Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

Kérdezz-Felelek Válaszok

Kérdés

Kislányom komoly erőfeszítéseket tesz, hogy jól teljesítsen matekból. A szorgalmával, hozzáállásával nincs probléma, azonban - úgy érzem - a logikus gondolkodással igen. Tudnak ajánlani olyan játékot, videót, bármit, ami ezt tesztelhetné, illetve fejleszthetné?
Köszönöm!

Válasz

Kedves Anyuka/Apuka!

Készülünk egy logika-fejlesztő videó-sorozat elindítására, valószínűleg a nyáron sorra kerül. Ám addig is lenne néhány javaslatom:
Nem biztos, hogy a logikával van a gond, nagyon valószínű, hogy sokkal inkább az a baj, hogy hiányosak az alapjai. (Nem tanult meg jól bánni a számokkal: negatív számok, törtek; írásbeli műveletek; nem érti a nyitott mondatokat, egyenleteket; nem teljesen tiszták a geometriával illetve a mértékegységekkel kapcsolatos alapismeretei.) Látatlanul is merem állítani, hogy ezekkel bajok vannak... - a jó hír, hogy az előző évek videóival (vagy akár csak a leendő 8.-osoknak szóló "gyakorlás, pótlás" oldalon található videókkal) ezeket nagyon könnyen és gyorsan be tudja pótolni.
Érdemes lenne ezt kipróbálni, akár kitölthetne néhány tesztet, hogy hogy mennek az előző évek feladatai, mert abból mindjárt látszik az eredmény. Sajnos a matekban muszáj az alapokat rendbe tenni, mert ha hiányosak, akkor még jó logikával is nagyon nehéz boldogulni.
Amúgy pedig maguk a feladatsoraink, a tananyagaink nagyon hatékonyan fejlesztik a logikáját, problémamegoldó képességét, tehát mindenképpen javasolnám az előző évek videóinak - de legalább a nyári gyakorló/pótló videóknak a szisztematikus átnézését.
Ha továbbra is kétségeid vagy kérdésid lennének, szívesen segítek -akár abban is, hogy gyorsan felmérjem, hogy mi is a gond a kislányod matek-tanulása körül.

BBBea (30/4008706)További matek segítség itt