Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

Matematika 1. osztály

Hogy játszva megtanulj számolni!
Ezen az oldalon jelenleg nem tudsz jutalmakat gyűjteni. dicsőségfal

Bemutató videók

Szülőknek

1. 5 lépéses Matek Oázis-módszer

Megmutatjuk, hogyan működik az 5 lépéses Matek Oázis módszer, amellyel gyermeked is valódi tudáshoz és sikerélményhez juthat matekból.

2. Hogyan használjátok? - Tippek szülőknek

Hogyan érdemes használni a matek videókat, hogy a legjobb eredményt érje el gyermeked matekból, miközben szórakoztató módon tanulhat? Velünk nem csak a matekot gyakorolhatja gyermeked, hanem csillagokat, érmeket, kupákat is gyűjthet. Lépésről lépésre elmondjuk, hogyan kezdjetek hozzá, és hogyan folytassátok. Célunk, hogy mindent értsen, és a feladatokat is meg tudja oldani, ezáltal növekedjen az önbizalma, és jobbak legyenek a matek jegyei. Akár 4-szer gyorsabban haladhat, mint a suliban, mivel interaktívan, az alapoktól kezdve és szemléltetve magyarázunk.

3. A Tanulási naplóról szülőknek

A Tanulási naplóból nyomon követheted gyermeked haladását a matek videókkal. Megmutatjuk, hol találod, és mit láthatsz belőle: mikor és mennyit foglalkozott a tananyaggal, milyen eredményt ért el, milyen sorrendben nyitotta meg a videókat.
A hét legnépszerűbb videója (hétfőnként cseréljük)

1. Ismétlés 20-ig 1.

Ebben a videóban számokat és műveleteket találtok 1-től 20-ig, összeadást, kivonást tízes átlépés nélkül a 20-as számkörben. Találd meg a számokat a számegyenesen! Milyen műveletet végeztünk, összeadást vagy kivonást? Írd be a megfelelő számszomszédokat! Számoljunk kettesével, hármasával, négyesével! Számoljunk visszafelé!.

Számolás 5-ig

Számok, összeadás

1. Számok 3-ig

Ismerkedjünk meg a legkisebb számokkal: 1,2,3! Ha ezeket már jól ismered, jöhet a 0 is. Miből mennyi van? Melyik a több? Gyakoroljuk a relációs jelek (kisebb-nagyobb jel) használatát. A 2 és a 3 bontásait is átnézzük.

2. JÁTÉK! Mennyi? Írd be!

Mennyit látsz csillagból, x-ből, ¤-ből? Írd be a számot! És mennyi 1+2; 3+0; 1+1...stb.? Az eredményt írd be! Ha ügyes vagy, a gömbakváriumodba gyűjtheted a bohóchalakat.

3. Számok 5-ig

Megismerkedünk a 4-es és az 5-ös számmal. Ábrázoljuk számegyenesen a számokat és összehasonlítjuk őket, megszámoljuk miből mennyi van a képeken.

4. Bontás 5ig

Bontás: egy szám különböző alakban

Egy számot több féleképpen is fel lehet írni. Megtanuljuk, hogyan lehet a számokat kettő vagy több számra bontani.

5. Összeadás 5-ig

Adjunk hozzá 3 gyümölcshöz még kettőt, 1 autóhoz hármat, ...stb! Ilyenkor összeadásokat végzünk, amit ezzel a jellel írhatunk le: + Hogyan kell elvégezni ezeket a műveleteket? Ezt gyakoroljuk be ezen a videón.

6. JÁTÉK! Bontás és összeadás 5-ig

A szakácsművészetben mennyire vagy jártas? Ha jól számolsz, finom salátát tudsz készíteni a sok zöldségből. Végezd el ügyesen az összeadásokat és pótlásokat 5ig!

7. TESZT: Számok 5ig 1.

Teszteld a tudásod! Jól ismered a számokat 5-ig? Tudod összeadni, bontani és összehasonlítani őket? Ha megoldottad feladatokat, megkapod az értékelést és a részletes megoldásokat is.
Kivonás, összetettebb feladatok

1. Kivonás 5ig

Megismerkedünk egy új művelettel, ez a kivonás. Kivonást alkalmazunk, ha elveszünk valamennyit, és akkor is, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egyik mennyiség mennyivel több a másiknál.

2. Pótlás 5-ig

Pótold a hiányzó számokat a műveletekben! Pótlás összeadásban, kivonásban. Egy műveletnek nem csak a végeredményét kérdezhetjük. Ha az összeadás valamelyik tagja hiányzik, vagy a kivonásban a kisebbítendő illetve a kivonandó, akkor pótlásról beszélünk. Ezen a videón begyakoroljuk ezeket.

3. Összetett feladatok

Néhány bonyolultabb feladat-típussal találkozhatsz ebben a videóban. Hosszabb műveletsorokat számolunk ki, táblázatokat töltünk ki, szabályokat alkotunk és sorozatokat. És van olyan is, ahol műveletek eredményét kell összehasonlítani.

4. Szöveges feladatok

Amíg matematikát tanulsz, mindig találkozni fogsz szöveges feladatokkal, érdemes már most elkezdeni megbarátkozni velük. Meglátod, a videó végére Te is jóban leszel velük.

5. Nyitott mondatok 5-ig

Mi az a nyitott mondat?

A nyitott mondat egy olyan állítás, amiből hiányzik valami, akkor lesz igaz, ha beírjuk a megfelelő számot. Megoldunk sok példát, hogy ez a fajta feladat se okozzon problémát.

6. JÁTÉK! Műveletek 5-ig

Végezz műveleteket 5-ös számkörben!

Ha ügyes vagy és pontosan tudsz összeadni, kivonni 5-ig, és még a pótlásokat is el tudod végezni, lencsevégre kaphatod a pillangókat és szép fotókat készíthetsz róluk.

7. TESZT: Számok 5-ig 2.

Összeadni és kivonni is megtanultál 5ig, nehezebb feladatokat is megoldottál már. Ebben a tesztben pótlást, szabályjátékokat és sorozatot is találsz az 5-ös számkörben. Alaposan begyakorolhatod a számolást 5-ig. Az értékelés gombra kattintva megtalálod a részletes megoldásokat is.

Számolás 10-ig

8-ig számolunk

1. Számok 6-ig

Megismerkedünk a 6-os számmal. Megkeressük a helyét a számegyenesen, megállapítjuk hogy páros vagy páratlan. A műveletvégzést is begyakorolhatod 6-ig.

2. JÁTÉK! Műveletek 6-ig

Gyakorold a műveleteket 6-ig!

Végezd el a ügyesen a műveleteket és gyűjtsd össze a vízen úszkáló gumikacsákat!

Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

3. Sorszámok

Ebben a videóban a sorrendről, a sorszámokról lesz szó. Ha azt akarjuk megmondani, hogy valami hányadik a sorban, akkor sorszámokat használunk, amit a szám után egy ponttal jelölünk.

4. Számok 7-ig

Megismerkedünk a 7-es számmal

Összehasonlítjuk a számokat 7-ig, elhelyezzük őket a számegyenesen, felsoroljuk a 7 bontásait, és műveleteket végzünk 7-ig.

5. JÁTÉK! Műveletek 7-ig

Végezz műveleteket 7-ig a farmon!

Varázsold el a tojásokat, hogy kikelhessenek a kiscsibék! Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

6. Számok 8-ig

Már 8-ig számolunk

Megismerkedünk a nyolcas számmal. Megkeressük a 8 helyét a számegyenesen, felsoroljuk a bontásait és összeadunk 8-ig.

7. Számok 8-ig, gyakorlás

Műveletek 8-ig

Összeadás, kivonás, több szám összeadása és kivonása a 8-as számkörben.

Nehezebb feladatok 8-ig

Megtanuljuk, hogyan tudod pótolni a hiányzó számokat az összeadásban, és a kivonásban. Meghatározzuk a táblázat szabályát és kitöltjük a táblázatot. Végül egy szöveges feladattal is gyakorlunk.

8. JÁTÉK! Műveletek 8-ig

Gyakorold a műveleteket 8-ig az erdőben. Dobj egy almát a süniknek, hogy megetesd őket! Ha ügyesen számolsz, a sünik elkapják az almákat.
10-ig számolunk

1. Számok 9-ig

Már 9-ig számolunk

Megismerkedünk a 9-es számmal

Megtanuljuk, hogyan kell leírni, megszámoljuk miből van 9. Eldöntjük, hogy a 9 páros vagy páratlan szám.

Műveletek 9-ig

Felsoroljuk a 9 bontásait, összeadásokat és kivonásokat végzünk a 9-es számkörben.

2. JÁTÉK! Műveletek 9-ig

Gyakorold a műveleteket 9-ig.

Számolj ügyesen és varázsold ki a fogságban ragadt nyuszikat a kalapból!

Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

3. Számoljunk fejben 10-ig I.

Átismételjük a számokat 10-ig. Megkeressük a számokat a számegyenesen. Gyakoroljuk az összeadás műveletét 10-ig. Fejben számolunk. Megkeressük, melyik a nagyobb. A relációs jelekről is szó lesz.

4. JÁTÉK! Halászat - Összeadás 10-ig

Gyakorold az összeadást, hogy gond nélkül menjen! Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!

5. Számoljunk fejben 10-ig II. (Kivonások 10-ig)

Még mindig a 10-es számkörben mozgunk, de a kivonás műveletével egészítjük ki a számolásokat. Megnézzük, mi mindenre jó a kivonás, és (pl. a számegyenes segítségével) igyekszünk áttérni a kézzel számolásról a fejben számolásra.

6. JÁTÉK! Felhő vadászat - Pótlás 10-re

Mennyit kell hozzáadni, hogy 10 legyen? Ha ügyesen számolsz, eltűnik a mérges felhő és kisüt a napocska! Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!

7. JÁTÉK! Célba dobás - Kivonás 10-ig

Gyakorold a kivonást a 10-es számkörben! Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!
Gyakorlás

1. TESZT: Számolás 10-ig

Próbáld ki magad, mennyire megy a számolás 10-ig! Végezd el a műveleteket, állítsd sorrendbe a számokat, és keress számszomszédokat!

2. JÁTÉK! Kisebb-nagyobb, több-kevesebb 10-ig

Noé bárkájára gyülekeznek az állatok. Segíts nekik, hogy időben be tudjanak szállni! Melyik számra igaz az állítás? Kattints rá! Látni fogod utána a magyarázatot is. Így a végére alaposan begyakorolhatod a kisebb-nagyobb és a több-kevesebb kifejezések használatát.

3. Kréta kaland - Műveletek 10-ig

Utazz vissza a Kréta korba, a dinók világába, gyűjts pteranodonokat! Gyakorold az összeadást, a kivonást és a pótlást is 10-es számkörben!
Nyitott mondatok, szöveges feladatok

1. Szöveges feladatok 10-ig

A szöveges feladatok megoldásának titkait mutatjuk meg ezen a videón, és gyakorolhatod is az ilyen feladatok megoldását. Igaz-hamis állításokból indulunk ki. Alaposan elmagyarázzuk, érthetővé tesszük az állításokat. Mindezt interaktív módon, nem hagyjuk, hogy elkalandozzon a figyelmed.

2. Nyitott mondatok 10-ig

Hogyan oldjunk meg nyitott mondatokat? (10-es számkörben). Szöveges feladatoktól indulunk, de részletesen elmagyarázzuk azt is, hogyan tudod úgy is megoldani a nyitott mondatokat, ha nem szöveges feladathoz kapcsolódnak.

Számolás 20-ig

Összeadás 20-ig

1. Átlépjük a 10-et

A 10-nél nagyobb számok világában sok műveletet könnyen el tudunk végezni. Gyakoroljuk először ezeket az összeadásokat, kivonásokat! Majd pedig azok a műveletek következnek, amelyek tízesátlépést igényelnek. Számolunk a számegyenesen, majd fejben. Az egyszerűbb összeadásoktól haladunk a nehezebbek felé.

2. JÁTÉK! Átlépjük a 10-et (egyszerű összeadások 20 alatt)

Az 20 alatti legegyszerűbb összeadásokat gyakorolhatod ezzel a játékkal. Célszerű az "Átlépjük a 10-et" c. videót megnézni, mielőtt elkezded ezt a játékot.

3. Összeadások 20-ig

Összeadás a 20-as számkörben: gyakoroljuk a tízesátlépést! Különböző számokhoz adunk hozzá, és próbáljuk készséggé fejleszteni ebben a számkörben az összeadást. Még több gyakorló feladatot találsz ebben a videóban.

4. JÁTÉK! 9-hez adunk

Gyakorold a hozzáadást 9-hez az erdőben. Dobj egy almát a süniknek, hogy megetesd őket! Ha ügyesen számolsz, a sünik elkapják az almákat.

5. JÁTÉK! 8-hoz adunk

A szakácsművészetben mennyire vagy jártas? Ha jól számolsz, finom salátát tudsz készíteni a sok zöldségből. Végezd el ügyesen a hozzáadásokat 8-hoz!

6. JÁTÉK! 7-hez adunk

Gyakorold a hozzáadást 7-hez. Fogd el a veszélyes krokodilokat, hogy őket és a falusiakat is biztonságba helyezd! Végezd el ügyesen a műveleteket!

7. JÁTÉK! 6-hoz adunk

Fényképezd le ügyesen a kutyust! Ha jól számolod ki a műveletek eredményét, elkészül a remek fotó. A játékkal profin begyakorolhatod a hozzáadást 6-hoz.

8. JÁTÉK! 4-5-höz adunk

Nézd csak milyen aranyosak a bohóchalak! Adj hozzá számokat 4-hez és 5-höt és máris a gömbakváriumodba gyűjtheted a bohóchalat! A végére biztosan gyorsan és ügyesen tudsz majd ezekhez a számokhoz is hozzáadni.

9. JÁTÉK! Már 2-höz és 3-hoz is adunk

Gólya hozza! Minél jobban mennek ezek az összeadások, annál ügyesebben tudsz segíteni a gólyáknak házhoz vinni a kicsiket.

10. JÁTÉK! Sárkány vadászat - Egyjegyűek összege

Gyakorold az összeadást egyjegyű számokkal! Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!
Kivonás 14-ig

1. Kivonunk 11-ből

Kivonások a 20-as számkörben. Kivonunk 11-ből, és sokat gyakoroljuk ezeket a kivonásokat és bontásokat, hogy minél automatikusabbá váljanak. Számolunk a számegyenesen, majd fejben is.

2. JÁTÉK! 11-ből vonunk ki

Gyakorold a kivonást 11-ből!

Ha ügyesen számolsz a csúzlid célba talál. Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

3. Kivonunk 12-ből

12-ből vonunk ki

Átnézzük a 12 egyszerűbb és nehezebb bontásait, játékos feladatokkal gyakoroljuk a kivonásokat és bontásokat, hogy fejből jól menjenek.

4. JÁTÉK! 12-ből vonunk ki

Gyakorold a 12 bontásait és a kivonást 12-ből!

Ha ügyesen számolsz, le tudod fotózni a denevéreket!

Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

5. Kivonunk 13-ból

Kivonások a 20-as számkörben, folytatás. Kivonunk 13-ból, és jól begyakoroljuk! Bemutatjuk a számok bontásait. Sok érdekességre hívjuk fel a figyelmet ebben a videóban is. Aranyos feladatok várnak.

6. JÁTÉK! 13-ból vonunk ki

Gyakorold a 13 bontását és a kivonást 13-ból!

Ha ügyesen számolsz, lefújhatod rovaritóval a szúnyogokat!

Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

7. Kivonunk 14-ből is

Kivonások 14-ből

Felsoroljuk a 14 bontásait, ha azokat jól tudod, könnyebben mennek a kivonások. Sok gyakorlófeladatot, játékot találsz, hogy minél alaposabban begyakorold ezt is.

8. JÁTÉK! Már 14-ből is vonunk ki

Gyakorold a kivonásokat 14-ig!

Végezz kivonásokat 14-ből is és gyakorold a 14 bontását! Gyűjtsd össze a vízen úszkáló gumikacsákat!

Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

Nyitott mondatok, összetett feladatok 14-ig

1. Szöveges feladatok 14-ig

Szöveges feladatok

A szöveges feladatok leírását mindig az adatok kigyűjtésével kezdjük. Érdemes elképzelni, akár le is rajzolni, hogy miről van szó. Átgondoljuk, hogy milyen műveleteket kell végeznünk, számolunk, és megkapjuk a végeredményt. Ugye nem is olyan nehéz? Remélem, hogy a végén te is így érzed majd.

2. Nyitott mondatok 14-ig

Hogyan oldjunk meg nyitott mondatokat?

A nyitott mondatok tulajdonképpen hiányos műveletek, amelyekben nem feltétlenül egyenlőségjel van, hanem kisebb, nagyobb jel. Megmutatjuk, hogyan tudod megoldani az ilyen példákat.

3. Szabályjátékok, sorozatok 14-ig

Nehezebb feladatok 14-es számkörben

Sokféle típusú feladatot begyakorlunk: számolj a nyilak mentén; bűvös háromszögek; sorozatok; táblázatok; szabályjátékok; kisebb, nagyobb, vagy egyenlő; számpiramis és számegyenes.

4. TESZT: Számok 14-ig

Teszteld a tudásod a 14-es számkörben való összeadásból, kivonásból!/h2>

Végezd el a műveleteket, pótold a hiányzó számokat!

Állítsd növekvő sorrendbe a műveletek eredményét, oldd meg a nyitott mondatokat! Folytasd a sorozatokat, és a szöveges feladatokat is oldd meg!

Kivonás 20-ig

1. Kivonunk 15-ből

Kivonások a 20-as számkörben, folytatás. Kivonunk 15-ből. Bemutatjuk a 15 bontásait. Jó kis feladatok várnak, hogy alaposan begyakorolhasd ezeket a kivonásokat.

2. Kivonunk 16-ból

Kivonások a 20-as számkörben, folytatás. Kivonunk 16-ból is. Bemutatjuk a 16 bontásait. Jó kis feladatok várnak, hogy alaposan begyakorolhasd ezeket a kivonásokat.

3. JÁTÉK! Már 15-16-ból is vonunk ki

Gyakorold a 15 és a 16 bontásait és a kivonást 15-ből és 16-ból is! Dobj csontot a kutyusoknak, ha ügyesen számolsz, mind jóllakhatnak.

4. Kivonunk 17-ből

Kivonások 17-ből

Átismételjük a 17 bontásait, játékosan gyakoroljuk a kivonást 17-ből, oszd szét a répákat a nyuszik között

5. Kivonunk 18-ból

18-ból veszünk el különböző számokat. Pénzérmékkel és a számegyenesen szemléltetjük a műveletet. Játékos feladatokkal gyakorlunk. Mire a videó végére érsz, biztosan ezek a kivonások is jól fognak menni.

6. JÁTÉK! Már 17-18-ból is vonunk ki

Gyakorold a 17 és a 18 bontásait és a kivonást 17-ből és 18-ból is a játékháborúban. Lődd le csúzlival a játéktankokat! Végezd el ügyesen a műveleteket!

7. Kivonunk 19-ből

Kivonások 19-ből

Megtanuljuk a 19 bontásait, és játékosan begyakorolhatod a kivonást 19-ből a halacskákkal és a kincsesládával.

8. Kivonunk 20-ból is

Hogyan végezzük el ezeket a kivonásokat gyorsan, egyszerűen? Ha végignézed a videót, és gyakorolsz a feladatokkal, biztos nem lesz gondod velük.

9. Kivonások 20-ig (gyakorlás)

Végezd el a kivonásokat!

Néhány színes gyakorló feladat vár, mielőtt beleveted magad a játékokba, hogy mindenkit - de legfőképpen önmagadat - legyőzd!

10. JÁTÉK! Kivonások 20-ig

Gyakorold a kivonást a 20-as számkörben! Kezdő, haladó és profi szinten is gyakorolhatsz. Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott tananyagot!
Nyitott mondatok, összetett feladatok

1. JÁTÉK! Kisebb-nagyobb, több-kevesebb 20-ig

Építs akváriumot és népesítsd be szebbnél szebb halacskákkal! Hasonlítsd össze a kifejezéseket a számokkal! Melyik nagyobb, vagy esetleg egyenlők? Kattints a megfelelő relációs jelre! Látni fogod utána a magyarázatot is. Így a végére alaposan begyakorolhatod a kisebb-nagyobb és a több-kevesebb kifejezések használatát.

2. Szöveges feladatok 20-ig

Hogyan kell megoldani a szöveges feladatokat?

A szöveges feladatok megoldásához nagyon fontos az adatok kigyűjtése, utána megállapítjuk az összefüggéseket, hogy milyen műveleteket kell végeznünk, és elvégezzük a számolást. Végül szöveges választ adunk. Ha mindig szépen sorban végigmész ezeken a lépéseken, hidd el, nem is lesz olyan nehéz.

3. TESZT: Szöveges feladatok

Ellenőrizd magad, hogy megy a szöveges feladatok megoldása! Több, kevesebb, összesen, ugye meg tudod oldani, ha ezek a szavak szerepelnek a feladatban?

4. Nyitott mondatok 20-ig

Hogyan oldjunk meg nyitott mondatokat?

A nyitott mondatok igazából hiányos állítások. Szerepelhet benne egyenlőségjel, vagy kisebb, nagyobb, illetve kisebb egyenlő, nagyobb egyenlő jelek.

Megmutatjuk és begyakoroljuk, hogyan kell az ilyen feladatokat megoldani.

5. Összetett feladatok, táblázatok

Nehezebb feladatok 20-as számkörben

Többféle feladattípust gyakorolhatsz: több számból álló műveletek; pótlás; igaz, hamis állítások; táblázatok.

6. Összetett feladatok 2.

Nehezebb feladatok 20-as számkörben/h2>

További feladattípusokat is gyakorlunk: összehasonlítás; találd ki a műveleti jeleket; táblázat; bűvös négyzetek.

Gyakorlás

1. JÁTÉK! Pótlás 20-ig

Gonosz farkasok ólálkodnak az erdőben. Végezd el helyesen a pótlásokat és varázsold őket ártatlan és meglepett báránykává, hogy ne okozzanak több galibát!

2. Ismétlés 20-ig 1.

Ebben a videóban számokat és műveleteket találtok 1-től 20-ig, összeadást, kivonást tízes átlépés nélkül a 20-as számkörben. Találd meg a számokat a számegyenesen! Milyen műveletet végeztünk, összeadást vagy kivonást? Írd be a megfelelő számszomszédokat! Számoljunk kettesével, hármasával, négyesével! Számoljunk visszafelé!.

3. JÁTÉK! Lufi vadászat - Számok 20-ig (1)

Játszva gyakorolhatod az összeadást és kivonást tízesátlépés nélkül! Ha először csak kevés pontszámot érsz el, ne add fel, meglátod, egyre jobban megy majd!

4. TESZT: Számok 20-ig I.

Tesztelheted a tudásodat a 20-as számkörben való összeadásból és kivonásból! Rendezd növekvő sorrendbe a számokat! Számoljunk kettesével! Írd le a számok összegét! Egészítsd ki 10-re! Végezd el a kivonásokat! Pótold a hiányzó számokat!

5. Ismétlés 20-ig 2.

Ebben a videóban számokat és műveleteket találtok 1-től 20-ig, összeadást, kivonást tízes átlépéssel a 20-as számkörben. Hogyan adunk hozzá a 6-hoz 7-et? A számok bontását is tudni kell ehhez a művelethez. Gyakoroljuk a pótlást 10-ig. Láncszámolásokat végzünk, folytasd a sort! Pótold a hiányzó számokat!

6. JÁTÉK! Barlangi vadászat - Számok 20-ig (2)

Játszva gyakorolhatod az összeadást és kivonást tízes átlépéssel a 20-as számkörben! Ha először csak kevés pontszámot érsz el, ne add fel, meglátod, egyre jobban megy majd! Játékba mindig csak akkor kezdj, ha már érted, elsajátítottad az adott témakört!

7. TESZT: Számok 20-ig II.

Lássuk, hogy mennek a nehezebb összeadások-kivonások a 20-as számkörben! Gyakorold és ellenőrizd a tudásodat! Számolj négyesével visszafelé! Folytasd a sorozatot! Írd be a hiányzó számokat! Rendezd csökkenő sorrendbe a műveletek eredményeit! Melyik a nagyobb?
Bea
Az interaktív videókkal és fejszámolás gyakorló játékokkal öröm a matek! :)
Próbáld ki!
Teljes elsős tananyag - Minden amiben szükséged lehet segítségre!
BBBea