Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés
Magunkról

Egy tanítványból százezer

"Ja, ez ilyen egyszerű...?!"

Általános iskola harmadik osztályában történt, hogy egyik barátnőmnek komoly gondjai voltak a matekkal. Mivel ez nekem már első pillanattól jól ment, ezért elkezdtem tanulni vele. Nagyszerű érzés volt, hogy mellettem sikerült megértenie azt, ami az órákon egyáltalán nem akart a fejébe menni.

Év végére sikerült kettesekről négyesre feltornáznia magát!

Ő lett az első tanítványom :)

Attól kezdve mindig velem magyaráztatták el az osztálytársaim, ha valamit nem értettek matekból. Szívesen segítettem, boldog voltam, amikor felcsillant a szemük, és lelkesen mondták: "Ja, ez ilyen egyszerű?!"

Kiderült, hogy nemcsak a matekot értem nagyon, hanem azt is, hogy más mit nem ért benne. Valamiért olyan egyszerű és emberi nyelven tudom elmondani a bonyolultabb összefüggéseket is, amit még az is könnyen felfog, aki addig csak a sötétben tapogatózott.

Az ELTE-n végeztem matek-fizika szakos tanárként, annak ellenére, hogy a legjobb matekosok általában nem lesznek matektanárok (tisztelet a kivételnek!). Már az egyetemen tudtam, hogy nekem azokhoz szól a küldetésem, akiknek velem ellentétben nem megy jól a matek.

Nagyon örülök, hogy diákjaim sosem utálták a matekot, és azok is mindig megértették, akiknek ehhez kevésbé volt adottsága. Mindig az volt a célom, hogy a matek a gondolkodásukat és egész személyiségüket fejlessze, és senkinek ne kelljen kisebb-rendűnek éreznie magát amiatt, hogy nem született matek­zseninek.

A Matek Oázis alapítása

Rájöttem, hogy a számítógép segítségével ezt az élményt sokkal több diáknak meg lehetne adni, ráadásul még érdekesebbé is tehetném a matektanulást az amúgy is számítógéphez szokott gyerekeknek.

Sok év tanítási tapasztalattal a hátam mögött belevágtam az izgalmas kalandba. Elkezdetem felfedezni és kidolgozni a matektanulás új módszerét férjemmel közösen, aki az informatikai munkát végezte. Mindketten feladtuk az állásunkat és erősen hittük, de legalábbis reméltük, hogy a dolog működni fog.

Elképesztően sokat dolgoztunk, míg az első tananyagot (a matekérettségi felkészítést) összeraktuk. Voltak zsákutcák is és a család anyagi biztonsága is kezdett veszélybe kerülni, de aztán szépen lassan (nagyon lassan) az előfizetők száma is kezdett nőni. Folytattuk az oktatóprogramok kidolgozását, hogy mindenkinek érthető, emberi nyelven tudjuk elmagyarázni a matekot. Természetesen úgy, hogy könnyebb és élvezetesebb legyen a tanulás... ahogyan én szeretem :)

Kétezer tananyag, 150.000 tanítvány

Most már egész kis csapattal fejlesztjük és működtetjük a Matek Oázist. Ennek ellenére továbbra is sokat dolgozunk, hiszen mindig jóval több tervünk van, mint időnk. 2007 óta ezernél is több tananyagot készítettünk, ami segítségével több, mint 150 ezren tanultak velünk, köztük több ezren az előfizetői anyagokkal.

Hálás vagyok a tanítványaimért, a munkatársaimért, a sok biztató és dicsérő szóért, az elért eredményekért, és kérek erőt további közös álmaink megvalósításához.

B. Békési Beáta