KÉRDÉS

Kedves Beáta!

Lujzi lányom a Sokszínű matematika 6-ból tanul és most kezdték el a Hogyan oldjunk meg feladatot? fejezetét. (alcímek: mi a kérdés, vizsgáljuk meg az adatokat, következtessünk visszafelé, készítsünk ábrát, tartsunk egyensúlyt, ellenőrizzük a megoldást, válaszoljunk a kérdésekre, feladatmegoldás lépései).

Ennek a témakörnek a gyakorlásához melyik videót érdemes megnézni?

Előre is köszönöm a választ.
Szép napot!

Szaller Krisztina

VÁLASZ

Az Egyenletek témakör videóit kellene végignéznie a lánykádnak. És biztos, hogy nem ugyanabban a sorrendben vesszük, ahogy most a suliban beszélnek róla, de minden példát meg fog tudni oldani, ha ezt a fejezetet megtanulta.

Felesleges túlvariálása az egyenletek és a szövegesek megoldásának, ami a könyvben van. Ha egyszer meg akarunk tanítani egy új, és jól működő módszert a gyereknek (a mérlegelvet - ezt takarja egyébként a "tartsunk egyensúlyt" alcím), akkor minek fordítva kezdeni?? Mi megtanítjuk a mérlegelvet, amivel gyorsan, biztosan és hatékonyan tud megoldani ilyen egyenleteket (aztán ezek segítségével szövegeseket), és gyakoroltatjuk ezt a módszert. Ugyanis ennek birtokában a többi egyszerűen fölösleges. Jó, persze ábrát érdemes csinálni néha a szövegeshez, hogy jobban átlátható legyen, de a mérlegelv az alap.

Próbálja meg így, egy kicsit "előre tanulva", és meg fogja látni, hogy milyen egyszerű dolgokról van szó.

Heti TOP videók INGYENES tananyagok KÓDOLATLAN hétvégék Tanulási TIPPEK KÜLÖNLEGES ajánlatok

380 ingyenes tananyag!