Jelentősen megkönnyíti az iskolakezdést, ha előtte ráhangolódik gyermeked a matekra, felfrissíti a tudását.

De hogyan vedd rá, pont a matekra, ha nem hajlandó belátni, hogy ez az ő érdeke?!

Ha Te nem tartod fontosnak a nyár végi gyakorlást, azt úgyis leveszi a gyerek az antennáival, és vesztett ügyed van. 
Ezért a legfontosabb, hogy Te magad biztos legyél benne, hogy az ő érdeke (és persze a Tiéd is), hogy eloszlassa a homályt a tavalyi anyaggal kapcsolatban. (Ha titkon abban reménykedsz, hogy a suliban úgyis felzárkóznak, akkor azért gondolj csak bele, hogy normál esetben is gond befejezni az éves anyagot, hát még egy ilyen pandémiás helyzetben.)

A Te hited az ő sikereinek a záloga! Te jó ég, mekkora felelősség, de egyben lehetőség is.
Ezután  beszéljétek meg! Kérdezd meg a gyermekedet, hogy szeretne-e jobban teljesíteni matekból. Kérdezd meg azt is, hogy kipróbálna-e egy olyan  számítógépes „játékot”, amely megtanítja a matekra?
 

 

Tudsz neki kedvet csinálni! Ő pedig – ha elkezdi – szívesen fog a Matek Oázissal tanulni

Ha elkezdi!!!??? Sokan itt akadnak el...
Azt javasoljuk, hogy az első leckéket közösen vegyétek végig. Ülj mellette érdeklődve, biztasd és dicsérd, örüljetek együtt a kis sikereknek is. Ne bánkódjatok, ha MÉG nem minden megy jól, fog ez még jobban is menni! Ez az, ami MINDEN SZÜLŐNÉL BEVÁLIK!
 
Az, hogy Te a személyes idődből áldozol rá, az a gondoskodó szeretetednek olyan mértékű kifejezése, ami akkor is működik és pozitívan hat rá, ha látszólag ellenáll. Ezt csakis Te tudod megadni neki, senki más, még a legkiválóbb magántanár sem. 
 

 
Ugye, milyen csodálatos, hogy a matektanulás kulcsa is a Te gondoskodó szülői szereteted?!
 
Ne aggódj, nem kell értened a matekhoz, ebben segítenek a videók.
Az első sikerek pedig meghozzák a kedvét. Ha elég kitartó vagy, még meg is szeretheti a matekozást a videókkal :)

"Nagyon jól, érthetően magyarázzák el az anyagokat, még én is megértem, ugyanis soha nem voltam túl jó matekból, de ha együtt nézzük a gyerekkel, olyan mintha gondoskodó szülő lennék, pedig csak nem akarok leégni a gyerek előtt."
Szalontai András

Ha már hajlandó önállóan is dolgozni, megérdemli a jutalmat! :)

Napi szinten elérhető kis célok és a hozzá kapcsolódó kis jutalmak sok szülőnél beválnak. Pl. vágyott legó alkatrészek „csöpögtetése” egy új legó készletből, bónusz számítógépes vagy tv nézési idő, egyéb játszási lehetőség, bármi, ami a Te gyerekedre ösztönzően hat.
Korlátozással, eltiltással is lehet eredményeket elérni rövidtávon, de nem jó, ha ezek a rossz élmények kapcsolódnak a tanuláshoz.

Ezután előfordulhat, hogy néha újra le kell ülnöd mellé (mint pl. most a nyár vége felé), de ha ráharap, magától, önállóan is tud tanulni a Matek Oázisban. Mi is igyekszünk mindent megtenni a motivációja fenntartásáért. Szeretettel, kedvesen magyarázunk, sikerélményt adunk neki, és még a csillaggyűjtés is ezt a célt szolgálja. 
 
Arra biztatlak, hogy ha eddig nem nagyon matekoztatok a nyáron, akkor a Nyári matek modullal kezdjétek el máris a jókedvű közös matekgyakorlást! :)
 
Kattints ide a tananyagokhoz, és válaszd ki a nyári matekot »
 
Szeretettel várunk benneteket a Matek Oázisban!
 
 
B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár