy pl. egy 3-as matekkal esélytelen műszaki vagy közgazdasági pályára menni, és emiatt egy csomó diák nem mer elindulni sem bizonyos keresett és jól fizető pályák felé.

nem reménytelen a matek érettségi

Segítünk, hogy több diákból legyen műszaki szakember, mérnökök vagy informatikus

Jó lenne, ha több diák menne tovább ebben az irányban.

Az a szomorú, hogy sokan elhiszik magukról, hogy ők hülyék a matekhoz, nekik ez reménytelen lenne. El sem tudják képzelni, hogy ezeket a korlátokat milyen könnyű lebontani! Számtalan olyan diákunk volt (és itt már tízezres nagyságrendekről beszélek), akik elindultak velünk az érettségi felkészítőn, és még őket magukat is meglepte, hogy milyen jó eredménnyel végeztek! A hármasról ötösre javítás abszolút általános, de volt már 2-esről 5-ösre javító is.

A korábbi matematikai hiányosságok meglepően gyorsan pótolhatók

Volt olyan diákunk, aki 2 héttel az érettségi előtt talált ránk. Egy elégtelen próbaérettségi után, és az érettségije 40 ponttal jobban sikerült! Gondolhatod, ha két hét alatt lehet fejlődni 40 pontot, akkor mennyit lehet fejlődni, ha valaki most nekiáll az érettségi felkészülésnek!

 

Aki műszaki vagy gazdasági szakok felé kacsingat, bátran vágjon bele, mert pl. a Matek Oázis emelt érettségi felkészítéssel minden esélye megvan, hogy matekból profivá váljon.

 

Egy diákunk például nagyon messziről indult. Eleinte rengeteg kérdése volt, és sok-sok hiányossága, az általános iskolai matekig vissza kellett mennie. Ennek ellenére az oktatóprogrammal abszolút megoldható volt a felkészülése. Ősztől tavaszig készült velünk, és a jóindulattal kapott 3-asról stabil 5-ös lett, szuper érettségit írt. De ez még semmi! Annyira megkedvelte közben a matekot, hogy a következő évben elkezdett emelt szintűre készülni, és megcsinálta! Azóta a Műegyetemen műszaki informatikus.

Lebontjuk azokat a korlátokat, amiket a matektudás hiánya emel a gyerekek és a jövőjük elé

Szeretnénk, ha a szülők és a diákok is elhinnék, hogy

a jó matek eredményekhez nem kellenek különleges képességek, bárki meg tudja tanulni ezt olyan szinten, hogy akár mérnök, akár pénzügyi, gazdasági szakember legyen belőle.

Azt látjuk, hogy nagyon sok értelmes fiú veszik el a mai oktatási rendszerben amiatt, hogy nem elég színes, izgalmas számukra az iskola, és mivel így elkalandoznak, matekból könnyen elveszítik a fonalat. Így viszont nincs elég sikerélményük, nekik pedig az nagyon kell!! A lányoknak is kell, de kevésbé fontos.

A fiúknak emiatt van szükségük segítségre, a lányoknak meg azért, mert ők meg jobban a lelkükre veszik, ha nem az elvárt jegyeket kapják.

Úgyhogy mi a fiúknak és a lányoknak is azt üzenjük, hogy ne törődjenek bele a gyengébb matek eredménybe, mert könnyebben és gyorsabban lehet javítani matekból, mint gondolnák, és mérföldekkel jobb eredményeket tudnak elérni meglepően hamar.

Mi kell ehhez? OK, hogy elhiszik és elhatározzák, de álljanak neki (mondjuk az érettségizők) elölről a középiskolai mateknak? Az azért elég reménytelennek tűnik...

Megfelelő segítséggel a matekos hiányosságok gyorsan pótolhatók

Reménytelen lenne, saját erőből pótolni a teljes középiskolai matek tananyagot. Ez legfeljebb azoknak a tehetségeseknek megy, akik ellinkeskedték az előző 3 évet, de most megkomolyodva… de nekik is sokkal gyorsabb az a módszer, amivel mi dolgozunk.

Úgy építettük fel a Matek Oázis oktató anyagokat, hogy minden fontos ismereten végigvezetjük a diákokat. Mindent véginézünk, és akár megtanulhatják elejétől a témaköröket. De nem akárhogyan! Mert a módszer lényege, hogy nagyon sokat kérdezünk a diákoktól, ami nemcsak ellenőrzi a tudásukat, hanem igazoltan be is rögzíti a fejükbe ezeket az ismereteket.

Így nem csak látszólag tud gyorsan haladni valaki, hanem maradandó tudást szerez

Sok olyan magyarázat van már fenn az interneten, ami tényleg világosan és okosan elmagyaráz egy-egy feladatot, vagy akár egy egész témakört. Megnézi a diák, és felszabadultan dől hátra, hogy „Ja, már értem!” A gond csak az, hogy nem elég érteni a feladatokat, meg is kell tudni oldani őket. Attól, hogy megértettem valamit (láttam, hogyan kell csinálni, és minden világos volt), még nem tudom azt magam reprodukálni. Úgyhogy ez egy csapda, mikor a gyerek ilyen videókat nézeget, de közben nem csinál meg rengeteg feladatot önállóan, a videó-nézegetéstől nem jut sokkal előbbre.

Jegyjavító és érettségi siker garanciát vállalunk

Mi azt garantáljuk a diákoknak, hogy ha az oktatóprogrammal tanulnak, ami sokkal több, mit egy videó, mert rengeteget kérdez tőlük, akkor amit átnéztek, azt tudni is fogják (persze akkor, ha közben válaszolnak is a kérdésekre).

Jegyjavító és érettségi sikergarancia is van a Matek Oázisban, mert tudjuk, hogy tényleg biztosan lehet fejlődni, ha valaki végighalad az oktatóprogram lépésein. Ez valódi, teljes pénzvisszafizetési garanciát jelent, és még azt sem vizsgáljuk, hogy tényleg dolgozott-e egyáltalán a programmal. Valójában ez azt jelenti, hogy csak akkor kell fizetni, ha eredményt is tud elérni velünk a diák, mert ha nem, visszafizetjük a teljes tandíjat.

Nyilván az eredmények alapján vagyunk ennyire magabiztosak, hisz a felhasználóink nem kérik vissza a tandíjat (talán egy-két ezrelék kivételével, de ott mindig látjuk is, hogy igazából nem használta a programot a diák).

És ha már a magabiztosságnál tartunk: a diákjaink is ilyen magabiztosak lesznek!

Ez a program „mellékhatása”!! , hiszen az okosan felépített kérdésekkel elérjük, hogy sok-sok jó válasza legyen, és ezáltal sok-sok sikerélménye, ami pedig szárnyakat tud adni nekik. És aki magabiztosan megy vizsgázni, sokkal több pontot tud majd elérni az érettségin.

A Matek Oázis érettségi felkészítéssel magabiztos tudást szerzel, és gyorsabban fejlődhetsz, mint gondolnád - középszinten és emelt szinten is »

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom "De az iskolában nem így tanították!"

"De az iskolában nem így tanították!"

2024. március 04.

Több szülő úgy véli, hogy nem szabad a gyereknek másképpen tanítani a matekot (de persze mást sem), mint ahogyan az a suliban elhangzott. Mert különben csak "megkeveredik" szegény gyerek.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.