Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

Pótvizsga felkészítés

10. osztály
Ezen az oldalon jelenleg nem tudsz jutalmakat gyűjteni. dicsőségfal

Pótvizsga felkészítő tréning

Hogyan tudsz hatékonyan, zökkenőmentesen felkészülni a pótvizsgára?
Útmutató a felkészüléshez »

Nézd át, mit kell tudni a 10.-es pótvizsgára!

Bemutató videók

1. 5 lépéses Matek Oázis-módszer

Megmutatjuk, miért különleges, és mitől működik olyan jól az 5 lépéses Matek Oázis módszer. Tutti, hogy velünk megérted a matekot, és valódi, alkalmazható tudásra tehetsz szert.

2. Pótvizsga demo

Mit érdemes tudni a pótvizsga felkészítésről? Mit tudunk Neked nyújtani? Miben más a videó-tréning? Jól átgondolt tananyagot, gyors haladást, garantált megértést és még önbizalmat is nyújtunk.Teljesen önállóan készülhetsz a videóinkkal.
Témakörök

1. Témakörök I. rész

10.-es pótvizsga témakörök részletesen

2. Témakörök II. rész

10.-es pótvizsga témakörök részletesen

3. Témakörök III. rész

10.-es pótvizsga témakörök részletesen
teszt kép
teszt kép

Gyökvonás

Négyzetgyök, n-edik gyök

1. Négyzetgyök

A négyzetgyök fogalmával már korábban is találkozhattál. Sorra vesszük a négyzetgyök átalakítás azonosságait. Megvizsgáljuk, mit lehet "kihozni", kiemelni a gyökjel alól, vagy mi lehet bevinni a gyökjel alá. A törtek (nevező) gyöktelenítéséről is tanulunk. Példákat, feladatokat oldunk meg gyökvonással kapcsolatban.

2. JÁTÉK! Négyzetgyökvonás

Építsd fel a házat és rendezd is be! Alkalmazd a négyzetgyökös kifejezések azonosságait, hogy el tudd dönteni, helyesek-e az átalakítások. A válasz után látni fogod a magyarázatot is. Mire elkészül a ház, egészen ügyesen fogsz bánni a négyzetgyökös kifejezésekkel!

3. n-edik gyök

A gyökvonás nemcsak négyzetgyököt jelenthet. Megvizsgáljuk, mit is jelent a 3., 4., stb. gyök, hogyan lehet számolni vele. Mi történik páros és páratlan n szám esetén, megnézzük, milyen feltételeknek kell megfelelni. Az n-dik gyökvonás azonosságaival is foglalkozunk. Hozzuk közös gyökjel alá! A gyökök kitevőit is össze lehet szorozni, mint a hatványkitevőket.

4. Ellenőrző feladatsor

Ezzel a feladatsorral ellenőrizheted a gyökvonásról szerzett ismereteidet. Összefoglaljuk a gyökvonásról tanultakat, rögzítjük a tudnivalókat. Néhány tippet is adunk, magabiztossá teszünk a dolgozatíráshoz. A feladatok között van műveletvégzés gyökös kifejezésekkel és tört nevezőjének gyöktelenítése is. Kérdéseket teszünk fel, melyekre Neked kell válaszolnod, de rögtön el is mondjuk a helyes megoldást.
Gyakorló tesztek

1. TESZT: Négyzetgyökvonás

A feladatok megoldásával gyakorolhatod a gyökvonásról tanultakat, és az azonosságok alkalmazását. Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

2. TESZT: Gyakorlás
Gyökvonás

Ebben a tesztben tovább gyakorolhatod a gyökvonást és a gyökös kifejezésekkel végezhető műveleteket. Önálló munkára hívunk, majd kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

Másodfokú egyenletek és társaik

Algebrai átalakítások

1. Azonos átalakítások (ismétlés)

Összefoglaljuk az egyenletekhez szükséges tudnivalókat. A nevezetes azonosságokkal kezdjük, majd a teljes négyzetté alakítást és az algebrai törtek megoldását gyakoroljuk feladatokban. Hozzuk közös nevezőre a törteket!

2. Gyakorlás (9. osztály)
Algebrai törtek

Gyakoroljuk az algebrai törtek egyszerűsítését, algebrai törtek szorzását, osztását, összeadását, kivonását. Az algebrai törtek számlálójában és nevezőjében is betűs kifejezések vannak. Feladatokkal gyakoroljuk a műveletvégzést az algebrai törtekkel. Egyszerűsítsd a törtet! Alakítsd szorzattá!
Másodfokú egyenletek, egyenlőtlenségek

1. Másodfokú egyenletek

A másodfokú egyenletek megoldásánál a legfontosabb, hogy ismerd és alkalmazni tudd a másodfokú egyenlet megoldóképletét. A diszkrimináns ismerete segíthet a gyökök számának meghatározásában. Tudni kell a Viete-formulákat is, a gyökök és együtthatók közötti összefüggéseket. Mindezeket megtanulhatod, és begyakorolhatod ezzel a videóval.

2. JÁTÉK! Másodfokú egyenletek I.

Oldd meg a másodfokú egyenleteket, és szerezd meg a tenger összes kincsét (a csillagokat)! Vizsgáld meg minden lépésben, hogy jó-e a levezetés, helyes-e az átalakítás.

3. Másodfokú egyenletek gyakorlása

Ezen a videón sok szép gyakorló feladatot találsz. Miután a korábbi videón már megmutattuk, hogyan kell alkalmazni a másodfokú egyenlet megoldóképletét, mi az a diszkrimináns, és hogy a Viete-formulák tulajdonképpen a másodfokú egyenlet gyökei és együtthatói közötti összefüggések, ezek a feladatok már biztos nem fognak gondot okozni.

4. JÁTÉK! Másodfokú egyenletek II.

Oldd meg a másodfokú egyenleteket, és szerezd meg a Yukon folyó kincseit (a csillagokat)! Vizsgáld meg minden lépésben, hogy jó-e a levezetés, helyes-e az átalakítás.

5. Másodfokú egyenlőtlenségek

A másodfokú egyenlőtlenségeket nem olyan egyszerű megoldani, mint az elsőfokúakat. Nézzük át ennek lépéseit: az egyenlet megoldása, grafikon vázolás, megoldás leolvasása a grafikonról! Gyakoroljuk be alaposan ezeket a lépéseket!
Gyökös egyenletek, egyenletrendszerek, magasabb fokú egyenletek

1. Négyzetgyökös egyenletek

Végignézzük a négyzetgyökös egyenlet megoldásának lépéseit. Megmutatjuk, mire kell ügyelnünk a gyökös egyenleteknél. Gyök értelmezése, eltüntetése, négyzetre emelés, hamis gyök fogalmait magyarázzuk el részletesen.

2. Másodfokú egyenletrendszerek, szövegesek

Ebben a matek tananyagban a másodfokú egyenletrendszerek megoldásának módszereit nézzük át. Fejezzük ki az egyik egyenletből az egyik ismeretlent, majd helyettesítsük be a másik egyenletbe! Valamint helyiértékes és geometriai szöveges feladatokat oldunk meg egyenletrendszerrel.

3. Magasabbfokú egyenletek

Másodfokú egyenletre visszavezethető magasabbfokú egyenletek megoldását keressük. Segítségünkre lesz egy új ismeretlen bevezetése. Figyelj, hogy el ne feledkezz az ellenőrzésről! Példákkal, feladatokkal gyakorlunk.
Számtani és mértani közép, szélsőérték feladatok

1. Számtani és mértani közép

A mostani matekvideó a számtani és mértani közép, és az ezek közötti egyenlőtlenség szépségeibe vezet be. Definiáljuk, mi is ez a két középérték két illetve több szám esetén, és megnézzük, mi minden következik abból, hogy a számtani közép mindig nagyobb (vagy egyenlő), mint a mértani közép. Gyakorolhatod, hogy milyen szélsőérték-feladatokat lehet megoldani ennek segítségével.

2. Számtani és mértani közép - Szélsőérték feladatok

További szélsőérték feladatokat oldunk meg, ahol a legkisebb és a legnagyobb értéket kell meghatározni, hogy még jobban begyakorolhasd a számtani és mértani középről szóló tudnivalókat.
Gyakorló tesztek

1. TESZT: Másodfokú egyenletek

Tedd próbára tudásod! Hét feladat megoldásával gyakorolhatod a másodfokú egyenletek, egyenlőtlenségek és másodfokú egyenletrendszerek megoldását. Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

2. TESZT: Négyzetgyökös egyenletek

Tedd próbára tudásod a feladatokkal, melyekkel gyakorolhatod a négyzetgyökös egyenletek megoldását. Hány megoldása van az egyenletnek? Mi a megoldása az egyenletnek? Határozd meg az egyenlet gyökeinek összegét és szorzatát a gyökök kiszámítása nélkül! Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

3. TESZT: Számtani és mértani közép, szélsőérték

Tedd próbára tudásod a számtani és mértani középről és szélsőértékről tanultak terén! Hét érdekes feladat vár. Oldd meg őket önállóan! Kiértékelés után levezetjük a helyes megoldást lépésről lépésre.

4. TESZT: Másodfokú összefoglalás

Hét feladat megoldásával gyakorolhatod a másodfokú egyenletek, egyenlőtlenségek és másodfokú egyenletrendszerek megoldását. Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés utána levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

Geometria

Kör

1. Körrel kapcs. tételek

Összefoglaljuk a körrel kapcsolatos tudnivalókat: középponti szög, radián, Thalesz-tétel. Majd jöhet az újdonság: kerületi szög, középponti és kerületi szögek tétele, látókörív (látószögkörív), húrnégyszögek és a húrnégyszögek tételét is megtanuljuk.
Hasonlóság

1. Hasonlóság + kapcsolódó tételek

A párhuzamos szelők tételét és az ehhez kapcsolódó geometriai ismereteket nézzük át ezen a videón, valamint a hasonlósági transzformáció tulajdonságait. Megtudod, mi a különbség a párhuzamos szelők és a párhuzamos szelőszakaszok tétele között. Azt is, mi a szögfelezőtétel, és hogyan kell egy szakasz adott arányú osztópontját megszerkeszteni. Tudtad, hogy a hasonlósági transzformáció tulajdonképpen a nagyítás és a kicsinyítés? Ezen a videón mindezt részletesen átnézzük, példákkal együtt.

2. Hasonló síkidomok, testek, további tételek

Hasonló síkidomok, hasonló testek tulajdonságait szeretnénk összeszedni. Megvizsgáljuk az oldalak, a felszín és a területek arányát. Háromszögek hasonlóságának alapeseteit tanulmányozzuk. Hasonlósági tételeket állítunk fel a derékszögű háromszögekben: magasságtétel, befogótétel. A háromszög súlypontjainak segítségével is felállíthatunk egy hasonlósági tételt. Végül a körhöz húzott érintő- és szelőszakaszok tételével foglalkozunk.
Vektorok

1. Vektorok - Vektorműveletek

A vektorok irányított szakaszok. Először azokat a vektorokkal kapcsolatos ismereteket nézzük át, amelyekkel valószínűleg már találkoztál. Vektorműveleteket végzünk, vektorokat adunk össze és vonunk ki egymásból, vektort számmal szorzunk összefűzés, paralelogramma módszerével. Elmondjuk, mikor melyik módszert érdemes vagy kell alkalmazni. Megismerkedünk a helyvektor és a háromszög súlypontjába mutató helyvektor fogalmával. Vektoros feladatokat oldunk meg együtt.

2. Vektorok a koordinátarendszerben

Vektorok ábrázolását mutatjuk be koordináta-rendszerben. Vektorműveleteket végzünk koordinátákkal megadott vektorokkal. Meghatározzuk a felezőpontba mutató vektor koordinátáit és a háromszög súlypontjába mutató helyvektor koordinátáit.
Gyakorló tesztek

1. TESZT: Gyakorlás
Körrel kapcsolatos tételek

Gyakorolhatod a körrel kapcsolatos tételek feladatokban való alkalmazását, megoldását. Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

2. TESZT: Gyakorlás
Hasonlóság

Tedd próbára tudásod! Gyakorolhatod a hasonlóságról és a hasonlósággal kapcsolatos tételekről tanultak alkalmazását feladatokban. Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

3. TESZT: Vektorok, vektorműveletek

Tedd próbára tudásod a vektorok témakörről szerzett tudásod terén! Határozd meg az összegvektorok végpontját! Határozd meg a vektorok koordinátáit! Számold ki a háromszög súlypontjába mutató helyvektor koordinátáit! Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.
Gyakorlás az előző évek anyagából

1. Hasonlóság I. - Középpontos hasonlóság

A középpontos nagyításról és kicsinyítésről, azaz a hasonlóságról tanulunk. A hasonlóság aránya a lambda. Hasonlósági képet szerkesztünk. Középpontos hasonlósági transzformációt végzünk. Meg kell tanulnunk a szakasz osztópontjának szerkesztését is.

2. Hasonlóság II. - Gyakorló feladatok

Középpontos hasonlóság, hasonlósági arány gyakorlására találsz itt példákat. Alakzat középpontos hasonlósággal kapott képének szerkesztését gyakoroljuk. Térképen dolgozunk: nagyítás, kicsinyítés, méretarány. A hasonlóságot alkalmazzuk matematika feladatokban.

Szögfüggvények

Hegyesszögek szögfüggvényei

1. Szögfüggvények derékszögű háromszögekben

A szinusz, koszinusz, tangens és kotangens kifejezések rejtelmeibe vezetünk be ebben a videóban. Definiáljuk, mit is jelent ez a derékszögű háromszögben. Segítünk megjegyezni az egyes definíciókat. Feladatokat oldunk meg, melyekben gyakorolhatod a szögfüggvények használatát.

2. Szögfüggvények alkalmazása

Ez a videó a szögfüggvények alkalmazásával foglalkozik. Sorra vesszük a nevezetes (30, 45, 60 fokos) szögek szögfüggvényeit. Alkalmazzuk a szögfüggvényeket sík-és térgeometriai feladatokban.
Gyakorló tesztek, játék

1. JÁTÉK! Hegyesszögek szögfüggvényei

Telepítsd be a tengeri akváriumot! Derékszögű háromszögekben keressük az alfa vagy a béta szög szögfüggvényeit. El kell döntened, hogy a felírt tört a megadott szög szinuszával, koszinuszával, vagy épp tangensével-kotangensével egyezik meg. Látni fogod utána a magyarázatot is, így a végére már magabiztosan fogod tudni használni a szögfüggvényeket.

2. TESZT: Szögfüggvények derékszögű háromszögekben

Hét feladat megoldásával gyakorolhatod a szögfüggvények használatát derékszögű háromszögekben. Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

3. TESZT: Szögfüggvények és alkalmazásuk

Feladatokat oldhatsz meg önállóan, melyek segítségével letesztelheted, mennyire sikerült elsajátítanod a szögfüggvényekről tanultakat. Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

4. TESZT! Hegyesszögek szögfüggvényei

Keresd a derékszögű háromszögeket, és a szögfüggvények segítségével határozd meg a hiányzó oldalakat, szögeket! Dolgozz önállóan, majd ellenőrizd a magad! Kiértékelés után láthatod a részletes megoldásokat!
Szögfüggvények általánosítása:

1. A sin x általánosítása

Ebben a matek tananyagban a szinusz szögfüggvény általánosítását vezetjük be, megnézzük a függvény tulajdonságait és a szinuszos alapegyenleteket. Azt is részletesen elmagyarázzuk, mi is az a radián, mert erre is szükség van a trigonometrikus egyenletek megoldásához.

2. A cos x általánosítása

Ebben a matek tananyagban a szinusz-függvény után a koszinusz-függvény általános definícióját, a koszinusz-függvény tulajdonságait és az ezek ismeretében megoldható egyszerű trigonometrikus egyenletek megoldását nézzük át. Feladatokkal gyakorlunk.

3. A tg x és ctg x általánosítása

A tg x és ctg x alkalmazását és függvényeiket vizsgáljuk ebben a videóban. Meghatározzuk a definíciót: tg x = a megoldása; ctg x = a megoldása. Megvizsgáljuk koordináta-rendszerben is, vajon növekszik vagy csökken-e a függvény. Hol lehet értelmezni a függvényt?

4. Gyakorlás - szögfüggvények általánosítása

Ebben a videóban gyakorló feladatokat találsz a szögfüggvények általánosításáról tanultak ellenőrzésére. Háromszög területének kiszámítását gyakorolhatod két oldal és az általuk bezárt szög ismeretében.

5. V. További trigonometrikus egyenletek

Ebben a videóban további, az eddigieknél bonyolultabb trigonometrikus egyenletek megoldását gyakorolhatod. Csak akkor állj neki ennek a videónak, ha már végignézted és elsajátítottad a szögfüggvények alkalmazása videókat. Szükséged lesz még papírra, írószerre, számológépre és függvénytáblára is.

Kombinatorika és valószínűségszámítás alapjai

Kombinatorika

1. Sorbarendezések, kiválasztások

Átismételjük a kombinatorikáról tanultakat. A kombinatorika a Sorbarendezés (pl.: Egy öttagú baráti társaság hányféleképpen ülhet le a moziban egymás mellé?) és a Kiválasztás (pl.: Hány háromjegyű szám képezhető az 1, 2, ...8, számjegyek felhasználásával?) lehetőségeivel foglalkozik. Emlékszel még a faktoriálisra? Tarts velünk, tanuljunk együtt!
Valószínűség, gráfok

1. Valószínűségszámítás alapjai, eseményalgebra

Ezen a videón a valószínűségszámítás alapjaival ismerkedhetsz meg. A klasszikus valószínűségi modellel, az alkalmazásával, egy kis eseményalgebrával, események összegének és szorzatának valószínűségével, komplementer események valószínűségével. Példák és gyakorlófeladatok teszik lehetővé, hogy ellenőrizd magadat.

2. Gráfok

Megismerkedünk a gráfok fogalmával, pontjaival, éleivel, és a köztük lévő összefüggésekkel. Megtanuljuk a gráf készítését. Feladatokat oldunk meg a gráfok témaköréből, gráfok segítségével.
Gyakorló tesztek

1. TESZT: Kombinatorika

Gyakorlófeladatokat találsz a kombinatorika témaköréből: hányféle sorrend/megoldás lehetséges? Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

2. TESZT: Valószínűségszámítás

Tedd próbára tudásod a valószínűségszámításból tanultak terén! Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

3. TESZT: Gráfok

Ellenőrizd a tudásod! Rajzolj gráfokat, állapítsd meg, hogy lehet-e adott fokszámú gráfot rajzolni, számítsd ki a teljes gráf éleinek számát, szemléltesd gráfokkal a szöveges feladatokat.
Gyakorlás az előző évek anyagából

1. Hányféleképpen?

Bevezetünk a kombinatorika alapjaiba. Hogyan lehet meghatározni az összes lehetőséget, amikor valami többféleképpen is bekövetkezhet? Különféle érdekes szöveges feladatokat oldunk meg, amihez kombinatorikai ismereteinkre lesz szükség.

2. Valószínűségszámítás

Mi a valószínűsége egy eseménynek? Mi a relatív gyakoriság? Összehasonlítjuk az összes lehetőséget a kedvező lehetőséggel. Mi a geometriai valószínűség? Összehasonlítjuk az összes területet a kedvező területtel.

3. Gyakorlás: Valószínűségszámítás

Gyakoroljuk feladatokban a valószínűségszámítást: Mennyi a valószínűsége, hogy...? Melyiknek nagyobb a valószínűsége? Véletlenszerűen húzunk... ; Kedvező esetek száma, összes eset száma, elemi esemény.

Statisztika

Alapfogalmak, grafikonok értelmezése, készítése

1. Átlag, medián, módusz, osztályba sorolás

A statisztika alapjaival ismerkedünk. Megtanuljuk, mik azok a középértékek. Hogyan számoljuk ki az átlagot, mediánt, móduszt? Az adatok osztályba sorolásáról lesz szó. Példákat, feladatokat oldunk meg az átlag, módusz, medián értékének meghatározására.

2. Terjedelem, átlagos abszolút eltérés és szórás

Az adathalmazok fontos jellemzőit vesszük sorra: terjedelem, átlagos abszolút eltérés és szórás. Nem mindegy, hogy a halmaz csak egymáshoz nagyon közeli értékeket tartalmaz, vagy vannak elszórt értékek is. Megvizsgáljuk, mi a szórásnégyzet. Feladatokat oldunk meg a terjedelem, átlagos abszolút eltérés és szórás kiszámítására.

3. Grafikonok értelmezése

A statisztikai eredményeket grafikusan is kiértékelhetjük. A különböző grafikonokkal ismerkedünk: kördiagram, hisztogram, sávdiagram, oszlopdiagram. Megtanuljuk értelmezni a grafikonokat, leolvasni az adatokat a grafikonról.

4. Grafikonok (diagramok) készítése

Feladatok segítségével megmutatjuk, hogy a rendelkezésünkre álló adatokból hogyan lehet grafikont (oszlop,-sáv és-kördiagramot) készíteni. Táblázatba foglaljuk az adatokat, gyakorisági diagramot készítünk, majd megrajzoljuk a grafikonokat. A kördiagrammal részletesen foglalkozunk.
Gyakorló teszt

1. TESZT: Statisztika

Tedd próbára tudásod a statisztikából tanultakról: átlag, módusz, medián meghatározása, adatok leolvasása diagramról, diagramkészítés. Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

Próba pótvizsga

Tesztek

1. Ellenőrző teszt I. részhez

Teszt 10.-es pótvizsgázóknak a témakörök I.-hez

2. Ellenőrző teszt II. részhez

Teszt 10.-es pótvizsgázóknak a témakörök II.-höz

3. Ellenőrző teszt III. részhez

Teszt 10.-es pótvizsgázóknak a témakörök III.-höz
Feladatsorok

1. 1. feladatsor megoldásokkal

Próbáld meg megoldani az egyenleteket! Másodfokú, gyökös, törtes, trigonometrikus egyenleteket is találsz a feladatsorban. Geometriai feladatban a magasságtétel és szögfüggvény használatát gyakorolhatod. Majd számítsd ki a szabályos tízszög oldalát és területét!

2. 2. feladatsor

Ezen a videón hat feladatot találsz (megoldások nélkül) a 10. osztályos tananyagból. Ezek megoldásával kiderítheted vannak-e hiányosságaid, illetve még jobban rögzítheted mindazt, amit tudsz.

3. 2. feladatsor megoldásai

Az előző videó feladatainak megoldásait találod ezen a videón. Másodfokú egyenlet, gyökvonás, sík - és térgeometriai feladat,egyenletrendszerrel megoldható szöveges feladat, trigonometrikus egyenlet megoldásait mutatjuk meg.

4. 3. feladatsor

Újabb feladatsor hat feladattal (megoldások nélkül) a 10. osztályos tananyagból. A feladatok megoldásával tovább tesztelheted matematikai tudásod. A feladatok között másodfokú egyenlet, műveletvégzés gyökös kifejezésekkel, derékszögű háromszög hiányzó adatainak kiszámítása, párhuzamos szelőszakaszok tételének alkalmazása, trigonometrikus egyenletek várnak.

5. 3. feladatsor megoldásai

Az előző videó feladatainak megoldásait találod itt. Másodfokú egyenlet, műveletvégzés gyökös kifejezésekkel, derékszögű háromszög hiányzó adatainak kiszámítása, párhuzamos szelőszakaszok tételének alkalmazása, trigonometrikus egyenletek megoldásait mutatjuk be.

Pótold a hiányosságaidat!

Ha vannak esetleges korábbi hiányosságaid, akkor először azokat pótold,
hogy ne okozzon úja és újra gondot az új tananyag megértésében.

A korábban itt található "Pótold a hiányosságaidat!" modult önálló oktatási oldalra költöztettük.
Ide kattintva tudod megnyitni.

Bea
Gyakorló tesztek és magyarázó videók a teljes 10.-­es tananyaghoz. Gyorsan, könnyen pótolhatod a 10.-­es matekot (másodfokú egyenletek, függvények, szögfüggvények, hasonlóság, kör geometriája), de akár a régebbi hiányosságaidat is a videókkal, a tesztekkel készülhetsz a vizsgára.
"Nagyon hálás vagyok az oldalért, rendkívül hasznosak és könnyen megérthetők a videók. Sokkal jobb ez az oldal, mint egy magántanár, mert bármikor meg lehet nézni a videókat és újra lejátszhatók, ha elsőre nem érthetők. Nagyon kényelmes is, hiszen rendszeresen pizsamában gyakoroltam esténként, így még élvezetesebb volt. ...
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nagyon szépen köszönöm, sosem fogom elfelejteni. :))"
Baranyi Dóra