S.O.S. SEGÍTSÉG MATEKBÓL!

Dolgozatra készülsz? Elakadtál?

PRÉMIUM matek holnap estig INGYEN!

Az egyetem/főiskola első féléve sokszor még a jó eszű diákokat is hideg zuhanyként éri. A legtöbben már az első félévet lezáró vizsgaidőszakban „elvéreznek”. Ez nem valami gonosz összeesküvés a szerencsétlen gólyákkal szemben. Egyszerűen azért van így, mert az egyetemek igyekeznek színvonalas szakembereket képezni, aminek magasak a kimeneti minőségi követelményei.

Óriási szakadék van a középszintű középiskolai és egyetemi követelmények között, különösen természettudományos tantárgyakban. Kis túlzással „köszönő viszonyban” nincs egymással ugyanaz a tantárgy középiskolában (matek, fizika, kémia, stb.) vagy az egyetemen. Tehát nagyon sokat kell tanulni minden egyes tantárgyra.

1. TIPP:

Ha lehet, még a nyáron, de legkésőbb szeptemberben érdemes átismételned a középiskolai anyagot, hogy legalább azzal ne legyen gondod.

Elképesztő mennyiségű tananyagot kell megtanulni, mivel több „húzós” tantárgy is van.

2. TIPP:

Nem elég egyetlen nehéz tantárgyra fókuszálni. Muszáj a szakod összes "buktató" tárgyára keményen tanulni. Érdeklődj a másodévesektől, mik a "buktató" tárgyak.

A tanárok ledarálják az anyagot, nem lesz időd felfogni mindent. Előfordul, hogy még megfelelő jegyzet sincs, Ha eddig hozzászoktál, hogy az órán megérted a magyarázatot, akkor ez nagyon frusztráló lehet.

3. TIPP:

Az egyetemen nincs rajtaütésszerű feleltetés, mégis érdemes óráról-órára tanulni, hogy fel tudd venni a tempót, mert már 2-3 előadás után teljesen elveszítheted a fonalat.

Első félévben ez különösen fontos. A vizsgákra, ZH-kra rövid idő alatt kell felkészülni.

4. TIPP:

A sikeres felkészüléshez jó időbeosztás kell.

Nem szabad elveszni a részletekben, ugyanakkor úgy kell megtanulni a tételeket, hogy azt meggyőzően elő is tudd adni.

Próbaként pl. vizsgáztathatod magad írásban a tételekből, feladatmegoldásból. (Sajnos a legjobb felkészülés mellett is előfordulhat, hogy olyat kérdeznek, amit nem tudsz.)

5. TIPP:

Alakíts ki jó kapcsolatot a csoporttársaiddal.

Sokat tudtok segíteni egymásnak tanulásban, a megfelelő tanulási rutin kialakításában. Magányos farkasként sokkal küzdelmesebb az egyetem.

6. TIPP:

Bár fontos, hogy jól érezd magad, és szórakozzál, kikapcsolódjál, a célt soha ne veszítsd el a szemed elől: sikeresen elvégezni az egyetemet a lehető legrövidebb idő alatt.

Olyan ez mint a sport: áldozatvállalás, fáradtság és kényelmetlenségek vállalása nélkül nem megy.

+1 TIPP:

Matekból tudunk segíteni, mert az emelt szintre készített Analízis csomagunk (integrálás, deriválás, határérték számítás) nagyjából lefedi az első féléves matekot.

Ezekkel a videókkal könnyen és gyorsan megérted az analízist. Talán nem is sejted, hogy ez mekkora előnyt jelent majd neked az első hónapokban és marad energiád a többi tárgyadra is.

Kattints ide az egyetemi matekhoz!

Sok sikert kívánok neked!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom Így segíthetsz gyermekednek matekból (rádió riport)

Így segíthetsz gyermekednek matekból (rádió riport)

2022. szeptember 05.

Hogyan segíthetjük gyermekeinket, hogy minél gördülékenyebben vegyék az új tanévben az új matekos akadályokat?

Nyári matek gyakorlás ?!
2022. július 12.

S.O.S. SEGÍTSÉG MATEKBÓL!

Dolgozatra készülsz? Elakadtál?

PRÉMIUM matek holnap estig INGYEN!