Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

Kérdezz-Felelek Válaszok

Kérdés

Kedves Beáta!

Lujzi lányom a Sokszínű matematika 6-ból tanul és most kezdték el a Hogyan oldjunk meg feladatot? fejezetét. (alcímek: mi a kérdés, vizsgáljuk meg az adatokat, következtessünk visszafelé, készítsünk ábrát, tartsunk egyensúlyt, ellenőrizzük a megoldást, válaszoljunk a kérdésekre, feladatmegoldás lépései).

Ennek a témakörnek a gyakorlásához melyik videót érdemes megnézni?

Előre is köszönöm a választ.
Szép napot!

Szaller Krisztina

Válasz

Az Egyenletek témakör videóit kellene végignéznie a lánykádnak. És biztos, hogy nem ugyanabban a sorrendben vesszük, ahogy most a suliban beszélnek róla, de minden példát meg fog tudni oldani, ha ezt a fejezetet megtanulta.

Felesleges túlvariálása az egyenletek és a szövegesek megoldásának, ami a könyvben van. Ha egyszer meg akarunk tanítani egy új, és jól működő módszert a gyereknek (a mérlegelvet - ezt takarja egyébként a "tartsunk egyensúlyt" alcím), akkor minek fordítva kezdeni?? Mi megtanítjuk a mérlegelvet, amivel gyorsan, biztosan és hatékonyan tud megoldani ilyen egyenleteket (aztán ezek segítségével szövegeseket), és gyakoroltatjuk ezt a módszert. Ugyanis ennek birtokában a többi egyszerűen fölösleges. Jó, persze ábrát érdemes csinálni néha a szövegeshez, hogy jobban átlátható legyen, de a mérlegelv az alap.

Próbálja meg így, egy kicsit "előre tanulva", és meg fogja látni, hogy milyen egyszerű dolgokról van szó.
További matek segítség itt