2021. március 21.

Tudjuk, hogy milyen nehéz a mostani helyzet a tanároknak, diákoknak, szülőknek egyaránt. (Ha  netán tanár is vagy és iskolás gyerekeid vannak, akkor az meg még  inkább). Szeretnénk segíteni tőlünk telhetően ebben a nehéz helyzetben. Hogyan tudod használni a távoktatásban a Matek Oázist?

MATEK OÁZIS TV

Amire mindig biztosan számíthatsz, az a Matek Oázis TV (a menüsorban jobbra fent találod, ha legörgetsz, látszik előre a következő 3 vagy 4 hét "műsora").

Ezekkel a videókkal teljes értékű tanórát tarthatsz anélkül, hogy bármit kéne tenned.


Még ellenőrizni is tudod a diákjaid munkáját, ha kérsz tőlük a Tanulási Naplóról egy olyan képernyőképet, amin látszik a felhasználójuk (jobb felső  sarok), és látszik az adott videó „csíkja”, akkor látni fogod, hogy hány percet töltöttek a programmal, és hány kérdésre adtak jó választ.


(Azért  készítsd fel őket arra, hogy ha közben másik ablakra kattintanak, akkor  megáll a program, és ez a Tanulási naplóban is látszani fog. Ha pedig  előrelapoznak a videóban, úgy, hogy már láthatták a jó eredményt, akkor a  program ugyan elfogadja a helyes válaszukat, de a Tanulás naplóban az  rossz válaszként fog látszani - további részleteket a Tanulási naplóról  az bemutató videók között találsz.)  


A HÉT LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓJA

Van még a hét legnépszerűbb videója (az adott évfolyam videói között legelöl látható). Ezeket minden hétfőn  reggel cseréljük, és a program mutatja meg, melyik videó volt előző hétvégén az előfizetőink között a legnépszerűbb, eszerint kerül ki a  tananyag. Ha hétfőn délelőtt 10 körül ránézel, számíthatsz rá, hogy  egész héten ugyanaz lesz látható, feladhatod a gyerekeknek.

 

INGYENES TANANYAGOK AZ OKTATÁSI OLDALAKON

Vannak olyan videók, amik bemutató céljából folyamatosan elérhetők az oktatási oldalakon. Viszont ezekre igazából nem tudunk garanciát adni, hogy néha nem változnak.


CSATLAKOZZ A TANÁRI KLUBHOZ

Ha matematika tanár, tanító, vagy fejlesztő pedagógus vagy, csatlakozz Te is a Matek Oázis Tanári Klubba, aminek jelenleg 3800 pedagógus tagja van.

Amit  javasolni tudok még, hogy ha épp a gyerekeknek nem elérhető egy videó, amit Te tanítani szeretnél, akkor képernyőmegosztással, a Tanári Klubos hozzáféréssel meg tudod mutatni nekik. Persze ez nem teljes értékű, mert nem mindenki önállóan írhatja be a megoldásokat, hanem olyan, mint egy frontális óra, viszont látják, hallják a magyarázatot, csak a kérdéseknél kell megállnod, és megkérdezni tőlük, hogy vajon mit írjál be...

Azt nem tudjuk felajánlani, hogy mindent ingyen adjunk, hiszen a szolgáltatást nem tudnánk fenntartani, ha nem lennének előfizetőink, de bízom benne, hogy így is tudunk hatékonyan segíteni ebben a zűrös helyzetben.

Sikereket (vagy békés túlélést) kívánok!

 

Szeretettel várlak a Matek Oázisban!

– B. Békési Bea –

Szabad-e matekozni hétvégén?
2021. április 22.