PLATINA MAX Akció

A Matektudás Black Friday-e!

Ebben a csomagban tényleg MINDEN benne van, ami a valódi áttöréshez kell az iskolában! 

 

 Február 07-ig

A matekos problémák legtöbb esetben az első matekos kudarcokhoz nyúlnak vissza. Ez az elején még nem tűnik problémának, de idővel sajnos a kis hógolyóból nagy hókupac lesz.

Van akinek jól megy a matek, de sokaknak nem. A különbség nem a képességek miatt van, de akkor mi az oka, és hogyan lehet a matekos kudarcokból sikerélményt faragni? A választ megtudod a TV felvételből. (TV2, Életmódi magazin, 2022. szeptember)

A kudarcélmények miatt a gyerekek nem szeretnek tanulni, ezért még több kudarc éri őket – ez egy ördögi kör. Gyakran a szülők is hasonlóan élték meg a iskolában a matek órákat, ezért ők sem tudnak segíteni.

Matek kudarc

Egyikünk sem szeret olyan dolgokkal foglalkozni, amiben nincs sikerélménye. Ha valakinek nehezen megy a matek, ott általában egy régebbről hozott hiányosság van, amit pótolni kell. Viszon, ha ez sikerül, akkor a gyerkekek számára akár még kedvenc tantárggyá is válhat a matematika. Mi a megoldás?

Hogyan lesz a kudarcokból sikerélmény?

A matekot is meg tudja tanulni mindenki. Szinte bárkiből lehet remek mérnök, építész, pénzügyi szakember. Csupán JÓ MÓDSZER kell hozzá, hogy gyermekünk megértse és megszeresse.

A Matek Oázisban évek óta azon dolgozunk, hogy a diákokat sikerélményekhez juttassuk. A számítógépes program lehetőséget ad arra, hogy egyéni tempóban haladhasson bárki.
         
Rendkívül érthetően elmagyarázunk mindent, és a videó-szerűen működő oktató program bármikor megállítható, visszapörgethető.
         
Emellett egy jó tanár nemcsak klasszul magyaráz, hanem nagyon sokat kérdez is, hogy együtt gondolkodjon vele a diák, és hogy visszajelzést adjon neki arról, hogy mindent jól ért-e. Ha netán nem, akkor pedig lehetőség van így a korrekcióra is.

Apró, megléphető adagokban építjük fel az anyagot, és mindig visszakérdezünk – és így a diák fog tudni válaszolni.

Ehhez persze az kell, hogy ő is részt vegyen, gondolkodjon, és válaszoljon. Ha rendszeresen jó válaszokat ad (egy idő után biztosan), akkor ez motiválni fogja.

Így akár egy hétvége alatt is behozhatók a hiányosságok.

Matek sikerélmény

Így együtt a kudarcélményeket le tudjuk cserélni sikerélményre - ez pedig szárnyakat ad.

Ráadásul ezekből az apró lépésekből felépül egy olyan tudás, amivel később a gyerekek az olyan feladatokkal is meg tudnak birkózni, amikkel nem velünk találkoztak.

A Matek Oázisban küldetésünk, hogy a matek akadály helyett lehetőség legyen a gyermekek életében.

 

Próbáld ki te is ingyen a hét legnépszerűbb videóival »  

 

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár

Elolvasom Matek gyakorlás - Fölösleges?

Matek gyakorlás - Fölösleges?

2023. február 02.

Hiába gyakorolja gyermeked a matekot, valahogy sehogy se akar a fejébe menni? 

Nyári matek gyakorlás ?!
2022. július 12.