KÉRDÉS

Kedves Beáta ! A tanulási naplóban a pontozás nem érthető számomra. Pl. utoljára ez látható 2/ 28. Kettő pontot ért volna el a 28-ból? Volt hibája, de nem sok. Válaszát előre is köszönöm. Üdv. Sz.P. H.

VÁLASZ

Kedves Helga!

A tanulási napló csak az elsőre helyesen megadott válaszokat értékeli. Vagyis, ha a videóban mondjuk előre lapoz a gyermek, akkor már utólag nem fogja jó válasznak számolni a napló akkor sem, ha tényleg gondolkodott rajta. (Előrelapozva látszik a helyes válasz, ezért szűri ki ezeket a program.)
Aztán azokat a válaszokat sem mutatja most helyesnek, amelyik oldalakon már régebben járt. (Vagyis másodszor megnyitott videó esetén csak azokat a válaszokat értékeli, amelyik oldalakat újonnan nézi meg. - És pl. előre "belenéz" a videóba, h. mi lesz még benne, utána már nem fogja helyesnek értékelni a program a megoldásokat.)

Gondolom, h. ilyen okai lehetnek a rossz válasz-adási statisztikának. Természetesen nem szeretnénk, ha igazságtalannak érezné a gyermek az értékelést, de muszáj a programban ilyen korlátokat alkalmazni azért, hogy ne lehessen előre-hátra lapozva hamis eredményeket produkálni. Reméljük, ez nem veszi el a gyermek kedvét.

Sok sikert kívánunk neki!