Érettségiző regisztrált felhasználóink (előfizetők és ingyenesek egyaránt) kérdőíveit elemezve meglepő statisztikai összefüggéseket találtunk. Ha nem is pontosan, de jellemző valószínűségekkel látható, hogy hányas érdemjegyre számíthatnak a májusban érettségizők, amennyiben az előző évekhez hasonló nehézségű feladatsort kapnak.
 
Érettségi vizsga
 
Mire lehet számítani a statisztikák alapján?
 
  • Akik 11.-ben megbuktak, azok szinte biztosan átmennek az érettségin (!). Talán azért, mert pótvizsgára már felkészültek, így sokat pótoltak. Másrészt már jobban érzik a súlyát a dolgoknak, nem veszik félvállról a készülést.
     
  • A tavalyi ketteseket fenyegeti leginkább a bukás az érettségin. Közülük került ki az érettségi bukások 70(!) százaléka. A bukás az elégségesek 30%-át fenyegeti, a csapat fele egy kettessel megússza.
     
  • A hármasok többsége rontani fog 11. év végéhez képest az érettségin. A fele várhatóan kettest kap, és minden 14. diák, azaz további 7% sajnos meg is bukik. Egynegyedének sikerül tartani a hármast, és csak a maradék 16% kap négyest, azaz egy jeggyel jobbat. (Ötös csak az előfizetőink között akadt.)
     
  • A négyesek kicsit több mint fele (57%) jellemzően ront, sőt, még bukás is előfordult. A többiek négyest kaptak, ötös viszont szinte senki)
     
  • A 11.-ben ötösök közül csak kb. a fele tudja tartani az eredményét. Egyharmaduk négyest kap, a maradék pedig egy jegynél is többet ront.
Az adataink azt mutatják, hogy az érettségi ötöstől "üvegplafon" választja el azokat a diákokat, akik 11. év végén nem voltak ötösök. Vagyis alig volt olyan, aki 5-öst ért el az érettségin, ha előtte nem volt ötös. (Kivételt csak a szorgalmas előfizetőink jelentették.)
 
Másfelől az is látszik, hogy bukás ellen nincs más garancia, csak a tanulás. Hiába volt valaki jó 11.-ben, ha nem készül az érettségire, akkor még egy ötös tanulóval is előfordulhat (és sajnos elő is fordult!), hogy megbukik az érettségin.
 
Ezt ígérjük
 
Azt tapasztaltuk, hogy előfizetőinknek átlagosan kétszer akkora esélyük van javítani, mint a többieknek. (Előfizetőink 33%-a javít, a többi felhasználónak csak 14%-a.)
 
 
Ha úgy döntesz, hogy a komplett érettségi felkészítő anyagainkkal készülsz, akkor pénz-visszafizetési garanciával garantáljuk, hogy nem lesz rosszabb a matekérettségid eredménye, mint az első félévi matek érdemjegyed volt.
 
Ha már most megvásárolod a "12.-es matek + ÉRETTSÉGI felkészítő" videó csomagot (feltéve, hogy még nincs meg), akkor eredményes lehetsz a 12. osztályos dolgozatokban, és javíthatsz az érettségi jegyeden a tavaly év végi eredményedhez képest.
 
Ha már most elkezded, és kellően kitartó vagy, akkor jó esélyed van arra is, hogy áttörd az ötös "üvegplafont".
B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom "De az iskolában nem így tanították!"

"De az iskolában nem így tanították!"

2024. március 04.

Több szülő úgy véli, hogy nem szabad a gyereknek másképpen tanítani a matekot (de persze mást sem), mint ahogyan az a suliban elhangzott. Mert különben csak "megkeveredik" szegény gyerek.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.