KÉRDÉS

Függvények (2. modul) részen belül a 7-es videón (Gyakorlás a 9. évf. anyagából c. videó) kívül melyik videóban van még szó az EGÉSZRÉSZ FÜGGVÉNYről? Hol mutatja be először?

Mi a különbség a LINEÁRIS TÖRT FÜGGVÉNY és a TÖRT FÜGGVÉNY között?
Függvények (2. modul) részen belül a 7-es videón (Gyakorlás a 9. évf. anyagából c. videó) kívül szerepel még máshol is a LINEÁRIS TÖRT FÜGGVÉNY?

VÁLASZ

Bocs, hogy kicsit megcsúsztunk a válasszal...
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmünket arra, hogy ez hiányérzetet okozhat: az egészrész függvény nem szerepel a követelményrendszerben, ezért nincs benn az érettségi felkészítő videójában, viszont szerepel a gyakorló videón. Hogy jobban érthető legyen, a gyakorló videók közé betettük most azt a 9.-es videót is, amelyiken ezt bevezettük.

A lineáris törtfüggvény olyan törtfüggvény, aminek a nevezőjében lineáris kifejezés szerepel (ax+b). Szerencsére csak ilyen törtfüggvényeket kell ismerni középiskolában. Tehát számodra ez a két dolog ugyanaz, és a függvénytípusok c. videón szerepel, valamint abban a videóban is (kicsit részletesebben, amelyiket most tettük hozzá a gyakorló videókhoz.

Sok sikert, jó felkészülést kívánunk!

Aktiváld az INGYENES próbaidőszakot! Több száz tananyag! teszt! játék!

Teljes hozzáférés minden tananyagokhoz, teszthez és játékhoz!