KÉRDÉS

Kedves Beáta!

Májusban újra fogok érettségizni, mert felvételizni szeretnék mérnökinformatikára a Műszaki Egyetemre, ami azt jelenti, hogy 5-ös érettségit kell írnom matekból. Viszont 2011-ben érettségiztem és akkor is csak 67%-ra és rengeteg dolgot elfelejtettem azóta, így az lenne a kérdésem, hogy elegendő, ha csak az itteni videókat gyakorolom végig, vagy mit javasol, milyen stratégia célszerű? A videókat hányszor érdemes újra nézni illetve milyen időközönként? Esetleg milyen feladatgyűjteményt javasol még? Valamint, ha elég munkát belefektetek, ezt reálisnak tartja?

Előre is köszönöm,

Judit

VÁLASZ

Kedves Judit!

(tegeződjünk, jó?) Teljesen reális, volt olyan diákunk, aki 3-asról hozta fel magát 5-ösre úgy, hogy következő évben emeltszintűt tett. És most mérnök informatikusnak tanul a Műszakin! :)
Mindemellett az ötös érettségit senkinek nem tudjuk 100%-ra garantálni, mert az a pillanatnyi állapotodtól, a feladatsortól és a gyorsaságodtól is függ. De az biztos, hogy ha végignézed az összes videót, végigcsinálod a feladatokat, és közben válaszolsz a kérdésekre is, garantáltan közel leszel a célhoz. (Közelebb, mint más módokon ugyanennyi időbefektetéssel.) Ismételni akkor érdemes csak, ha valami nagyon nehezen menne. De találsz majd elég gyakorolni valót az oldalon, meglátod.

Javasoljuk, hogy menj végig szépen sorban a modulokon, minden egyes videón és teszten, és minden modulban csináld meg az érettségi feladatsorokat is. Ne ijedj meg, eleinte sokat segítünk! Aztán a tematikus tesztekkel gyakorolhatod még a témakörök alapjait, majd jöhet a sok-sok további érettségi feladatsor gyakorlás.

Sok sikert, jó matekozást. Ha gondod, vagy kérdésed lenne, megtalálsz :)
BBBeáta

Aktiváld az INGYENES próbaidőszakot! Több száz tananyag! teszt! játék!

Teljes hozzáférés minden tananyagokhoz, teszthez és játékhoz!