S.O.S. SEGÍTSÉG MATEKBÓL!

Dolgozatra készülsz? Elakadtál?

PRÉMIUM matek holnap estig INGYEN!

Szülőkkel beszélgetve időnként elhangzik, hogy megbeszéli a gyerekkel, hogy akar-e a Matek Oázissal matekozni... És persze a gyerekek egy része nem akar. 

Ami elég természetes is, hisz ha valamitől tartunk, szorongunk, ha már megutáltuk, mert sosem volt sikerélményünk vele, azzal nem szívesen foglalkozunk. (Te sem, én sem. :) 

Miért nem lehet/nem érdemes ezt mégsem ráhagyni? Azért, amiért a végtelen telefonos/számítógépes játékidőt sem lehet ráhagyni, vagy amiért este akkor is ágyba küldöd, ha szeretne fennmaradni. Azért, mert TE tudod, hogy NEKI mi a jó, és mi nem! 

Mert nem tesz jót a fejlődésének, mert mindannyian tudjuk, hogy akkor válik boldogabb és sikeresebb felnőtté, ha rendszeresen megtesz olyan dolgokat is, amiket nem akar. (Időben megy ágyba, félóra után leteszi a telefont, tanul, stb...) 

A felelősség és a döntés valójában a Te kezedben van, Te vagy gyermeked sorsának kapitánya, Te tudod átlátni, mire van valójában szüksége, mert Te vagy, aki képes logikusan végiggondolni, hogy jobb lesz neki, ha pl. a Matek Oázissal tanul.

  • Megszabadul a matek mumustól, azaz letesz egy jó nagy csomag lelki terhet.

  • Jobb jegyei lesznek matekból, ami varázslatosan felfelé húzza a többi jegyét is.

  • Továbbtanulhat olyan irányokba, amiről esetleg pont a matek miatt kellene lemondania - műszaki, orvosi, gazdasági, vagy más szakirányokba.

  • Megtanulja, hogy lehetséges eredményesen szembenézni az Élet nehézségeivel.

És miért pont a Matek Oázissal matekozzon?

Mert bizonyítottan a leghatékonyabb tanulási módszert használjuk a programjainkban. Ezért máshol nem találtok ilyen interaktív, a teljes tananyagot felölelő programot, amivel ennyire könnyű a tanulás.

Mi igyekszünk, és mindent megteszünk, hogy segítsünk, hogy gyermeked az esetleges kezdeti ellenállása ellenére is hajlandó legyen foglalkozni a matekkal. Sok játékkal, játékossággal, sok-sok kisebb-nagyobb sikerélménnyel írjuk felül az korábbi kudarcait, és tesszük motiválttá a matekozásra. Hamar megtapasztalja, hogy a Matek Oázissal könnyebben, és lényegesen gyorsabban fel tud készülni.

Szeptember óta tanulunk veletek rendszeresen. Addig is rendszeresen használtuk az ingyenes tananyagokat, de nem napi szinten.:)

Alapvetően 4-es 5-ös tanulók a gyerekek, de látom, hogy 5-ösök között is nagy különbségek vannak.  

Mostani örömünk:

Harmadikos kisfiam, aki nem szereti a szorzást, pár napja azt mondta, hogy már úgy látja, hogy a matek a kedvenc tantárgya. (Mert érti, és sikerélménye van!)

Két hónapja használjuk a tananyagokat napi szinten, ha most abbahagynánk, úgy gondolom, hogy már most megérte!

Nagyon hálás vagyok a munkátokért, a sok segítségért és türelemért, és a csillag-kupa jutalmazásért, amivel biztatjátok a gyermekeinket.

Horváth Anikó

Ám a Te támogatásodra is szükség van. Néha konfliktussal jár támogató szülőnek lenni, de sajnos neked kell meggyőznöd őt néha bizonyos dolgokról a saját érdekében. Hogyan? Vesd be a bevált szülői eszköztáradat, és tedd egyértelművé, hogy ez Neked fontos, nem engedsz belőle.

Kedvcsinálóként érdemes eleinte leülnöd mellé, és megnézni néhány aktuális ingyenes videót. (Tudod, az e heti legnépszerűbb tananyagokat hetente cseréljük.) Ha együtt fedezitek fel a program előnyeit, meglátod, egy idő után ő is rá fog kapni. Akár barátot is hívhatsz, hogy matekozzanak együtt. Így egymással csacsogva/versengve (kinek mi a vonzóbb) oldhatják a példákat. 

Elolvad az ellenállása

Ha gyermeked végre elkezdi megérezni a siker lehetőségét és ízét, el fog olvadni az ellenállása, meglátod. 

A 14 éves nagyfiam annak ellenére, hogy eleinte rossz megoldásokat ír be, tovább nézi és csinálja a feladatokat. Bosszankodik néha, de amikor megmutatják lépésenként a megoldást, jó látni ahogy rájön arra, hol rontotta el. És már izgalommal várja a köv.feladatot. Amikor sikerül egy egy feladat, jó látni az örömet az arcán. Azért jó ez az oldal, mert nem kell eljárni sehova, otthon kényelmesen tud gyakorolni készülni a dolgozatokra, és ami még ennél is jobb, megtanul gondolkozni a gyerek. 

Én mindenkinek szívből ajánlom, nekem a gyerek öröme és az, hogy nem hagyja ott a rossz megoldás után sem a videót, hanem kíváncsi a megoldásra,  az hogy lépesről lépésre, szájba rágósan lassan bontakozik ki a gyerekbe a tudás, az hogy bármikor visszajátszható, ha elakadt vagy nem úgy értette meg valahol a feladatot. 

Sok a játék benne. Egy 10 évest is éppúgy leköt, mint egy 14 vagy akár 18 évest. Ki kell próbálni. Egy félórát biztos elvan a gyerek, sőt még többet is.

Matyasiné Mészáros Amália 

Kitartást és sok sikert kívánok Neked és gyermekednek! 

Ha pedig már eldöntötted, hogy ráveszed őt egy kis plusz matekra, bátran megvásárolhatod a felkészítő csomagot:

  • Ha valamiért mégsem működne nálatok a dolog, akkor telefonálj, és megpróbáljuk közösen (akár gyermekeddel együtt!) kideríteni, hogy hol van az elakadás. 
     
  • Az Elégedettségi Garanciánk arra is lehetőséget ad, hogy 2 héten belül kérdés nélkül visszafizetjük a befizetett összeget.

Kattints ide a vásárláshoz!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom Így segíthetsz gyermekednek matekból (rádió riport)

Így segíthetsz gyermekednek matekból (rádió riport)

2022. szeptember 05.

Hogyan segíthetjük gyermekeinket, hogy minél gördülékenyebben vegyék az új tanévben az új matekos akadályokat?

Nyári matek gyakorlás ?!
2022. július 12.

S.O.S. SEGÍTSÉG MATEKBÓL!

Dolgozatra készülsz? Elakadtál?

PRÉMIUM matek holnap estig INGYEN!