Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés
Szülőknek

A matek okozza a legtöbb gondot az iskolában Pedig csak egy jó tanár kell és egy kis idő, hogy minden a helyére kerüljön

Négygyerekes anyukaként megtapasztaltam az oktatási rendszerünk minden szépségét és problémáját. Tanárként ismerem a másik oldalt is. Szenvedélyesen szeretek tanítani és minden érdekel, ami a gyerekek szellemi és lelki fejlődésével kapcsolatos. Ugye megengeded, hogy tegeződjünk és elmondjam, hogyan látom a matekos problémákat sok év tapasztalat után, és milyen megoldást dolgoztunk ki ezekre.

A Te gyermeked is szenved a matekkal?

Te is gyakran hallod: "Nem értem, én ehhez hülye vagyok!" ... - Ne hidd el, nem az! :)

Szülőként mindannyian azt szeretnénk, ha gyermekünk sikeres és boldog lehetne, bármibe is fog. Ehelyett rendszeresen tehetetlenül kell nézned, hogy nem tud megbirkózni a matek házival, gyomorgörcse van a dolgozatok, a matekórák előtt, és ez neked is legalább annyira szenvedés.

Hidd el, mindenki képes jó eredményre matekból! A megoldás kulcsa a hiányosságok pótlása és a kis lépésekben adagolt és begyakorolt, érdekesen előadott új anyag. Így újra sikerélményekkel lehet feltölteni a gyermekedet, és a sok kudarc helyét mosoly foglalja el.

Jó matekból, de biztosra szeretnél menni?

Elég jó matekból, de biztosra szeretnétek menni általános iskolában, középiskolai felvételin, a középiskolában, az érettségin, vagy akár az egyetem első félévében?

A felvételi, illetve az érettségi bizony komoly megmérettetés azoknak is, akiknek egyébként jól megy a matek. De akkor is segítségre lehet szüksége, ha a dolgozatok rendszeresen kicsit gyengébben sikerülnek az elvártnál, vagy épp csak az alsó határát súrolják a vágyott jegynek. Ilyenkor egy-egy anyagrész gyors, de teljes körű ismétlése csodákat tehet.

Matekot tanulni stressz nélkül, és sok sikerélménnyel is lehet!

A suliban az a fő gond, hogy nincs idő arra, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. (Na és persze sok a tananyag, haladni kell, és sokszor a sorrenddel, a hangsúlyokkal is baj van. A tananyag rendszerint nem hagy érési időt azoknak, akik nem feltétlen gyengébbek, de lassabban tudják feldolgozni a rengeteg infót.) Aki lemarad, elveszti a fonalat, és miután a matekban minden egymásra épül, esélye sincs újra felvenni.

Az oktatóvideós tanulással ki lehet lépni ebből az ördögi körből. Minden tudnivalót egyszerűen, érthetően magyarázunk el, minden témakört az alapoktól építünk fel, emészthető, kis lépésekben. Bármikor meg lehet állni, akár újra meghallgatni egy gondolatot. Különlegessége a tananyagoknak, hogy állandóan visszakérdezünk, így tuti, hogy gyermeked is mindent érteni fog, és folyamatosan sikerélménye lesz. Először a videókkal, aztán pedig az iskolában is :)

Ez a matek még neki is tetszeni fog

A tananyagok összeállításánál igyekeztünk mindent megtenni, hogy senki ne unja halálra magát, és az egész tanulás kellemes élmény maradjon. Biztatjuk, bátorítjuk, növeljük a diákjaink önbizalmát a matekhoz.

Sokkal könnyebbé tette az iskolában a matek órai tanulásomat. Ha valamit nem értek, nagyon jó, hogy a program segítségével utána tudok nézni, akár többször is. A geometria tanulásában óriási segítséget jelentett.

Dani

Sokkal többet adhatsz, mint egy jobb matekjegyet

Sokan ismerik fel ma már a szülők közül, hogy a matek szerepe jóval nagyobb manapság: a számítógépek, grafikonok, statisztikák és mérnöki tudományok világában komoly lehetőségektől esik el az a diák, aki gyenge matekból. A matematika egyébként a gondolkodás fejlesztésének is a legjobb eszköze (persze, ha jól tanítják), ami a hétköznapi élet területén is nagyon hasznos.

Ha fejlődik gyermeked matekból, akkor minden területen okosabbá válik, könnyebben megoldja a nem matematikai problémákat is és így önbizalmat, magabiztosságot nyer. Talán ez lehet az oka annak a gyakorlati tapasztalatnak, hogy a jó matekjegy húzza magával a többi osztályzatot is.

Ezentúl javulnak a továbbtanulási esélyei, tehát jobban fizető állásokra lesz esélye. Az élet minden területén logikusabb döntéseket tud majd hozni és ezáltal jobban tudja irányítani a saját életét.

Ebben tudunk Nektek segíteni, ha beregisztrálsz az oldalon.

Próbáljátok ki az ingyenes videókat!

Minden évfolyam tananyagai között sárgával jelölve találjátok azokat az ingyenes anyagokat, amikhez regisztráció után bárki szabadon hozzáférhet.

Minden héten újabb és újabb videók kerülnek a "hét legnépszerűbb videója" ingyenes sorozatba. Ezek a hetente cserélődő videók szabadon, azaz akár regisztráció nélkül is használhatók.

A korábbiakhoz képest jelentősen kibővítettük az ingyenességet. Ma már minden évfolyamban minden témakörhöz találtok ingyenes gyakorlófeladatokat, ezek minden regisztrált felhasználó számára elérhetők.

A célunk, hogy bármikor bárki találjon hasznos segítséget a Matek Oázisban.

A teljes tananyagok 2.-tól 12. osztályig (+ analízis + kémia 9 és még történelem is) előfizetés után érhetők el. A tandíjakról a Vásárlás menüpontban tájékozódhatsz.

B. Békési Beáta

Hálásan köszönöm mind azt a segítséget, amelyet az oldalon keresztül kaptam Önöktől! Sokkal könnyebb és gyorsabb volt így a felkészülés az érettségire.

Az eredmény pedig hihetetlen! Az 5-ös matek érettségi pár hónapja egy elérhetetlen célnak tűnt, de segítségetekkel sikerült!

Elégedett vagyok az oldallal, a tanagyag nagyon jól felépített és könnyen érthető. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a módszert, akinek segítségre van szüksége matematikából.

Molnár László Dániel

Én a barátaimnak mindenképp csak ajánlani tudom, ugyanis sokkal könnyebb megérteni a színes ábrákkal és jól elmagyarázott feladatokkal ellátott videókat mint az unalmas órai magyarázatokat.

...Nagy előnye a videóknak, hogy nem kell stresszelni a feladatok megoldása miatt, színesek és szép ábrákkal ellátottak a videók és mindenki számára érthetőek a magyarázatok.

Ráadásul bármikor visszanézhetőek, ha valaki mégsem értene valamit.

Rózsa Krisztián

Szakszerűek, megbízhatóak, szakmailag elismertek a tananyagaink

Nem veszel zsákbamacskát, ha a tananyagainkra bízod a gyermekedet. Magyarországon mi jelentettük meg az első interaktív matematika oktatóprogramokat (először a matekerettsegi.hu címen), de azóta is a legjobb és legnépszerűbb számítógépes matek anyagok a Matek Oázis videói. Az anyagokat sokéves matek-tanári tapasztalattal, és a legmodernebb tanulás-pszichológiai ismereteket alkalmazva állítottuk össze.

Mind matematikai tartalmát mind módszertani megalapozottságát tekintve kitűnő munkáról van szó.

Gyimesi Róbert
a budapesti Árpád Gimnázium matematikatanára, jelenlegi igazgatója

A módszer eredményességét 8 év tapasztalat, több ezer sikeres diák, több mint ezer elégedett felhasználói levél és elismerő szakmai vélemények is bizonyítják. Véleményünk számít a médiáknak. Kérdeztek már minket a Gazdasági Rádióban, Kossuth Rádióban, megjelent rólunk cikk a Köznevelés című pedagógiai folyóiratban. Együttműködő partnerünk az Eduline.hu, a HVG online oktatási portálja.