Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

Matematika felvételi felkészítő 6. osztály

A sikeres hatosztályos gimnáziumi felvételihez
Ezen az oldalon jelenleg nem tudsz jutalmakat gyűjteni. dicsőségfal

Felvételi felkészítő

Bemutató videó

A hét legnépszerűbb videója (hétfőnként cseréljük)

1. Törtek szorzása

Műveletek törtekkel

Átismételjük, hogyan szorzunk törtet egész számmal. Megtanuljuk a tört szorzását törttel: számlálót a számlálóval, nevezőt a nevezővel szorozzuk.

Kezdjük az alapfeladatokkal!

Számolni tudni kell :)

1. Műveletek, műveletek sorrendje

A felvételi vizsgán nagyon fontos, hogy gyorsan és pontosan számolj. Most átismételheted és begyakorolhatod, amit a műveletekkel és a műveletek sorrendjével kapcsolatban tudnod kell.

2. Törtek összeadása, kivonása - ismétlés

Átismételjük a törtekről tanultakat.

A törtek értelmezése, számláló, nevező, törtvonal, bővítés és egyszerűsítés fogalmak kerülnek szóba.

Műveletek törtekkel

Azonos és különböző nevezőjű törtek összeadását, kivonását gyakoroljuk. Közös nevezőre hozzuk a törteket.

3. Törtek szorzása

Műveletek törtekkel

Átismételjük, hogyan szorzunk törtet egész számmal. Megtanuljuk a tört szorzását törttel: számlálót a számlálóval, nevezőt a nevezővel szorozzuk.

4. Tizedestörtek összeadása, kivonása

Összefoglaljuk, átismételjük a tizedestörtekről szóló tudnivalókat, a tört számok tizedestörtté alakítását. Tizedestörtek összeadását és kivonását gyakoroljuk. Szó lesz a véges tizedestörtekről és a végtelen szakaszos tizedestörtekről.
Mértékegységek

1. Mértékváltás

A felvételin biztosan van olyan feladat, ahol mértékegységeket vagy mérőszámokat kell beírni. De nem csak ilyen feladatokban találkozhat mértékváltással, hanem előfordulhat szöveges feladatokban, vagy például terület, térfogat kiszámításával kapcsolatban is. A videó végére az ilyen feladatokban is magabiztosabb leszel.

2. Feladatok (mértékegységek)

Különböző gyakorló feladatokat, műveleteket oldunk meg a mértékegységekkel, mértékegység átváltásokat végzünk. Szöveges feladatokat oldunk meg, kiszámoljuk a téglatest és egy henger térfogatát, arányszámításra is sor kerül.

3. TESZT: Mértékegységek

Gyakorold a mértékegységek átváltásával kapcsolatos feladatokat! Az értékelés után minden feladat részletes megoldását is láthatod.

Felvételi típusfeladatok I.

Szöveges feladatok

1. Szöveges feladatok 1.

Megtanuljuk, hogyan kell a szöveges feladatokból kiírni az adatokat, felírni az összefügéseket, nyitott mondatot, egyenletet alkotni és kiszámolni a megoldást. Mire a videó végére érsz, neked is menni fog.

2. Szöveges feladatok megoldása

Mindig a szövegből kell kiindulnunk. Ha gondolatról-gondolatra végighaladunk a szöveges feladatban, akkor fel tudjuk írni az összefüggéseket. Megvizsgáljuk, mi a lényegi információ.

3. Nehezebb szöveges feladatok

Összetett, bonyolult és törtes szöveges feladatok megoldásának titkait boncolgatjuk ezen a videón. Ha szépen sorban, lépésről lépésre minden mondatból kiírod, esetleg lerajzolod az adatokat és összefüggéseket, végül kikerekedik a megoldás. Gondolkozzunk együtt, hogy aztán önállóan is meg tudd oldani a hasonló nehezebb szöveges feladatokat!

4. TESZT: Szöveges feladatok

Gyakorold önállóan a szöveges matematika feladatok megoldását! Oldd meg a feladatokat, majd kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

5. Egyenletek - mérlegelv I.

Megtanuljuk az egyenletek megoldását mérlegelvvel. Megmutatjuk, hogyan növelhetjük, csökkenthetjük, szorozhatjuk vagy oszthatjuk az egyenlet mindkét oldalát ugyanazzal a számmal, miközben a mérleg egyensúlyban marad, az egyenlőség nem borul fel. Képpel szemléltetjük az egyenletet a jobb megértés érdekében.

6. Egyenletek - mérlegelv II.

Összetettebb egyenleteket is meg tudunk oldani a mérlegelv segítségével. Gyakoroljuk az egyenletrendezést. Megmutatjuk, leírjuk a lépéseit az egyenletrendezésnek. Sok feladat vár.
Síkidomok

1. Geometriai alapfogalmak

Feladatokon keresztül nézzük át, mit kell tudni a háromszögekről, négyszögekről, a szabályos sokszögekről, a szögfajtákról. A felvételin jellemző feladattípusokat is begyakoroljuk.

2. Terület, kerület 1.

A videó témája a kerület- és területszámítás. Főként a téglalapokkal és a négyzettel foglalkozunk, és olyan alakzatokkal, amelyek téglalapokból épülnek fel. Az alakzatok kerületét és területét is kiszámoljuk.

3. Terület, kerület 2.

Ebben a videóban is alakzatok kerületéhez, és területéhez kapcsolódó feladatokat oldunk meg, de most a háromszög lesz a középpontban. Derékszögű háromszög területe, kerülete, egyenlőszárú háromszög területe, háromszögekre bontható sokszögek területe. Mekkora része a területnek a színezett rész? - az ilyen típuspéldákat is begyakorolhatod.

Felvételi típusfeladatok II.

Oszthatóság, sorozatok

1. Oszthatóság

Átismételjük az oszthatósági szabályokat, és sok szép oszthatósággal kapcsolatos feladatot oldunk meg. A táblázatos típusfeladatokat is gyakorolhatod.

2. Oszthatósági szabályok részletesen

Hogyan állapíthatjuk meg egy tetszőleges számról, hogy osztható-e 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 9-cel, 10-zel; 20-szal, 25-tel, 50-nel és 100-zal? Az erre vonatkozó érdekes szabályokat mutatjuk meg. Feladatokkal gyakorlunk.

3. Sorozatok

Ebben a videóban sorozatokkal, sormintákkal foglalkozunk. A felvételin gyakran előfordulnak az ilyen feladatok, a videó végén már neked sem fognak gondot okozni.
Grafikonok, koordinátarendszer

1. Diagramok, átlag

Mi az a grafikon, oszlopdiagram, kördiagram?

Példákkal és szöveges feladatokkal mutatjuk be. Megtanuljuk leolvasni az adatokat a diagramokról, és készítünk is diagramot.

Átlag

Foglalkozunk az átlag kiszámításával. Példákkal gyakorlunk.

2. Grafikonok

A felvételi feladatokból nem maradhatnak ki a táblázatok, grafikonok, diagramok. Ezek általában a könnyebb példák közé tartoznak szerencsére. Mindenesetre jó, ha figyelsz a részletekre. Megmutatjuk, hogyan.

3. Pontok koordinátái

Koordináta-rendszer

A koordináta-rendszerrel ismerkedünk meg ezen a videón. Megtanuljuk, mit jelentenek a koordináták, és hogy hogyan kell leolvasni a pontok koordinátáit, illetve hogyan kell ábrázolni az adott koordinátájú pontokat. A koordináta-rendszer síknegyedeivel is megismerkedünk, megvizsgáljuk, hogy melyik síknegyedben milyen előjelűek a pontok koordinátái.

Végül egy hőmérsékletet ábrázoló grafikont is készítünk.

Gondolkozzunk logikusan! (III.)

Hányféleképpen?

1. Hányféleképpen?

Bevezetünk a kombinatorika alapjaiba. Hogyan lehet meghatározni az összes lehetőséget, amikor valami többféleképpen is bekövetkezhet? Különféle érdekes szöveges feladatokat oldunk meg, amihez kombinatorikai ismereteinkre lesz szükség.

2. Összeszámlálási feladatok

Hányféleképpen lehet... sok feladat kezdődik így, és most megmutatjuk, hogyan boldogulj ezekkel. A fontos, hogy minden lehetőséget számításba kell venni, egy se maradhat ki. Erre mutatunk bevált módszereket.
Logikai feladatok

1. Logikai feladatok

Olyan feladatokat oldunk meg, amelyekben keveset kell számolni, annál többet logikusan gondolkodni. Szépen sorban végigmegyünk a feltételeken, és végiggondoljuk, hogy miből mi következik, és azt is, hogy mi mit zár ki, így végül eljuthatunk a megoldáshoz.

2. Logikai feladatok 2.

Olyan feladatokat oldunk meg ezen a videón is, amikhez nem kell semmi különösebb tárgyi tudás matekból, csak jó logika, és következetes gondolkodás. A példákban gyakoroljuk, hogy hogyan vegyük figyelembe a feladat feltételeit, és hogyan vonjunk le ezekből következtetéseket. Sok olyan feladatot is megoldunk, ahol legalább-legfeljebb típusú kérdésekre kell válaszolni.

3. Nehezebb feladatok vegyesen

Gyakoroljuk a felvételi feladatok között is gyakran előkerülő, máshova nehezen sorolható nehezebb feladatok megoldását. Mindegyiknek van valami különlegessége, pl. a szöveges feladatban egy kis oszthatóság is szerepel, a geometria példa valójában egyenletre vezet. Van itt sorozat is, jól elbonyolítva, és biztos; lehet, biztos, hogy nem típusú kérdésekből is találkozhatunk jó bonyolultakkal.

Térlátás, testek (IV.)

Térgeometriai feladatok

1. Térfogat, felszín

A felvételi feladatsorokban sokszor találkozhatsz téglatestekkel és téglatestekből készülő építményekkel, gyakori szereplő a kocka is. Átismételjük a képleteket, amit feltétlenül tudni kell, és begyakoroljuk a térlátást igénylő feladatokat is.

2. Síkbeli és térbeli feladatok

Ebben a videóban síkidomokkal és térbeli alakzatokkal kapcsolatos feladatokat oldunk meg. Területet, kerületet, számolunk, és megpróbáljuk elképzelni a rajzok alapján, hogy milyen lehet egy építmény, amit pl. kockacukrokból alkothatunk, vagy hogyan gördülnek a dobókocka felületén a pöttyök.

Gyakorold a felvételi feladatok megoldását!

6.-os felvételi feladatsorok

2022. évi feladatsor

1. 2022 / I. feladatsor 1-6. feladat

A 2022. évi első felvételi feladatsor 1-6. feladatának megoldása

2. 2022 / I. feladatsor 7-10. feladat

A 2022. évi első felvételi feladatsor 7-10. feladatának megoldása

2020. évi II. feladatsor

1. 2020 / II. feladatsor 1-6. feladat

Oldjuk meg együtt a 2020-as II. feladatlap első 6 példáját! Műveletek sorrendje, törtek és negatív számok, mértékegységváltások bemelegítés-képpen az első három példában, majd szöveges feladattal folytatódik, egy kis logikával fűszerezve, összes lehetőség keresése, és a geometria sem maradhat ki. A 4. és a 6. összetett, bonyolult matek feladat.

2. 2020 / II. feladatsor 7-10. feladat

A 2020. évi második feladatsor utolsó példáit is megoldjuk: lehetséges esetek összeszámolása, térgeometria, és nehéz szöveges feladatok.
2018-2019. évi feladatsorok

1. 2018 / I. feladatsor 1-6. feladat

Megoldjuk a 2018. évi I. feladatsor első 6 feladatát: számolás negatív számokkal és törtekkel; szöveges feladatok; mértékegységek átváltása; sorrend felállítása; biztos, lehetséges, és lehetetlen események meghatározása; lehetséges esetek felsorolása.

2. 2018 / I. feladatsor 7-10. feladat

Megoldjuk a 2018. évi feladatsor utolsó példáit is: kockával és téglatesttel kapcsolatos számolás, lehetséges esetek felsorolása, szöveges feladat, sokszögek területének meghatározása.

3. 2019 / I. feladatsor 1-6. feladat

Oldjuk meg a 2019. évi I. feladatsor első 6 példáját: számolás, mértékváltás, szögek, téglalapok, kockák, szöveges feladatok.

4. 2019 / I. feladatsor 7-10. feladat

Folytatjuk a 2019. évi első feladatsort: szöveges feladatok számjegyekkel, és törtekkel kapcsolatban, sorozat elemeinek meghatározása.
2017. évi felvételi feladatsorok

1. 2017/I. feladatsor 1-6. feladat

Oldjuk meg közösen a 2017. évi I. feladatsor 1-6. feladatát: műveletvégzés törtekkel, tizedestörtekkel, mértékegység váltások, adatok értelmezése, számok helyiértéke, kerekítés, sorozatok képzése, négyzet-téglalap kerülete és területe, ez mind hosszú és bonyolult szöveges példákban.

2. 2017/I. feladatsor 7-10. feladat

A 2017/I. feladatsor második része: téglatest térfogata, felszíne és esetek összeszámlálása mellett nehéz logikai feladatot és egy jó bonyolult szöveges feladatot oldunk meg együtt ezen a videón.

3. 2017/II. feladatsor 1-6. feladat

Oldjuk meg közösen a 2017. évi II. feladatsor 1-6. feladatát: számolás törtekkel, tizedestörtekkel, mértékegységek átváltása, grafikon értelmezése és bonyolult szöveges feladatok.

4. 2017 / II. feladatsor 7-10. feladat

2017. évi II. feladatsor 7-10. feladata: lehetőségek megszámlálása, sorba rendezés, téglalap kerülete, területe, törtekkel kapcsolatos szöveges feladat.
2015-2016. évi feladatsorok

1. 2015 / I. feladatsor 1-6. feladat

A 2015. évi I. feladatsor 1-6. feladata: műveleteket végzünk törtekkel, mértékegységekkel, kerületet, területet, felszínt és térfogatot számolunk, bonyolult szöveges feladatokat oldunk meg.

2. 2015 / I. feladatsor 7-10. feladat

A 2015. évi első feladatsor utolsó 4 feladata: egy jó kis logikai példával kezdjük, majd egy egyenlettel megoldható szöveges feladat vár. A folytatásban az összes lehetséges esetet keressük, de geometriai keretek között, majd az utolsó feladat próbára teszi a térlátásodat.

3. 2016 / I. feladatsor 1-6. feladat

A 2016-os I. feladatsor 1-6. feladatát oldjuk meg: nyitott mondatok, táblázat értelmezése, mértékegységek átváltása, geometria feladatok és szöveges feladat számjegyekkel kapcsolatban.

4. 2016 / I. feladatsor 7-10. feladat

A 2016. évi első feladatsor utolsó 4 feladatát oldjuk meg: egy többismeretlenes szöveges feladatra vezető céltáblás példa, majd még két összetett szöveges feladat, és egy dobókockás példa, amiben megtornáztathatod a térlátásodat, de még a képzelőerődet is.

5. Teszteld magad!

Próba felvételi: ezt a felvételi feladatsort oldd meg önállóan, 45 perc alatt, mintha ott lennél a vizsgán. A videón a feladatokat találod, egy kis biztatással körítve.

6. Teszteld magad!
Megoldások

A 2016. évi második feladatsor megoldásait láthatod itt: törtek, tizedestörtek; táblázat értelmezése; mértékváltás; szögek; számjegyek; lehetőségek összeszámolása, szöveges feladatok, testek. Ellenőrizd magad, ha esetleg valamelyik feladat nem sikerült, megnézheted, hogyan kellett volna megoldani.

További gyakorláshoz: 8.-osztályos felvételi feladatsorok 6.-osoknak

Praktikus tanácsok, régebbi feladatsorok

2007. évi feladatsor (8.-os felvételi feladatsorok, 6.-osoknak)

1. Felvételi feladatsor: 2007 M2 + útmutató (praktikus tanácsok)

Ebben a videóban a 2007. évi második felvételi feladatsor feladatait láthatod (megoldás nélkül). Oldd meg önállóan a feladatokat (ha lehet 45 perc alatt) úgy, mintha a felvételin lennél. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

2. Felvételi feladatsor: 2007 M2 1-6. megoldások

Egyszerű, rövid számolások; Kombinatorika: Hányféle sorrend lehetséges? Arányszámításos szöveges feladat; Grafikon értelmezés; Egyenlettel megoldható szöveges feladat; Geometria: területszámítás. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

3. Felvételi feladatsor: 2007 M2 7-10. megoldások

Számkombinációs szöveges feladat; Igaz vagy hamis? Térgeometria: test lapjai, élei, felszíne, térfogata; Százalékszámításos szöveges feladat. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)
2004. évi feladatsorok (8.-os felvételi feladatsorok, 6.-osoknak)

1. Felvételi feladatsor: 2004 M1 1-6. feladat

Bűvös négyzet. Százalékszámításos szöveges feladat. Terület színezéses kombinatorika feladat. Mértékegység átváltások. Négyszögek tulajdonságai. Törtes szöveges feladat. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

2. Felvételi feladatsor: 2004 M1 7-10. feladat

A 2004-es felvételi feladatlap második felét számoljuk végig: Grafikon értelmezése szöveges feladatban, térgeometria (kocka, háló), szöveges matematika feladat, geometria (háromszög szögei és oldalai). (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

3. Felvételi feladatsor: 2004 M2 1-10. feladat

Ezen a videón a 2004. évi második felvételi feladatsor tíz feladatát látod (megoldás nélkül). Próbáld meg 45 perc alatt megoldani a feladatsort, mind a tíz feladatot. Ha elkészültél, nézd meg a megoldásokat tartalmazó videókat. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

4. Felvételi feladatsor: 2004 M2 1-6. feladatok megoldásai

A 2004. évi felvételi feladatsor megoldásait találod ezen a videón. Írd be az ábrába a hiányzó számokat! Százalékszámításos szöveges feladat; Háromszöges kombinatorikai feladat; Mértékegység átváltások; Igaz vagy hamis? Arányszámításos szöveges feladat. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

5. Felvételi feladatsor: 2004 M2 7-10. feladatok megoldásai

A 2004. évi felvételi feladatsor megoldásait találod ezen a videón. Grafikon értelmezése; Dobókockás feladat; Egyenlettel megoldható szöveges feladat; Geometriai szöveges feladat (derékszögű trapéz szögei, oldalai). (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)
2005-2006. évi feladatsorok (8.-os felvételi feladatsorok, 6.-osoknak)

1. Felvételi feladatsor: 2005 M2 1-6. feladat

Százalékszámításos szöveges feladat; Hányféle színezés lehetséges? Számjegyes szöveges feladat; Igaz vagy hamis? Arányszámításos szöveges feladat. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

2. Felvételi feladatsor: 2005 M2 7-10. feladat

Grafikon értelmezés; Térgeometriai feladat (kocka); Arányszámításos szöveges feladat; Geometria (háromszög szögei). (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

3. Felvételi feladatsor: 2006 M1 1-6. feladat

A 2006. évi felvételi feladatsor első hat feladatát nézzük át együtt: egyszerű, rövid műveletek, kombinatorikai feladat, szabályjáték, diagramok értelmezése, geometria, igaz vagy hamis, paralelogramma szögei, rombusz kerülete. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

4. Felvételi feladatsor: 2006 M1 7-10. feladat

A 2006. évi felvételi feladatsor utolsó négy feladatát nézzük át együtt: számjegyekkel kapcsolatos, egyenlettel megoldható szöveges feladatok, térgeometriai feladat: négyzetes oszlop festése. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

5. Felvételi feladatsor: 2006 M2 1-6. feladat

Átnézzük együtt a 2006-os központi felvételi feladatsor első részét. Műveleteket végzünk törtekkel, pozitív és negatív egész számokkal: legnagyobb közös osztó, átlag. Ötszög oldalszínezése kombinatorikai feladat, arányszámításos szöveges feladat, igaz-hamis feladat megoldására kerül sor, valamint diagramot értelmezünk. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

6. Felvételi feladatsor: 2006 M2 7-10. feladat

Átnézzük együtt a 2006-os központi felvételi feladatsor második részét. Számjegyekkel kapcsolatos szöveges feladatot, síkgeometriai feladatot oldunk meg: "A kartonnak mekkora része lett hulladék?" Térgeometriai - kocka felszíne, térfogata - és szöveges matematika feladatot oldunk meg. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)
2008-2009. évi feladatsorok (8.-os felvételi feladatsorok, 6.-osoknak)

1. Felvételi feladatsor: 2008 M1 1-6. feladat

A 2008 májusi felvételi feladatsor első részét nézzük át együtt. Rövid műveleteket végzünk, szöveges feladatokat oldunk meg, gyakoroljuk a műveleteket mértékegységekkel, az átváltásokat, grafikont értelmezünk, egyenlettel megoldható szöveges feladat és geometria (szimmetrikus trapéz oldalai, szögei) is van ebben a feladatsorban. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

2. Felvételi feladatsor: 2008 M1 7-10. feladat

Számsorozatos szöveges feladat; Geometria: Igaz vagy hamis az állítás? Térgeometriai szöveges feladat (terület, térfogat); Arányszámításos szöveges feladat. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

3. Felvételi feladatsor: 2008 M2 1-5. feladat

Oldjuk meg együtt a 2008-as felvételi feladatsor 2. feladatlapjának első feladatait! Algebrai számításokat végzünk. Keresd meg az összes lehetőséget: hány trapéz jön létre a háromszögekben? Mértékegység átváltásokra kerül sor. Adatokat olvasunk le grafikonról, szöveges feladatokat végzünk. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

4. Felvételi feladatsor: 2008 M2 6-10. feladat

Gyakoroljuk a felvételi feladatok megoldását a 2008-as felvételi nehezebb feladataival! Szöveges geometriai feladat (háromszög szöge, területe); Számjegyekkel kapcsolatos szöveges feladat; Igaz vagy hamis az állítás; Térgeometriai feladat: térfogat és felszínszámítás; Arányos osztás. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

5. Felvételi feladatsor: 2009 M2 1-6. feladat

A 2009-es központi felvételi feladatsor első részét számoljuk végig együtt: Táblázat hiányzó adatainak meghatározása; Szöveges kombinatorikai feladat; Mértékegység átváltások; Halmazábrás, arányszámításos, geometriai (szög, oldal, terület) szöveges feladatok. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

6. Felvételi feladatsor: 2009 M2 7-10. feladat

Számsorozatos szöveges feladat; Igaz vagy hamis? Geometriai szöveges feladat (oldal, terület, felszín); Egyenlettel megoldható szöveges feladat. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)
2010-2011-2012. évi feladatsorok (8.-os felvételi feladatsorok, 6.-osoknak)

1. 2010. I. feladatsor 1-6. feladat + megoldások

Szabályjáték; Műveletek mértékegységekkel, átváltások; Kombinatorika: Hányféle megoldás lehetséges? Kördiagram értelmezése; Igaz vagy hamis? Geometria: téglalap oldalai, átlói, területe. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

2. 2010. I. feladatsor 7-10. feladat

Ebben a videóban a 2010. évi első felvételi feladatsor 7-10-es feladatait láthatod (megoldás nélkül). Oldd meg a feladatokat önállóan, s csak akkor kattints a következő videóra, ha végeztél a feladatokkal. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

3. 2010. I. feladatsor 7-10. feladat megoldásai

Geometriai feladat: szabályos hatszög; Egyenlettel megoldható szöveges feladatok; Térgeometriai feladat: test éle, térfogata. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

4. 2011. I. feladatsor (Hangosítás nélküli videó)

Feladatok és megoldásai. Gyakorolj a 8.-os felvételire a 2011. M1 feladatsorral! (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

5. 2012. I. feladatsor (Hangosítás nélküli videó)

Feladatok és megoldásai. Gyakorolj a 8.-os felvételire a 2012. M1 feladatsorral! (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)
2013-2014. évi feladatsorok (8.-os felvételi feladatsorok, 6.-osoknak)

1. 2013. II. feladatsor (hangosítás nélkül)

A 2013. évi központi felvételi feladatsor feladatai és megoldásai részletesen kidolgozva. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

2. 2014. I. feladatsor 1-7. feladat

A 2014-es I. felvételi feladatsor első 7 példájának interaktív megoldása. nézzük át együtt ezeket a tanulságos feladatokat! (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

3. 2014. I. feladatsor 8-10. feladat

Oldjuk meg együtt a 2014-es központi felvételi feladatsor 8.-9.-10. feladatát!

Ez egy 8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak; térgeometriai és szöveges feladat vár rád.

2015-2016. évi feladatsorok (8.-os felvételi feladatsorok, 6.-osoknak)

1. 2015. I. feladatsor 1-6. feladat (hangosítás nélkül)

Lépésről lépésre az 1.-6. feladatok megoldásai

(8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

Váltsd át a mértékegységeket, sorold fel az összes lehetséges esetet, értelmezd a táblázatot, diagramot, határozd meg a háromszögek szögeit, és a pontok jelzőszámait a koordináta-rendszerben.

2. 2015. I. feladatsor 7-10. feladat (hangosítás nélkül)

Folytassuk a 2015-ös feladatok megoldását! A feladatok után itt is megmutatjuk a részletes levezetést. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)

3. A 2016. I. feladatsor (Hangosítás nélkül)

Nézd meg a feladatok levezetéseit, a részletes megoldásokat. Sok szép feladat: mértékegységek, háromszög szögei, arányosság, testek, egy térkép, egy grafikon és még több érdekes kérdés. (8.-os felvételi feladatsor, 6.-osoknak)
Bea
Hiába jó valaki matekból, amit a felvételin kérdeznek, elég távol áll az iskolai tananyagtól.
A szokásos felvételi felkészítőkkel szemben szisztematikusan felkészítünk a típusfeladatok megoldására, és még a hiányosságaidat is villámgyorsan pótolhatod a tematikus videókról. A tananyagok a matematikai képességeidet jelentősen fejlesztik.
6.-os felvételi feladatsorok - A korábbi hatosztályos felvételi feladatait interaktívan feldolgozva találod itt meg. Fontos, hogy a tematikus videókkal párhuzamosan gyakorolj ezekkel a videókkal is!
8.-os felvételi feladatsorok (kiegészítés) - A két felvételi szintje elég hasonló, ezért az itt található 8.-os felvételi feladatsorokkal is gyakorolhatsz, ha marad még időd.

Hogy jól sikerüljön a FELVÉTELID:

Haladj végig a Felvételi felkészítő tréning tematikus videóin lehetőleg egymás után! Így biztosan semmi nem marad ki, és minden típusfeladattal találkozol, amire szükséged lesz a felvételin.
Átismétlünk minden fontos ismeretet, rendszerezzük a tudásodat.

Fontos, hogy a felvételi feladatsorokkal is gyakorolj! Lehetséges, hogy eleinte még lesznek homályos pontok a gyakorló feladatokban, de mire a végére érsz, minden világos lesz, és kellő magabiztosságra és feladatmegoldó rutinra teszel szert.

Javaslatunk: 1 tematikus videó -> 1 felvételis videó -> 1 tematikus -> 1 felvételis -> ..... stb.

Így a felvételire tisztában leszel a típusfeladatokkal, és kellő rutint szerzel a felvételi feladatok gyors megoldásában. Ötletekkel, hatékony módszerek begyakorlásával felkészítünk az eredményes vizsgázásra is! A számolási készségeid javulni fognak, és „begyorsítunk” a vizsgára, hogy tartani tudd a tempót.

Ha netán komolyabb hiányosságaid vannak régebbről, akkor szükséged lehet a 6. osztályos alapvideókra is (de csak ekkor).

"6 osztályos felvételire felkészülésben nélkülözhetetlen. 32 pontot írt lányom a 2020-as felvételin, 19 pont volt az országos átlag. Első sorban magának, másodsorban a MatekMindenkinek köszönheti. Csak komoly elszántsággal, jó vagy kiváló eredményt elérni szándékozó gyermekeknek ajánlott. Szorgalom kell hozzá, de semmi más, olyan jól magyaráz a tanárnő a videókban."
Ami
"Köszönjük a segítséget a központi felvételire való felkészítésben! Lányom első helyen áll a 6 osztályos matematikai osztály ideiglenes felvételi listáján!"
Magna Mónika