KÉRDÉS

Kedves Bea!

Segítséget szeretnék kérni mégpedig a következő dologban: gondolkodom rajta, hogy jövőre nekifutok az emelt szintű matek érettséginek (továbbtanulás a cél). Az teljesen világos, hogy a közép szintű anyagot 100%-ban tudni kell, de hogy az a feletti résznek, hogy vágjak neki? Persze, az analízises videó csomagot is megrendelném, de nem világos mivel lenne érdemes kezdeni, mert ahogy látom elég sok témakör van azon belül is (deriválás, integrálszámítás, stb). Van valamilyen sorrend? Illetve, vannak ajánlott irodalmak, gyakorló könyvek emelt matekhoz?
Előre is köszönöm a segítséget.

VÁLASZ

Kedves Ferenc!

Analízis: mindenképpen a honlapon szereplő sorrendben kell végigvenni az anyagokat, mert ezek a témakörök egymásra épülnek! (Határérték nélkül nincs deriválás, anélkül meg nincs integrálás - nagyjából ez a helyzet.)

További készüléshez: egyrészt elérhetők könyvek a témában, mind a tételekhez, mind a feladatokhoz. Másrészt érdemes elkezdeni megoldani emelt szintű érettségi feladatsorokat (elérhetők ezek megoldókulcsai is), mert azzal kellő rutint tud szerezni az ilyen feladatokhoz.

Sok sikert kívánunk!