Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

Matematika 2. osztály

Minden matekos probléma 2. osztályban kezdődik...
Ezen az oldalon jelenleg nem tudsz jutalmakat gyűjteni. dicsőségfal

Bemutató videók

Szülőknek

1. 5 lépéses Matek Oázis-módszer

Megmutatjuk, hogyan működik az 5 lépéses Matek Oázis módszer, amellyel gyermeked is valódi tudáshoz és sikerélményhez juthat matekból.

2. Nehézségek és megoldásuk - 2.-os matek

Bemutatjuk, hogyan működik a matek felkészítő videó tréning. Első osztályban még játékos a matek, második osztályban kezdődnek a problémák. Segítünk megtanulni, módszereket kínálunk a szorzás-osztás elsajátítására. Belekukkantunk egy 2-os videóba.

3. A szorzás-osztás gyerekjáték lesz (Szülőknek szól!)

Miért nem megy a gyerekeknek a szorzótábla, és mi a megoldás? A hiba nem a Te gyermekedben van! Nincsenek stabil támpontok, kapaszkodók a számoláshoz. Játékos feladatokkal bemutatjuk, hogyan gyakorolj a gyermekkel. Önbizalmat adunk szülőnek, gyereknek egyaránt.

4. Hogyan használjátok? - Tippek szülőknek

Hogyan érdemes használni a matek videókat, hogy a legjobb eredményt érje el gyermeked matekból, miközben szórakoztató módon tanulhat? Velünk nem csak a matekot gyakorolhatja gyermeked, hanem csillagokat, érmeket, kupákat is gyűjthet. Lépésről lépésre elmondjuk, hogyan kezdjetek hozzá, és hogyan folytassátok. Célunk, hogy mindent értsen, és a feladatokat is meg tudja oldani, ezáltal növekedjen az önbizalma, és jobbak legyenek a matek jegyei. Akár 4-szer gyorsabban haladhat, mint a suliban, mivel interaktívan, az alapoktól kezdve és szemléltetve magyarázunk.

5. Pótold a hiányosságaidat!

Ha gyerkőcödnek gondja van a 2.-os matekkal, megmutatjuk, hogyan pótoljátok a hiányosságaidat. Először a 10-es számkörben való számolást gyakoroljuk be, majd segítünk megtanulni számolni a 20-as számkörben segédeszköz nélkül. Törekedjetek arra, hogy biztonsággal számoljon 20-ig tízes átlépéssel is! Tippeket adunk a videók használatához.

6. A Tanulási naplóról szülőknek

A Tanulási naplóból nyomon követheted gyermeked haladását a matek videókkal. Megmutatjuk, hol találod, és mit láthatsz belőle: mikor és mennyit foglalkozott a tananyaggal, milyen eredményt ért el, milyen sorrendben nyitotta meg a videókat.
A hét legnépszerűbb videója (hétfőnként cseréljük)

1. 9-es szorzótábla

Megismerheted a 9-es szorzótáblát és a hozzá kapcsolódó érdekességeket. Számoljunk 9-esével! Melyik eredmény melyik szorzáshoz tartozik? Írd a szorzatok értékét az üres mezőbe! Mennyi kettő kilencszerese? Számold ki a szorzásokat!

Számoljunk 100-ig!

Számok 20-ig

1. Ismétlés 20-ig 1.

Ebben a videóban számokat és műveleteket találtok 1-től 20-ig, összeadást, kivonást tízes átlépés nélkül a 20-as számkörben. Találd meg a számokat a számegyenesen! Milyen műveletet végeztünk, összeadást vagy kivonást? Írd be a megfelelő számszomszédokat! Számoljunk kettesével, hármasával, négyesével! Számoljunk visszafelé!.

2. TESZT: Számok 20-ig I.

Tesztelheted a tudásodat a 20-as számkörben való összeadásból és kivonásból! Rendezd növekvő sorrendbe a számokat! Számoljunk kettesével! Írd le a számok összegét! Egészítsd ki 10-re! Végezd el a kivonásokat! Pótold a hiányzó számokat!

3. JÁTÉK! Lufi vadászat - Számok 20-ig (1)

Játszva gyakorolhatod az összeadást és kivonást tízesátlépés nélkül! Ha először csak kevés pontszámot érsz el, ne add fel, meglátod, egyre jobban megy majd!

4. Ismétlés 20-ig 2.

Ebben a videóban számokat és műveleteket találtok 1-től 20-ig, összeadást, kivonást tízes átlépéssel a 20-as számkörben. Hogyan adunk hozzá a 6-hoz 7-et? A számok bontását is tudni kell ehhez a művelethez. Gyakoroljuk a pótlást 10-ig. Láncszámolásokat végzünk, folytasd a sort! Pótold a hiányzó számokat!

5. JÁTÉK! Pótlás 20-ig

Gonosz farkasok ólálkodnak az erdőben. Végezd el helyesen a pótlásokat és varázsold őket ártatlan és meglepett báránykává, hogy ne okozzanak több galibát!

6. TESZT: Számok 20-ig II.

Lássuk, hogy mennek a nehezebb összeadások-kivonások a 20-as számkörben! Gyakorold és ellenőrizd a tudásodat! Számolj négyesével visszafelé! Folytasd a sorozatot! Írd be a hiányzó számokat! Rendezd csökkenő sorrendbe a műveletek eredményeit! Melyik a nagyobb?

7. JÁTÉK! Barlangi vadászat - Számok 20-ig (2)

Játszva gyakorolhatod az összeadást és kivonást tízes átlépéssel a 20-as számkörben! Ha először csak kevés pontszámot érsz el, ne add fel, meglátod, egyre jobban megy majd! Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott témakört!

8. Szöveges feladatok 10-ig

A szöveges feladatok megoldásának titkait mutatjuk meg ezen a videón, és gyakorolhatod is az ilyen feladatok megoldását. Igaz-hamis állításokból indulunk ki. Alaposan elmagyarázzuk, érthetővé tesszük az állításokat. Mindezt interaktív módon, nem hagyjuk, hogy elkalandozzon a figyelmed.
Számok 50-ig

1. Számok 30-ig

Megismerkedhetsz a számokkal 30-ig, és feladatokban gyakorolhatod az összeadást, kivonást a 30-as számkörben. Keresd meg a számokat a számegyenesen! Írd be a számszomszédokat! Végezzünk műveleteket a 30-as számkörben! Szöveges feladatokkal is gyakorolunk, majd láncszámolásokat végzünk.

2. JÁTÉK! Összeadás-kivonás 30-ig

Végezd el a műveleteket 30-as számkörben!

Összeadás, kivonás egy és két jegyű számokkal 30-ig tízes átlépéssel. Ha ügyesen számolsz, kibonthatod a karácsonyi ajándékdobozokat.

3. TESZT: Összeadás, kivonás 30-ig

Feladatokat találsz, melyekkel gyakorolhatod az összeadást, kivonást a 30-as számkörben. Számold ki az összeadások eredményét, végezd el a kivonást! Folytasd a sort a láncszámolásban! Melyik a nagyobb? Pótold a hiányzó számokat! Találd ki, milyen műveletet végeztünk!

4. Számok 40-ig

Már 40-ig számolunk, továbbhaladunk a számegyenesen. Számszomszédokat keresünk, összeadásokat végzünk és táblázatot töltünk ki a szöveg alapján. Egyesekre és tízesekre bontjuk a számokat.

5. Számok 40-ig 2.

Kivonásokat is végzünk 40-es számkörben. Ugye tudod folytatni a sorozatokat? Pótlásokat is találsz és vegyes számolási feladatokban jól begyakoroljuk a műveleteket 40-ig.

6. JÁTÉK! Összeadás, kivonás 40-ig

Összeadás, kivonás egy és két jegyű számokkal 40-ig tízes átlépéssel. Ha ügyesen számolsz, megtalálhatod a kincset a hajóban.

7. JÁTÉK! Számoljunk 50-ig!

Végezz műveleteket és pótold a hiányzó számokat 50-es számkörben! Ha ügyesen számolsz, lefényképezheted a vízen úszó vitorlásokat!
Számok 100-ig, egyjegyűek és kerek tízesek hozzáadása, kivonása

1. Számok 100-ig 1.

Ebben a videóban a kétjegyű számokkal ismerkedünk egészen 100-ig. Megkeressük a számok egyes és tízes számszomszédait. Kétjegyű és egyjegyű számok összeadását, kivonását gyakoroljuk. Keresd meg a számokat a számegyenesen!

2. Számok 100-ig 2.

Gyakoroljuk az összeadást-kivonást egyjegyűekkel, láncszámolást végzünk. Műveleteket végzünk 100-ig: kétjegyű számokhoz egyjegyűeket adunk, majd kétjegyű számokból egyjegyűek vonunk ki a 100-as számkörben. Számold ki az eredményt minél gyorsabban!

3. TESZT: Összeadás, kivonás 100-ig

Gyakorló feladatokat találsz ebben a videóban: Egyjegyű számok hozzáadása kétjegyűekhez, illetve kivonása kétjegyű számokból 100-as számkörben. Egészíts ki egy számpiramist! Melyik a nagyobb? Pótold a hiányzó számokat! Milyen műveletet végeztünk? Az utolsó feladat egy számkígyó lesz.

4. Kerek tízesek hozzáadása, kivonása

Megtanulhatod, milyen egyszerű kerek tízesekkel számolni. Játékos feladatokkal segítünk megérteni a kétjegyű számok összeadásának, kivonásának műveletét. Válaszd ki, melyik a nagyobb. Külön gyakoroljuk az 50-nél kisebb és a nagyobb eredményű műveleteket.

5. Összefoglalás: Számok 100-ig (1)

Begyakoroljuk a számok képzését, írását 100-ig. Ismert műveleteket végzünk, összeadást, kivonást 100-as számkörben tízesátlépés nélkül. Játékos feladatokkal tanulhatsz, és lehetsz magabiztos a 100-as számkörben.

6. JÁTÉK! Összeadás tízes átlépés nélkül.

Játssz, és gyakorold a fejszámolást! Összeadás és kivonás gyakorlása 100-as számkörben 10-es átlépés nélkül. Kétjegyűekkel számolhatsz, gyakorolhatsz ezzel a játékkal. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott témakört!

7. Összefoglalás: Számok 100-ig (2)

Ebben a videóban a kétjegyűekhez egyjegyűek hozzáadását, kétjegyűekből egyjegyűek kivonását gyakoroljuk 10-es átlépéssel a 100-as számkörben. Pótold 10-re a számot! Keresd meg a párját! Az alapoktól ismétlünk.

8. JÁTÉK! Összeadás, kivonás 100-ig (tízes átlépéssel)

Játssz, és gyakorold a fejszámolást! Összeadás és kivonás gyakorlása 100-as számkörben 10-es átlépéssel. Ha először csak kevés pontszámot érsz el, ne add fel, meglátod, egyre jobban megy majd! Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott témakört!
Teljes kétjegyű számok összeadása, kivonása

1. Teljes kétjegyűek + ; - (1.)

Hogyan lehet kétjegyű számokat összeadni és kivonni egymásból? Hogyan használhatjuk ehhez az eddigi ismereteinket? Először csak olyan műveleteket veszünk, ahol nincs tízesátlépés. Keresd meg az eredményt a számegyenesen! Szöveges feladatokkal segítünk. Melyik a nagyobb szám? Gyakorold be velünk ezeket a számolásokat!

2. Teljes kétjegyűek + ; - (2.)

Ebben a videóban olyan teljes kétjegyű számok összeadását és kivonását gyakoroljuk, ahol a következő 10-est is át kell lépni. Az eredményt megkeressük a számegyenesen. Összehasonlítjuk, melyik a nagyobb szám. Relációs jeleket használunk. Szöveges feladatokat oldunk meg együtt. Gyakorold be velünk ezeket a számolásokat!

3. TESZT: Összeadás, kivonás kétjegyűekkel

Teszteld a tudásod! Ebben a videóban feladatokat találsz, melyekkel gyakorolhatod a kétjegyű számok összeadását, kivonását. Melyik a nagyobb? Pótold a hiányzó számokat! Oldd meg a szöveges feladatot! A megoldást lépésről-lépésre levezetjük.

4. JÁTÉK! Kétjegyű összeadás

Játszva mélyítsd el tudásod az összeadás terén a 100-nál kisebb eredményt adó pozitív egész számok körében. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz is a többiekkel.

5. JÁTÉK! Kétjegyű kivonás

Játszva mélyítsd el a tudásod a kivonás terén a 100-nál kisebb eredményt adó pozitív egész számok körében. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz is a többiekkel.

6. JÁTÉK! Kétjegyű összeadás/kivonás

Játszva gyakorold az összeadást és a kivonást 100-nál kisebb eredményt adó pozitív egész számok körében. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz is a többiekkel.

7. JÁTÉK! Sárkány vadászat

Játssz, és gyakorold a fejszámolást! Összeadás és kivonás gyakorlása 100-as számkörben teljes kétjegyűekkel. Ha először csak kevés pontszámot érsz el, ne add fel, meglátod, egyre jobban megy majd! Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott témakört!
Szöveges feladatok, nyitott mondatok, szabályjátékok

1. JÁTÉK! Kisebb-nagyobb, több-kevesebb 100-ig

Kisebb, nagyobb, több, kevesebb

Gyakorold be ezeknek a kifejezéseknek a használatát!

Tavasz van és kikeltek a kiscsibék a tojásból. Kicsit megelőzték a nyuszit és most szeretnének segíteni tojást festeni.

Segíts te is a jó válaszaiddal!

2. Szövegesek 100-ig 1.

Szöveges feladatokat oldunk meg összeadással és kivonással a 100-as számkörben. Melyik a nagyobb? Miből van több? Gyakoroljuk a relációs jelek (kacsacsőr) használatát. Olyan bűvös szavak értelmezünk, mint a több-kevesebb, összesen, együtt. Több szemszögből is megvizsgálunk egy-egy feladatot, hogy még érthetőbb legyen.

3. Szöveges feladatok 2.

További hét feladattal gyakorolhatod az összeadást és a kivonást szöveges feladatok megoldásával. Ebben a videóban összetett szövegeseket is találsz, egy feladathoz több kérdést is felteszünk: Melyiküknek van több? Mennyivel kevesebb? Hányan vannak összesen? Törd a fejed!

4. TESZT: Szöveges feladatok

Ez nem egy magyarázó videó, hanem egy teszt, amiben felmérheted a tudásodat. Szöveges feladatok a kétjegyű számokkal végezhető műveletek (összeadás -kivonás) gyakorlásához. Mennyivel több? Hány évesek együtt? 7 feladat. Kiértékelés után lépésről-lépésre levezetjük a megoldást.

5. Nyitott mondatok

A nyitott mondat egy hiányos állítás, ha beírunk valamit az üres helyre, lehet igaz vagy hamis. Meg keressük a megoldásokat, vagyis, mit kell odaírni, hogy igaz állítást kapjunk. A nyitott mondatokat leírjuk a matematika nyelvén, a jelöléseket megfogalmazzuk. A videó végére te is jól bánsz majd a nyitott mondatokkal.

6. Nehezebb nyitott mondatok

Az egyszerűbb nyitott mondatok után most olyanokkal foglalkozunk, ahol a relációs jel valamelyik oldalán műveletek is vannak, vagy több relációs jel is van egy nyitott mondatban. A videó végére ezek is barátságosabbnak tűnnek majd.

7. Szabályjátékok

Bűvös négyzetek, táblázatok, és sorozatok hiányzó elemeinek kitöltése nem nem mindig egyszerű feladat, velünk most megtanulhatod.

Szorzás

Bevezetés, 2-es szorzótábla

1. Szorzás bevezetése

Aranyos feladatok, példák segítségével megtudhatod mi is az a szorzás, és mire jó az nekünk. Hányszor nagyobb? Mit is jelentenek a "kétszer", "háromszor", "négyszer", stb. kifejezések? Megtanuljuk, hogy a szorzás, az tulajdonképpen ismételt összeadás.

2. 2-es szorzótábla

Megismerkedhetsz a 2-es szorzótáblával, és a játékos feladatok segítségével meg is tanulhatod. Számoljunk kettesével! Keresd meg a helyes eredményt! Húzd össze! Mennyi a megjelenő szám kétszerese? Keresd ki a számegyenesen az eredményt!

3. JÁTÉK! 2-es szorzótábla

Gyakorló játék a kettes szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!
3-as, 4-es szorzótábla

1. 3-as szorzótábla

Ismerd meg a 3-as szorzótáblát, és a feladatok megoldásával gyakorold, rögzítsd a tudásod. Számoljunk hármasával harmincig! Kattints a számegyenesen a következő számra! Válaszd ki az odaillő korongot! Mennyi a megjelenő szám háromszorosa? Párosítsd össze a szorzásokat a hozzájuk tartozó eredményekkel! Pótold a hiányzó számokat!

2. JÁTÉK! 3-as szorzótábla

Gyakorló játék a hármas szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz is a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!

3. 4-es szorzótábla

Érdekes feladatok segítségével megismerheted és megtanulhatod a 4-es szorzótáblát. Számoljunk négyesével! Írd le a szám négyszeresét! Keresd meg az eredményt a számegyenesen! Párosítsd össze az egyenlőket!

4. JÁTÉK! 4-es szorzótábla

Gyakorló játék a négyes szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!
5-ös szorzótábla, szövegesek

1. 5-ös szorzótábla

Elsajátíthatod az 5-ös szorzótáblát, és érdekes feladatok megoldásával gyakorolhatsz is. Számoljunk ötösével! Kattints a mérőszalagon minden 5. számra! Keresd meg a helyes eredményt! Pótold a hiányzó számot!

2. JÁTÉK! 5-ös szorzótábla

Gyakorló játék a ötös szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!

3. JÁTÉK! Szorzótábla gyakorlás (2-től 5-ig)

2-3-4-5 szorzótábla gyakorlása. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott témakört!

4. Szorzás szöveges feladatokban (szorzás 5-ig)

Szöveges feladatok megoldásával gyakorolhatod az eddig megtanult szorzótáblákat. Hány lába van összesen 8 kiskutyának? Hányszor van messzebb? Hányszor több? Sok-sok érdekes feladat vár.

5. TESZT: Szorzás 2-től 5-ig

A feladatok megoldásával tedd próbára tudásod, gyakorold a szorzótáblákat 5-ig. Számold ki a szorzások eredményét! Pótold a hiányzó számokat! Melyik számnak melyik szorzat a párja? Hány lábuk van a kiscicáknak összesen? Számold ki a szorzásokat!
6-os, 7-es szorzótábla

1. 6-os szorzótábla

Megismerkedhetsz a 6-os szorzótáblával, és feladatok megoldásával gyakorolhatod, mélyítheted tudásod. Számoljunk hatosával! Folytasd a sort! Lépegess hatosával! Válaszd ki a kakukktojást! Egészítsd ki a szorzásokat!

2. JÁTÉK! 6-os szorzótábla

Gyakorló játék a hatos szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!

3. 7-es szorzótábla

Aranyos feladatok, példák segítségével megtanulhatod és gyakorolhatod a 7-es szorzótáblát. Számoljunk hetesével! Számolj visszafelé hetesével! Keresd meg a párját! Végezd el a szorzásokat!

4. JÁTÉK! 7-es szorzótábla

Gyakorló játék a hetes szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!
8-as szorzótábla, gyakorlás

1. 8-as szorzótábla

Játékos feladatokon keresztül megtanulhatod és gyakorolhatod a 8-as szorzótáblát. Számoljunk nyolcasával! Számoljunk visszafelé! Keresd meg a szomszédját! Keresd meg a párját! Melyik szám kerül az üres négyzetbe?

2. JÁTÉK! 8-as szorzótábla

Gyakorló játék a nyolcas szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!

3. TESZT: Szorzás 6-tól 8-ig

Tedd próbára a tudásod, és a feladatok megoldásával nézd meg, mennyire tudod a 6-os, 7-es és 8-as szorzótáblát. Számold ki a szorzások eredményét! Keresd meg a hibás szorzatot! Pótold a hiányzó számokat! Melyik a több?
10-es, 9-es szorzótábla

1. 10-es szorzótábla

Megtanuljuk a 10-es szorzótáblát, és közben megfigyeljük, milyen kapcsolatban van a 9-essel. Számold ki a szorzatok eredményét!

2. JÁTÉK! 10-es szorzótábla

Gyakorló játék a tízes szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!

3. 9-es szorzótábla

Megismerheted a 9-es szorzótáblát és a hozzá kapcsolódó érdekességeket. Számoljunk 9-esével! Melyik eredmény melyik szorzáshoz tartozik? Írd a szorzatok értékét az üres mezőbe! Mennyi kettő kilencszerese? Számold ki a szorzásokat!

4. JÁTÉK! 9-es szorzótábla

Gyakorló játék a kilences szorzótáblához. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!
Szorzás gyakorlása, szövegesek

1. JÁTÉK! Szorzótábla gyakorlás (2-től 10-ig)

2-3-4-5-6-7-8-9-10-es szorzótábla gyakorlása. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott témakört!

2. Szorzás szöveges feladatokban (szorzás 10-ig)

Szöveges feladatok megoldásával gyakorolhatod a szorzótáblákat, tesztelheted tudásod. Hány lába van 3 katicabogárnak? És hány pöttye? És 8 katicabogárnak? Sok hasonló érdekes feladat vár.

3. TESZT: Szorzás 2-től 10-ig

A feladatok megoldásával letesztelheted, milyen jól tudod a szorzótáblákat. Végezd el a szorzásokat! Melyik szám melyik szorzattal egyenlő? Pótold a hiányzó számokat! Keresd meg, melyik szorzás eredménye hibás! Melyik szám teszi igazzá a műveletet?

4. JÁTÉK! Szorzótábla gyakorlás

Játék közben gyakorolhatod a szorzást az egyjegyű pozitív egész számok körében. Kezdő, haladó és profi szinten gyakorolhatsz, vagy versenyezhetsz a többiekkel.

5. JÁTÉK! Folytasd a sorozatot!

Találd ki, hogy mi lehet a szabály és írd be a sorozat következő elemét! Ha sikerül, befoghatod a robot dínókat akik rettegésben tartják az idegen planétát.

Osztás

Bevezetés, osztás 2-vel

1. Osztás bevezetése

Ismerkedj meg az osztás műveletével, és meglátod milyen szoros kapcsolatban áll a szorzással. Elmagyarázzuk, mi a különbség a részekre osztás a bennfoglalás között. Sok példán, szöveges feladaton keresztül mutatjuk be az osztás lényegét. Osszunk el 15 szem cukrot 5 gyerek közt, és hasonló érdekes feladat vár.

2. Osztás 2-vel

Ismerkedj meg a 2-vel való osztással, és a feladatok megoldásával teszteld tudásod. Osszunk kettővel! Szöveges feladatok segítségével gyakorlunk. Párosítsd össze az osztást a hozzá tartozó eredménnyel!

3. JÁTÉK! Osztás 2-vel

Gyakorold az osztást kettővel!

Írd be a helyes eredményt, hogy kipukkaszthasd az elszabadult lufikat. Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

Osztás 3-mal, 4-gyel

1. Osztás 3-mal

Játékos feladatokon keresztül megtanulhatod, és gyakorolhatod a 3-mal való osztást. Osszunk hárommal! Rendezd el a virágokat egyenlően 3 virágosládában. Párosítsd össze a műveleteket a képekkel! Húzd az eredményt a megfelelő helyre!

2. JÁTÉK! Osztás 3-mal

Ugye te is szereted az aranyos kutyusokat? Ha jól számolsz, a kutyád megkapja a csontot. Végezd el ügyesen az osztásokat!

3. Osztás 4-gyel

Ismerkedj meg a 4-gyel való osztással, és feladatok megoldásával rögzítsd, gyakorold ezt az újonnan megszerzett tudást. Oszd el négy részre! Hányszor van meg benne a 4? Számold ki az osztásokat! Helyezd a számokat a megfelelő helyre! Melyik szám osztható, melyik nem osztható néggyel. Szöveges feladatokon keresztül gyakorolhatod be a 4-gyel való osztást.

4. JÁTÉK! Osztás 4-gyel

A szakácsművészetben mennyire vagy jártas? Ha jól számolsz, finom salátát tudsz készíteni a sok zöldségből. Végezd el ügyesen az osztásokat!
Osztás 5-tel, szövegesek

1. Osztás 5-tel

Játszva megtanulhatod és gyakorolhatod az öttel való osztást. Hogyan osztanál el 15 gombóc fagyit 5 tölcsérbe? Párosítsd az osztást az eredménnyel! Számoljunk számegyenesen! Számold ki az osztásokat! Sok érdekes feladat vár.

2. JÁTÉK! Osztás 5-tel

Gyakorold az osztást 5-tel a játékháborúban.

Lődd le csúzlival a játéktankokat! Végezd el ügyesen az osztásokat és légy a "A fejben számolás Mestere"!

3. Osztás szövegesekben 1.

Ebben a videóban szöveges feladatokat találsz, melyek megoldásával gyakorolhatod az osztást 5-ig. A szöveges feladatok egyik titka az, hogy el tudd képzelni, miről is szól a feladat. Palacsintát, cicákat, sütiket és sok minden mást fogunk számolni, osztani ebben a videóban. Meglátod, hamar megérted így az osztás lényegét!

4. TESZT: Osztás 2-től 5-ig

Ebben a videóban teszt feladatokat találsz, melyek megoldásával gyakorolhatod az osztás műveletét 2-től 5-ig. Végezd el az osztásokat! Melyik szám teszi igazzá a műveletet? Melyik szám teszi igazzá a műveletet? Melyik eredmény a legnagyobb? Pótold a hiányzó számokat! Oldd meg a szöveges feladatot!

5. JÁTÉK! Osztás 5-ig gyakorlás

Játszva gyakorolhatod az osztást 2, 3, 4 és 5-tel. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel. Játékba csak akkor kezdj, ha a gyakorló játékokban már profi vagy!
Osztás 6-tal, 7-tel

1. Osztás 6-tal

Játékos feladatokon keresztül megtanulhatod és gyakorolhatod a 6-tal való osztást. Oszd el 6-felé! Mennyi jutott egy részbe? Hányszor van meg benne a 6? Számold ki az osztások eredményét! Párosítsd az osztást az eredménnyel! Sok-sok érdekes feladat vár.

2. JÁTÉK! Osztás 6-tal

Gyakorold az osztást 6-tal a farmon!

Varázsold el a tojásokat, hogy kikelhessenek a kiscsibék! Végezd el ügyesen az osztásokat!

3. Osztás 7-tel

Megismerkedhetsz a 7-tel való osztással, és aranyos feladatokban gyakorolhatod is tudásod. Osszunk 7-felé! Mennyi a hetedrésze? Számold ki az osztások eredményét! Keresd meg az osztás eredményét! Írd be a hiányzó számokat! Hányszor van meg benne a 7? Szöveges feladatokat is találsz ebben a videóban.

4. JÁTÉK! Osztás 7-tel

Gyakorold az osztást héttel az erdőben!

Írd be a helyes eredményt, hogy megetesd a sünit egy almával! Végezd el ügyesen az osztásokat! Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

Osztás 8-cal, gyakorlás

1. Osztás 8-cal

A 8-cal való osztás nem könnyű, de a videó végére meglátod, neked is menni fog. Osszunk 8-felé! Keresd meg az osztás eredményét! Mindezt színes, játékos feladatokon keresztül gyakoroltatjuk.

2. JÁTÉK! Osztás 8-cal

Gyakorold az osztást nyolccal!

Fogd el a veszélyes krokodilokat, hogy őket és a falusiakat is biztonságba helyezd! Végezd el ügyesen az osztásokat!

3. TESZT: Osztás 6-7-8-cal

A 6-7-8-cal való osztás gyakorlására szolgáló feladatokat találsz ebben a videóban. Tesztelt a tudásodat! Számold ki az osztások eredményét! Pótold a hiányzó számokat! Melyik a nagyobb? Szöveges feladatok is várnak.
Osztás 9-cel, 10-zel, gyakorlás

1. Osztás 9-cel

A 9-cel való osztás nem könnyű, de a feladatok segítségével te is könnyen és hamar megtanulhatod. Oszd el 9-felé! Mennyi a kilenced része? Hányszor van meg benne a 9? Számoljunk a számegyenesen! Végezd el az osztásokat!

2. JÁTÉK! Osztás 9-cel

Gyakorold az osztást kilenccel!

Süllyeszd el a gonosz kalózhajókat, hogy biztonságos legyen a tenger! Végezd el ügyesen az osztásokat!

3. Osztás 10-zel

Nézd meg a videót, és meglátod, hogy az osztások között a 10-zel való osztás a legegyszerűbb dolog a világon. Mi a tizedrésze? Hányszor van meg benne a 10? Ebben a videóban már a maradékos osztásról is lesz szó.

4. JÁTÉK! Osztás 10-zel

Gyakorold az osztást tízzel!

Írd be a helyes eredményt, hogy kivarázsold a beragadt nyuszikat a kalapból! Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

5. TESZT: Osztás 10-ig

Az osztás gyakorlására szolgáló feladatok várnak ebben a videóban. Teszteld a tudásod! Melyik szám kerül az üres mezőbe? Melyik a párja? Melyik a nagyobb? Szöveges feladatokat is meg kell oldanod.

6. JÁTÉK! Egyjegyű osztás gyakorlás

Játék közben készségszinten elsajátíthatod az osztás az egyjegyű pozitív egész számok körében. Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz is a többiekkel.

7. JÁTÉK! Egyjegyű szorzás/osztás

Játszva tanuld a szorzást, osztást az egyjegyű pozitív egész számok körében! Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel.
Maradékos osztás

1. Maradékos osztás

Feladatok segítségével ismerkedj meg a maradékos osztással, és meglátod a videó végére ezt is érteni fogod. Szemléltetjük, mely számok oszthatók és mely számok nem oszthatók maradék nélkül egy másik számmal. Következetesen végigvezetünk a szorzótáblán. Kiderítjük, mekkora lehet a legnagyobb maradék. Műveleteket végzünk, majd ellenőrizzük a számításainkat.

2. Maradékos osztás gyakorlás

Még több feladat segítségével gyakorolhatod a maradékos osztást. Számítsd ki az osztások eredményét, és add meg a maradékot! Mennyi az osztási maradék? Melyik számra gondoltam? Szöveges feladatok is várnak.

3. TESZT: Maradékos osztás

Feladatok a maradékos osztás gyakorlásához. Teszteld a tudásod! A végén kiértékeljük, megmutatjuk a helyes megoldást lépésről-lépésre.
Szöveges feladatok

1. Osztás szövegesekben 2.

Szöveges feladatokat oldunk meg ebben a videóban, melyek segítségével tovább gyakorolhatod az osztásokat. Hány polipnak van 56 lába? Hány szelet torta jut egy-egy gyereknek? Összesen 11 érdekes feladat vár rád.

2. Szövegesek vegyesen

Ebben a videóban szöveges feladatok találsz mind a négy alapművelettel. Összeadás, kivonás, osztás és szorzás is szerepel ezekben a feladatokban. Vajon melyik műveletet kell alkalmaznod? Gyakorold a megoldást!

3. TESZT: Szöveges feladatok vegyesen

Teszteld a tudásod szöveges feladatokon keresztül, melyek megoldásával tovább gyakorolhatod az összeadást, kivonást, osztást, szorzást. A végén kiértékeljük a megoldást lépésről-lépésre.
Műveletek sorrendje

1. Műveletek sorrendje 1.

Megtanulhatod egy műveletsoron belül az összeadás-kivonás, szorzás-osztás műveletek közül, melyiket kell elvégezni először. Ennek bizony megvan a maga szabálya. Lépésről-lépésre, szemléltetve haladunk végig a műveleteken. Majd be is gyakoroljuk, hogy biztos elsajátítsd ezt a fontos tananyagot.

2. Műveletek sorrendje 2.

Ebben a videóban a zárójel szerepéről lesz szó a műveletsorokban, a műveletvégzés sorrendjében. Szemléltetjük, és be is gyakoroltatjuk veled ezeket a műveleteket.

3. JÁTÉK! Műveletek sorrendje

A műveletek helyes sorrendjét gyakorolhatod be alaposan ezzel a játékkal. Szorzás-osztás, összeadás, kivonás - ha több művelet is van, melyiket végezzük el előbb? És ha még zárójel is van közöttük? Gyakorold be a játékkal! Ha vannak még bizonytalanságaid, akkor az előző videókból mindent megtanulhatsz

4. TESZT: Műveletek sorrendje

Feladatokat találsz ebben a videóban, melyek megoldásával önállóan gyakorolhatod a műveletek sorrendjéről tanultakat, tesztelheted tudásodat. A végén kiértékeljük, megmutatjuk a megoldást lépésről-lépésre.

Mértékegységek + Római számok

Hosszúság

1. Hosszúság mérése

A hosszúság használata a mindennapokban. Mivel mérhetünk hosszúságot? Milyen mértékegységei vannak? Melyikünk a magasabb? Melyik a hosszabb? Kinél vagy magasabb? Sok érdekes feladaton keresztül mutatjuk be, mire való a mérés, milyen eszközökkel és hogyan mérhetjük a hosszúságot, magasságot. Átváltásokat is végzünk.

2. TESZT: Hosszúság

Feladatokat találsz a hosszúságról tanultak gyakorlásához. Vajon jól elsajátítottad a tananyagot? Oldd meg a feladatokat önállóan! A végén kiértékeljük, és lépésről-lépésre levezetjük a megoldást.
Tömeg

1. Tömeg mérése

Ismerkedj meg a tömeggel és a mindennapokban használt mértékegységeivel: kilogramm, dekagramm. Mi a nehezebb? Ki a könnyebb? Mivel mérhetjük meg a tárgyak, személyek súlyát, tömegét? Gyakorlatias feladatok várnak.

2. TESZT: Tömeg

Ebben a videóban feladatokat találsz a tömegről tanultak gyakorlásához. Teszteld a tudásod! Oldd meg a feladatokat önállóan! A végén kiértékeljük, és lépésről-lépésre levezetjük a megoldást.
Idő

1. Az idő mérése

Ebben a videóban az időről lesz szó. Hogyan mérjük az időt? Hány napból áll egy év? Milyen hosszú egy hónap? Hány órát, percet mutat az óra? Nézd meg a videót, és választ kapsz a kérdésekre.

2. TESZT: Az idő mérése

Számolás az idővel. Melyik évszakhoz tartoznak a hónapok? Hány nap telik el...? Mennyit mutat az óra? Teszteld a tudásodat! A végén kiértékeljük, és levezetjük a megoldást lépésről-lépésre.
Űrtartalom

1. Az űrtartalom

Ismerkedj meg az űrtartalom, liter, deciliter kifejezésekkel, és megtudod azt is, mire használjuk őket. Szemléletes és érdekes feladatokkal mutatjuk be a mérés lényegét. A mértékegységek átváltásával is foglalkozunk.

2. TESZT: Űrtartalom

Ebben a videóban feladatokat találsz, melyekkel gyakorolhatod az űrtartalomról tanultakat. Tesztelheted a tudásodat. Oldd meg önállóan! Kiértékelés után levezetjük a helyes megoldást lépésről-lépésre.
Római számok

1. Római számok bevezetése

Megismerkedhetsz a római számlapos órával, a római számok írásával és olvasásával 100-ig. Gyakorló feladatok is várnak, melyek segítségével elmélyítheted tudásodat.

2. JÁTÉK! Római számok 100-ig

Mivel egyenlők az elsettenkedő római számok

Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

A verseny pontozása: jó válaszok: 2 pont
rossz válasz: -1 pont
elszalasztás: élet vesztés és -2 pont
Teljesített szintek után járó pontok:
10, 15, 20 és 25 pont

Pótold a hiányosságaidat!

Ha vannak esetleges korábbi hiányosságaid, akkor először azokat pótold,
hogy ne okozzon úja és újra gondot az új tananyag megértésében.

A korábban itt található "Pótold a hiányosságaidat!" modult önálló oktatási oldalra költöztettük.
Ide kattintva tudod megnyitni.

Bea
Minden matekos probléma 2. osztályban kezdődik...
...a szorzótáblával, no meg azzal, hogy elsőben aranyosan eljátszadoznak a számokkal, másodikban pedig akkora az ugrás az elvárásokban (amik persze nem megfelelően megalapozottak), hogy ott a gyerekek jelentős része elveszti a fonalat.
Ezeket a videókat és játékokat másodikosoknak állítottuk össze, hogy könnyen meg tudjanak felelni az amúgy irreális elvárásoknak.
Az idő szabadsága
"Mi véletlenül találtunk az oldalra, de nem bánom!!! A kislányom 2.-os és szombaton 2x is megcsinálta egymás után a feladatokat. Jó volt hallani, ahogy örült annak, hogy sikerült a feladatokat megoldania. -Igeeeen! -De jóóó! -Ez az! Ezeket hallottam ki. :-) ;-) Azt mondta: - Anya olyan aranyos ez a néni, mindig megvárja, hogy megcsináljam a feladatokat! ;-) :-) Úgy gondolom, ez mindent elmond. Köszönjük!!"
Szabó Zsanett - (facebook bejegyzés)