A TELJES 1. OSZTÁLYOS MATEK
BENNE TÍZESÁTLÉPÉS TANANYAGOK

Tanuljon meg gyermeked magabiztosan számolni a 20-as számkörben

Hogy legyen mire építeni a 2. osztályban

Tizesátlépés Akció

Ha szeretnéd, hogy gyermekednek biztos alapjai legyen matekból, motivált maradjon a tanulásra, képes legyen odafigyelni és ne legyen teher számára a matek, akkor a Matek Oázis pont Nektek való.

1. osztályban az egyik legfontosabb feladat az, hogy megtanuljon készségszinten összeadni és kivonni a 20-as számkörben. 

A Matek Oázis interaktív tananyagaival, fejlesztő játékaival biztonságosan elsajátítja a számolást 20-ig, és jövőre stabil alapokkal kezdheti a 2. évet.

Miért olyan fontos 1. osztályban a tízesátlépés?

A tanév végére kapásból kellene tudni válaszolni gyermekednek arra, hogy pl. mennyi 6+8? , mennyi 7+4? , és mit kapunk, ha 14-ből elveszünk 7-et, vagy 18-ból 13-at? Ha ezeket nem tanulja meg, és rendszeresen a kezével, vagy más segédeszközzel tudja csak kiszámolni a választ, akkor bajban lesz, mikor 2.-ban elkezdik bővíteni a számkört (egészen 100-ig). 

A tízesátlépés alap lesz a további matematikai számolásokhoz. Jövőre már olyan összeadások is jönnek, hogy 53+9, vagy 37+56, stb. A szorzótáblák megtanulása is kínszenvedés azoknak, akik nem tudnak pl. 6-osával gond nélkül számolni. Így ha gyermekednek ez nehezen megy, rendszeresen el fog akadni jövőre a feladatok megoldásában, de lehet, hogy már a megértésében is. Ha az idén nem sikerül ezt jól megtanulni, akkor egyre nehezebb lesz a matek a következő években.

Ha akarod, a Matek Oázis interaktív tananyagaival, játékaival tudunk segíteni abban, hogy gyermeked megtanuljon magabiztosan számolni 20-ig.

Vásárold meg gyermekednek az elsős tananyagot,
amiből a tízesátlépéseket nagyon részletesen és változatosan begyakorolhatja!

MEGNÉZEM AZ ÁRAKAT »

Az összes 1. osztályos tananyagot tartalmazza

A tízesátlépésekről szóló tananyagokat a teljes idei tananyagcsomagban tudod megvásárolni. Így gyermeked megtanulhatja vagy ismételheti vele az idén szükséges bármelyik tananyagot.

Az 1. osztályos matek kurzus a legújabb Nemzeti Alaptantervnek (NAT) megfelelő összes matematika témakört tartalmazza:

 • Számolás 5-ig
 • Számolás 10-ig (benne nyitott mondatok, szöveges feladatok)
 • Számolás 20-ig (benne tízesátlépés, nyitott mondatok, összetett feladatok)
 • Mértékegységek, római számok, stb...

Hiába gyakoroljátok a számolásokat, kínszenvedés 10 felett?

Nem mindegy ugyanis, hogy hogyan gyakoroljátok őket! Lehet úgy is tanulni a műveleteket 10 felett, hogy azok tényleg berögzüljenek, és ne kelljen az ujjacskáin egyenként kiszámolni.

Lehet, hogy ezt a tanító néni még elfogadja, de aztán jön a szeptember, amikor már hirtelen nem számolhat a kezén. Sokkoló tud lenni a 2. osztály eleje azoknak a kisdiákoknak, akik elsőben nem tanulták meg fejből az olyan fontos műveleteket, mint 5+7; 13-6; stb...

Tízesátlépés – OKOSAN – végtelen gyakorolgatás helyett

Alaposan átgondolt, didaktikus oktatóprogrammal tanulhat gyermeked, amivel nemcsak gyakorolgat, hanem valódi tudást szerez. Színes, változatos kérdésekkel, azonnali kontrollal tanul, ami átmozgatja az agyát, anélkül hogy lefárasztaná. És Neked sem kell törni a fejed, hogy hogyan tanítsd meg vele. 

A játékok pedig begyorsítják gyermeked számolási képességeit.

Mit mondanak, akik már használták az 1. osztályos Matek Oázis tananyagokat?

 • Minden elismerésem, csak a legnagyobb elégedettséggel tudok írni magam és gyermekeim nevében is (két alsós kislány 1. és 3. osztályosok). Nagyon örülök, hogy megtaláltam Önöket. A kisebbik lányom már a Matek Oázissal kezdte az 1. osztályt (..)

  Szakmailag nagyon igényes, jól felépített. Tanítóként és szülőként is látom, hogy a teljes matematikát tanítja. Úgy tanítják az egyes részeket, hogy látom benne a folytatást, a magasabb évfolyamokon szükséges ismeretek tudatos alapozását. Ez hiányzik talán leginkább az iskolai oktatásból. Ehhez persze nagyfokú szakmai igényesség és tudás szükséges, ami Önöknél megvan. 

  A lányoknál nagy sikere volt a csillagok megjelenésének a tananyagok végén - talán a legmotiválóbb számukra. Most, hogy még egy plusz 5-öst is bezsebelhetnek a tananyagok elvégzése után, teljes az öröm.

  Bagyánszki Györgyi
 • Mi csak a félévi bizonyítvány után vásároltuk meg hosszas vizsgálódásokat követően a program előfizetését, mivel a gyermek most ment első osztályba. A piacon lévő összes matek programot megnéztük, és sokat gyakoroltunk velük.
  A Matekoázis ingyenes feladatait is kipróbáltuk, és végül szakmai, pedagógiai, és módszertani szempontok alapján mellettetek döntöttünk.

  A legfontosabb szempont volt, hogy Marci elfogadja a gép előtt ülve a látottakat, felfogja a hallottakat, és szívesen oldja meg a játékos feladatokat. A kedves tanítónénis hang is sokat nyomott a latban, és a színes rajzok is tetszenek.

  (..) a játékos feladatok nem unalmasak a sokszor ismételt játékok után sem. Az új anyagok többszöri ismétlésekor mindig ugyanazzal a türelemmel és kedvességgel szembesülünk ami biztonságot ad a tananyag elsajátításához. Marci jobban elsajátítja az anyagokat, mintha én magyarázom. Mellettem mindíg elkalandozik, “a “gép” pedig nem engedi lazítani, mert mondja tovább…”- ahogy kisfiam megfogalmazta.

  Nagyon tetszenek a játékok és a díjak is.  Én csak ajánlani tudom mindenkinek - mert: MATEK MINDENKINEK

  Szűcs József

Ne halogasd tovább a döntést! Vedd kezedbe gyermeked sorsának irányítását!
Gondoskodj róla, hogy stabil tudást szerezzen az első osztályos matekból, amire a továbbiakban biztonságosan tud alapozni!

Vásárold meg most
az 1. osztályos Matek Oázis tananyag csomagot:

HAVI ELŐFIZETÉS
MATEK 1

Folyamatos előfizetés elsős matekkal kezdve, minden tanév elején +1 osztályt léptetve:

MATEK 1


Havonta megújuló előfizetéssel

(hűségidő nélkül)


Mit tartalmaz?


ÉVES ELŐFIZETÉS
MATEK 1

ÉVES ELŐFIZETÉS
PLATINA MAX

Hozzáférés az összes jelenlegi kurzushoz


Évente megújuló előfizetéssel

(hűségidő nélkül)


Mit tartalmaz?


140.700 Ft/12 hónap

-33% csomagkedvezmény

Maximális csomag

Prémium szintű, különleges oktató program

interaktívInteraktív

A Matek Oázis nemcsak egy videó gyűjtemény, hanem egy jól felépített interaktív oktató program, ami apró lépésenként visszakérdez, és azonnal megmutatja, hogy helyes volt-e a válasz. Fókuszban tartja gyermeked figyelmét, nem kalandozik el, sikerélményt szerez, motiválttá válik a "matekoázisozásra".

bármikor elérhetőBármikor elérhető

Videó-szerűen bármikor megállítható, visszatekerhető a program. Bármikor elérhető: nem kell alkalmazkodni a magánóra időpontjaihoz és pl. dolgozatok előtt, akár hétvégén vagy este is lehet vele matekozni.

létező legjobb módszerA létező legjobb tanulási módszer

Az interaktivitásnak köszönhetően az u.n. "teszteléses" (v. visszakérdezéses) tanulási módszerrel tanulhat gyermeked, ami bizonyítottan a legeredményesebb. Hosszútávon emlékszik a tanultakra. Valóban megérti a matekot, azaz alkalmazni is tudja a tanultakat a feladatokban, és hosszútávon is megmarad a megszerzett tudása.

kérdezz-felelekKérdezz-felelek

Előfizetőként lehetőségetek van megkérdezni konkrét feladatok megoldásait, ha mégis elakadna gyermeked valahol. A kérdésetekre a Matek Oázis matematika tanárai válaszolnak. A korábban feltett kérdéseket és válaszokat összegyűjtve megtaláljátok, amiből szintén sokat tanulhat gyermeked.

tanulási naplóTanulási napló és csillagok

Megmutatja mikor, mennyit, milyen eredménnyel sikerült megtanulnia gyermekednek. Könnyen nyomon követhetitek az aktivitását és a fejlődését. A jó válaszokkal szerezhető csillagok motiválják gyermekedet, pláne, ha szériában kezdi gyűjteni őket.

ügyfélszolgálatÉlő ügyfélszolgálat

Ha kérdésed van, munkaidőben ügyfeles kolléganőink segítenek. Délutánonként és hétvégén technikai ügyeletet tartunk, hogy ne legyen akadálya a matekozásnak :) Szakértői segítséget is kaphatsz, ha elakadna valami miatt gyermeked fejlődése.

Mit érdemes tudnod a vásárlás előtt?


Bankkártyás fizetéssel azonnal aktiválódik a hozzáférésed, és kezdődhet a felkészülés. (A részletfizetés kizárólag bankkártyás fizetéssel működik.)

Banki átutalásnál a közleményt az id kezdetű azonosítóval kezdd, és pontos összeget utalj. Csak így tudjuk automatikusan feldolgozni és pár másodpercen belül aktiválni a hozzáférésedet.

2 számítógépről (vagy más eszközről) is használhatod.

Bármi kérdésed, gondod lenne, keress minket bizalommal a lenti elérhetőségeinken.