Csodás módon változtathatsz az eredményeiden

Tanév elején nem szoktunk Boldog Új Évet Kívánni, én mégis azt kívánom Neked, hogy legyen boldog ez az új tanév!

Mosolyogj, legyél bátran optimista, és bár biztosan nem lesz könnyebb, mint tavaly, mégis képes vagy rá, hogy ha szükséges, akkor akár a jegyeiden is javítsál! Még akkor is, ha ez képtelenségnek látszik. Ha azt hiszed, hogy nem tudsz jobb lenni eddigi önmagadnál, az csak azért van, mert a fejedben ilyen korlátokat állítottál saját magadnak. Jó hír, hogy ezek nem valódi akadályok, ha akarod, túl tudsz rajtuk lépni.

Hogyan

Hogyan?

Ha pozitívan, önbizalommal állsz neki, akkor - szinte varázsütés-szerűen - minden sokkal könnyebb lesz, látszólag szinte csak magától, hidd el! Csak arra van szükség, hogy elhatározd magad, és szíved mélyéből akard Te is. Lesznek persze nehézségek, de megfelelő hozzáállással azokon is sokkal könnyebben keresztül léphetsz.

Vesd le az eddigi előítéleteidet magaddal, az iskolával, a tanáraiddal és általában a környezeteddel szemben. Gondolj szeretettel(!) először is magadra, és igyekezz ezt kiterjeszteni a környezetedre is. Higgy magadban, és mondd meg a szüleidnek, tanáraidnak, hogy a legtöbbet úgy tudnak segíteni Neked, ha ők is hisznek benned. De ha ezt nem is teszik meg (nekik sem könnyű), akkor se csüggedj, mert csak rajtad múlik, a Te fejedben dől el, hogy eredményes leszel, vagy sem.
Ahogy a régi magyar közmondás is mondja: "Segíts magadon, és az Isten is megsegít!"

Én bízom benned. Az ember a Te korodban nagyon sok mindenre képes, és megváltozni is ilyenkor tud a legkönnyebben. Szabadon tudod formálni magad. Miért ne változhatnál olyan irányba, ami az eredményesség, sikeresség, egy jobb élet irányába visz?! Sok csodás pálfordulást láttam már - pl. olyan diákoknál is, akiknek korábban nem ment a matek, és azt gondolták magukról, hogy rossz matekosok.

Bizonyíts magadnak

Bizonyíts magadnak!

Ha elhatároztad magad, akkor már "csak" bizonyítanod kell. Bizonyítani magadnak és a környezetednek, hogy le tudsz tenni eredményt az asztalra.

Életállapotodból adódóan neked most a tanulás a fő feladatot, ezért elsősorban itt tudsz bizonyítani.

Bizonyíthatsz sokféle tárgyból: érhetsz el kiemelkedő eredményeket magyarból, töriből, nyelvekből vagy akár természettudományokból. Lehetsz szuper sportoló vagy jeleskedhetsz a művészetekben is.

Találd meg azt a területet (vagy azokat a területeket), amikhez a legtöbb adottságod van! De nagyon fontos, hogy ne hagyd elveszni, szétfolyni az idődet, ne hagyd elveszni önmagad!

És ne hagyd, hogy földbe döngöljön a sikertelenség!

Matekból is

Matekból is...

A matek az egyik "legveszélyesebb" tárgy ilyen szempontból: nagyon könnyen aláássa az ember önbecsülését. Az "én ehhez hülye vagyok..." és hasonló gondolatok rendkívül rombolóan hatnak az önértékelésedre, és ezáltal az eredményességedre általában is. Ha a matekkal boldogulsz, akkor már sokkal beljebb vagy, más szempontokból is. Ezért érdemes különösen foglalkozni a matekkal.
(No meg azért, mert nagyon-nagyon leszűkülnek a továbbtanulási lehetőségeid, ha matekból nem bírsz egy elfogadható eredményt elérni.)

Ha akarod, mi ebben tudunk neked segíteni... a többi rajtad múlik!

Sikerekben Gazdag, Boldog Új (tan)Évet Kívánok!

B.B.Bea
B.B.Bea
A szerethető matektanulás szakértője, matektanár
Elolvasom "De az iskolában nem így tanították!"

"De az iskolában nem így tanították!"

2024. március 04.

Több szülő úgy véli, hogy nem szabad a gyereknek másképpen tanítani a matekot (de persze mást sem), mint ahogyan az a suliban elhangzott. Mert különben csak "megkeveredik" szegény gyerek.

Szabad-e matekozni hétvégén?
2023. március 10.