Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
ázisTV
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés
Fizika 7.-8.
(Számítások + elméleti alapjaik)

Bemutató videó

A hét legnépszerűbb videója (hétfőnként cseréljük)
teszt kép
teszt kép

Bevezetés a fizikábaKupa

MozgásokKupa

Erő, munka, energiaKupa

A nyomásKupa

HőtanKupa

A fényKupa

A fény és a fényvisszaverődésPlecsni 0/12 Csillag
Fénytörés, lencsékPlecsni 0/9 Csillag
SzínképPlecsni 0/3 Csillag
2
Csillag
Csillag
Csillag
Lejátszás
Lejátszás
(HAMAROSAN) A röntgentől a mikrohullámig
3
Csillag
Csillag
Csillag
Lejátszás
Lejátszás
(HAMAROSAN) Csillagászat

Az elektromosság és mágnesességKupa

Bea
A világ csodálatos törvényszerűségeit kutatja és tárja fel a fizika tudománya. Lépj be Te is ebbe a varázslatos világba, ismerd meg az alapvető összefüggéseket!
Témakörönként bemutatjuk az összefüggéseket
Feladatokban gyakorolhatod ezeket és a kapcsolódó számításokat
A 8.-os videók feltöltése még folyamatban van.

Fizika is könnyen, érthetően

Van olyan suli, ahol a fizikát magas szinten tanítják, ott a megértése okoz gondot sokaknak. Ahol pedig háttérbe szorult, és már csak „mesélős” fizikát tanítanak, ott a továbbtanulásnál lehet gond, ha hiányzik a megfelelő tudás és a feladatmegoldási rutin.

Ezekről a videókról könnyedén megtanulhatod a szükséges összefüggéseket, megismerkedhetsz a típusfeladatokkal és begyakorolhatod a számolásokat. A 7. és 8. osztály tananyagát a különböző tankönyvek más-más sorrendben veszik. Éppen ezért nem érdemes szétválasztani a két év anyagát, hisz ahány tankönyvsorozat, annyiféleképpen „vágják szét” a kerettantervben szereplő témákat. A témakörök közül ki tudod választani azt, amivel éppen foglalkoztok az iskolában, és a videókról meglepően gyorsan meg tudod tanulni.

Mélyedj el velünk a világ felfedezésében, a nagy összefüggések felismerésében, és tanuld meg, hogyan lehet „kiszámolni”, mi fog történni a jövőben :)

A fizika méltatlanul háttérbe szorult a mai iskolarendszerben. Kevesen választják ezt a tárgyat, és a fizikát feltétlenül igénylő pályákat továbbtanulásuk irányának. Pedig a jövő szakembereinek egyre inkább szükségük lesz arra, hogy ismerjék a világ és a technikai eszközök működését.

Küldetésünk, hogy megmutassuk, hogy a fizika könnyen és élvezetesen is tanulható, és hogy minél több gyermeket segítsünk olyan pályát választani, ami biztos, jól jövedelmező munkát, garantált és magas szintű megélhetést biztosít számára. Ebben támogató partnerünk a CYEB – egy olyan magyar mérnöki vállalkozás, amely már Európa több országában biztosítja nagy cégek energiatakarékosabb, gazdaságosabb működését a fizikai ismeretek felhasználásával.