Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés
Elválasztó
vámpírok vs. matek

Ha nem hiszel a vámpírok létezésében, nem vagy egyedül. (Holtak, akik feltámadnak és az élők vérével táplálkoznak - hát - ez biológiai ismereteinknek némileg ellentmond.) Minden tudós egyetért abban, hogy vámpírok csupán a legendákban léteznek.

De a vámpírokban hívőket a biológiai tények nem mindig tántorítják el. Egy professzor előállt egy másik bizonyítással a nemlétezésükre, méghozzá a matematikát használva.

Ha a vámpírok valaha is léteztek volna olyan formában ahogy a filmek és a könyvek bemutatják őket, akkor nagyon gyorsan kiirtották volna az emberiséget, állítja Costas Efthimiou fizikus professzor.

A népszerű legenda a vámpírokról már évszázadok óta él, és úgy tartja, hogy aki egy vámpír áldozata lesz, az ő maga is vámpírrá változik, és elindítja a saját vér-vadászatát a szerencsétlen emberek ellen.

Efthimiou azt mondja:
"Ha a vámpírok valóban úgy és olyan gyakorisággal étkeznek, ahogy azt leírják a könyvekben és filmekben, akkor az emberi fajt már rég kiirtották volna nem sokkal az után, ahogy az első vámpír megjelent."

Induljunk ki abból a feltételezésből, hogy az első vámpír 1600. január 1-én keletkezett, annak a századnak az elején, amikor az első írások is megjelentek a vámpírokról. A kutató kiszámította az akkori populációt történelmi dokumentumok alapján, ez kb. 537 millióra tehető.

eredmény 2012

Tegyük fel, hogy egy vámpír egy hónapban csak egyszer étkezik, és az áldozata vámpírrá válik, így februárra már 2 vámpír lenne, márciusra 4, a következő hónapban pedig már 8. Ha ebből tovább számolunk, egy év elteltével már 212 = 4096 vámpírnak kellett volna szívni az emberek vérét, 2 év múlva pedig
224 = 40962 = 16.777.216 vámpírnak. Vagyis újabb fél év elteltével minden ember vámpírrá vált volna.

x2 függvény

"Az emberek nem tudnák túlélni a vámpír-inváziót ezekkel a feltételekkel, legfeljebb akkor, ha a populáció minden hónapban megkétszereződne, de ez jóval meghaladja az emberi képességeket."
- mondta Efthimiou.

Efthimiou professzor ebből a számításból kihagyta Van Helsinget és társait - akiknek azért sikerült a vámpír-populációban jelentős kárt tenni. Azonban ilyen fokú növekedést még a tehetséges vámpírvadászok sem tudtak volna megállítani.

A matematika (és Van Helsing)
tehát legyőzte a vámpírokat!

Bizonyítást nyert, hogy vámpírok pedig nem léteznek! (Azért óvatosságból nem árt fokhagymát akasztani a nyakunkba egy-egy meleg nyári estén, ha elhagyatott helyen kószálunk! - Csak óvatosságból!)

Forrás: www.world-sience.net

Bea

B. Békési Beáta