KÉRDÉS

Kedves Bea!
Segítségét szeretném kérni a lányom (2. osztályos) matek gyakorlásával kapcsolatban. A héten megvásároltuk neki a 2+3.-os kombinált prémium csomagot. Eddig a matekkal nem volt különösebb gondja, de már elsőben is szükséges volt hogy itthon átvegyük amit az iskolában a fejébe akartak "önteni". Összezavarodva hazajött, itthon kibogoztuk, másnap elment suliba és a köv. nap megint összezavarodva hazajött. Amit átvettünk ment Neki, de szükséges volt a napi rendszeres gyakorlás. Ezért rendeltem meg ezt a csomagot hogy szakszerű segítséget kapjon itthon. Ezúton is köszönöm a munkájukat!
A kérdésem az lenne hogy napi rendszerességgel, délutánonként az iskola után nézze a videókat? Vagy hétvégenként? Mit tanácsol? Egyenlőre az ismétlésnél tartanak, úgy tűnik megy Neki. A "pótold a hiányosságaidat" két tesztjét megcsinálta: mindkettő 90% feletti lett. Kezdjük el a köv. témakör videóit nézni? vagy csak itthon is akkor kezdjünk bele a köv. témakörbe amikor az iskolában? Válaszát előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Egon!

Csak gratulálni tudok ehhez a napi rendszeres rutinhoz: "Összezavarodva hazajött, itthon kibogoztuk, másnap elment suliba és a köv. nap megint összezavarodva hazajött. Amit átvettünk ment Neki... " - enélkül szegényke már elveszett volna a számok világában...

És örülünk, hogy ránk találtak :) Ahogy olvasom, most van egy kis helyzeti előnyük, mert nincs szükség tűzoltásra, a tavalyi anyag megy. Azt javaslom, kezdjék el velünk az új anyagot, mert ha már a suliba úgy megy majd Vanda, hogy érti, amiről ott szó lesz, a tanító néni nem fogja tudni összezavarni. És megfordul a dolog, majd az órákon fog gyakorolni, sok sikerélménnyel :)
Persze lehet, hogy néha azt fogja mondani, hogy "én nem így tanultam", de meg kell beszélni vele, hogy ezen ne akadjon fenn ( és a tanító néninek se sokat hangoztassa), a lényeg, hogy a példákat jól tudja megoldani - jó legyen az eredmény. )

Szinte biztos, hogy olyan gondba is ütköznek majd, hogy más sorrendben veszik a suliban az anyagot, mint mi. Meg kell beszélni Vandával, hogy ez egy másik matekos kaland, és minél ügyesebb lesz nálunk, annál könnyebben fog menni neki majd a suliban is.

Ha van kedve, és belefér a délutánjába nyugodtan hétköznapokon is előveheti a videókat. A fontos, hogy sorban haladjon, se tesztet, se játékot ne hagyjon ki, hogy minden a helyére tudjon kerülni és legyen kellő lehetősége leülepedni.

Sok sikert! Szívesen várom a tapasztalataikat, ha megosztják velünk :)