INGYENES matek

Heti LEGNÉPSZERŰBB videók
KÓDOLATLAN hétvégék

 

Az egyetem/főiskola első féléve sokszor még a jó eszű diákokat is hideg zuhanyként éri. A legtöbben már az első félévet lezáró vizsgaidőszakban „elvéreznek”. Ez nem valami gonosz összeesküvés a szerencsétlen gólyákkal szemben. Egyszerűen azért van így, mert az egyetemek igyekeznek színvonalas szakembereket képezni, aminek magasak a kimeneti minőségi követelményei.

Óriási szakadék van a középszintű középiskolai és egyetemi követelmények között, különösen természettudományos tantárgyakban. Kis túlzással „köszönő viszonyban” nincs egymással ugyanaz a tantárgy középiskolában (matek, fizika, kémia, stb.) vagy az egyetemen. Tehát nagyon sokat kell tanulni minden egyes tantárgyra.

1. TIPP:

Ha lehet, még a nyáron, de legkésőbb szeptemberben érdemes átismételned a középiskolai anyagot, hogy legalább azzal ne legyen gondod.

Elképesztő mennyiségű tananyagot kell megtanulni, mivel több „húzós” tantárgy is van.

2. TIPP:

Nem elég egyetlen nehéz tantárgyra fókuszálni. Muszáj a szakod összes "buktató" tárgyára keményen tanulni. Érdeklődj a másodévesektől, mik a "buktató" tárgyak.

A tanárok ledarálják az anyagot, nem lesz időd felfogni mindent. Előfordul, hogy még megfelelő jegyzet sincs, Ha eddig hozzászoktál, hogy az órán megérted a magyarázatot, akkor ez nagyon frusztráló lehet.

3. TIPP:

Az egyetemen nincs rajtaütésszerű feleltetés, mégis érdemes óráról-órára tanulni, hogy fel tudd venni a tempót, mert már 2-3 előadás után teljesen elveszítheted a fonalat.

Első félévben ez különösen fontos. A vizsgákra, ZH-kra rövid idő alatt kell felkészülni.

4. TIPP:

A sikeres felkészüléshez jó időbeosztás kell.

Nem szabad elveszni a részletekben, ugyanakkor úgy kell megtanulni a tételeket, hogy azt meggyőzően elő is tudd adni.

Próbaként pl. vizsgáztathatod magad írásban a tételekből, feladatmegoldásból. (Sajnos a legjobb felkészülés mellett is előfordulhat, hogy olyat kérdeznek, amit nem tudsz.)

5. TIPP:

Alakíts ki jó kapcsolatot a csoporttársaiddal.

Sokat tudtok segíteni egymásnak tanulásban, a megfelelő tanulási rutin kialakításában. Magányos farkasként sokkal küzdelmesebb az egyetem.

6. TIPP:

Bár fontos, hogy jól érezd magad, és szórakozzál, kikapcsolódjál, a célt soha ne veszítsd el a szemed elől: sikeresen elvégezni az egyetemet a lehető legrövidebb idő alatt.

Olyan ez mint a sport: áldozatvállalás, fáradtság és kényelmetlenségek vállalása nélkül nem megy.

+1 TIPP:

Matekból tudunk segíteni, mert az emelt szintre készített Analízis csomagunk (integrálás, deriválás, határérték számítás) nagyjából lefedi az első féléves matekot.

Ezekkel a videókkal könnyen és gyorsan megérted az analízist. Talán nem is sejted, hogy ez mekkora előnyt jelent majd neked az első hónapokban és marad energiád a többi tárgyadra is.

Kattints ide az egyetemi matekhoz!

Sok sikert kívánok neked!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom Miért kell a gyerekeknek matematikát tanulni?

Miért kell a gyerekeknek matematikát tanulni?

2023. március 16.

Miért kell matekot tanulni, ha nem valószínű, hogy használni kell valaha is az életben pl. a nevezetes azonosságokat, a Pitagorasz-tételt, vagy a logaritmust?

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.
Nyári matek gyakorlás ?!
2022. július 12.

INGYENES matek

Heti LEGNÉPSZERŰBB videók
KÓDOLATLAN hétvégék