Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal
Kilépés
Kilépés
Kémia Videók

Matek érettségi? Ne izgulj!

Tartasz a matek érettségitől? Kell a pont a felvételihez?

Annyi féle lehetőség kínálkozik. Elvileg felkészítenek a suliban, vagy lehet korrepetáló tanárhoz járni, mint az ősök idejében. Az interneten is sokféle ingyenes és fizetős lehetőség van. Vajon mi a legjobb módszer a matek érettségi felkészülésre?

Van egy jó hírünk: Ha jó módszert választasz, még időt és energiát is takaríthatsz meg a felkészüléssel! (Hogy az aggódásról ne is beszéljünk...)

Matek Érettségi Magántanár

Magántanár

Néhány éve még a magántanár volt az egyetlen megoldás, ha valakinek nem (vagy nem elég jól) ment a matek. Diákok tucatjai zarándokoltak hetente többször is egy-egy jobb magántanárhoz, mert - érdekes - ahogyan ő magyarázta, valahogy sokkal érthetőbb volt a matek.

Matek Érettségi Internet

Internet

Aztán elkezdtek megjelenni az interneten is különböző lehetőségek. A legegyszerűbb változat, mikor a tanár maga on-line is elérhető. Ez kényelmes, mert nem kell elmenni otthonról, viszont időhöz és tanárhoz kötött, és persze az on-line kapcsolat korlátai is benne vannak.

Matek Érettségi Oktatóprogram

Oktatószoftverek

A következő szint a különböző oktatóprogramok megjelenése volt. Ma már egy csomó (részint ingyenesen) elérhető lehetőség között böngészhetsz , ha segítséget keresel. Oktatóvideók, amik elmagyaráznak egy-egy feladatot, vagy elméleti anyagot, tesztek, játékok, amiken kipróbálhatod magad. Különböző szoftverek, melyek mind mind matekot tanítanak. Igen ám, de honnan tudhatod, mi az, amire ebből szükséged van? Illetve hogyan gyűjtheted össze mindazt, ami biztosan elég?

Matek Érettségi Rocket

Tréning... Az meg micsoda?

Van egy újabb szint is. A tréningek valami egészen új minőséget képviselnek a tanítás-tanulásban (a tanórákhoz-magánórákhoz, oktatóvideókhoz, hangos tankönyvekhez, oktató-szoftverekhez képest) Aki rész vett már komolyabb nagyvállalatok, bankok továbbképzésein, üzletembereknek szóló tréningeken, tudja, hogy ezek a tanulás egy merőben új élményét valósítják meg.

Szó sincs izzadságszagú erőlködésről, unalmas előadásokról vagy iskolás kioktatásról. Részvétel, megtapasztalás, állandó együtt-gondolkodás jellemzi ezt a fajta tanulási folyamatot. Az információt nem csak töltik az ember fejébe, hanem rögtön azok alkalmazására is késztetik a résztvevőket.

Emiatt van, hogy a Tréningek hatékonysága majdnem duplája(!) a szokványos előadásos, tanóra-szagú oktatásnak. Ami ugye azt jelenti, hogy fele annyi idő elegendő adott mennyiségű ismeret elsajátítására, a szokványos módszerekhez képest. (Így tehát időt takaríthatsz meg.) Ráadásul ezek a tréningek kellemesek: mivel minden tanulással foglalkozó szakember tudja, hogy jó légkörben, motivált emberekkel sokkal könnyebb eredményt elérni.

TRÉNING matekból is?

Igen, miért is ne? Egy jól átgondolt, jól felépített anyaggal, a tanulástechnikai, tanuláspszichológiai ismereteket hasznosítva, az állandó interaktivitást biztosítva a tanulás egy új élményét tapasztalhatod meg Te is. Még matekból is!

Megmutatjuk, hogyan működik az on-line interaktív érettségi felkészítő tréning.

Tudod, milyen hatalmas az az anyag, amit a 4 év alatt megtanultál (vagy legalábbis tanulgattál :) , és most rendszerezve mind tudnod kéne az érettségin?! Sokan teljesen reménytelennek is érzik, hogy mindent bepótoljanak. Pedig hidd el, egy Tréning még erre is képes! Mindent(!) át tudsz még nézni, mindent be tudsz még gyakorolni, ha jó segítséget választasz. Minden esélyed megvan egy remek érettségi dolgozatra, és még nem is kell szenvedned, élmény lesz a matekozás! :)

Az egészhez megfelelő módszer kell, szisztematikusan felépített tananyag, egy kis humor, biztatás, az átélt sikerélmény, és jó stratégia a feladatmegoldásokhoz. No meg persze kitartó gyakorlás, de ebben sem hagyunk magadra.

alkalmazkodik a Te igényeidhez

Vagyis amit az érettségi felkészítő tréning-ben megtalálsz: témakörönként lépésről lépésre megtanulható és a fejedbe is beépülő tananyag, sok gyakorló feladattal, folyamatos önellenőrzési lehetőséggel. Rengeteg gyakorlási lehetőség még ezen felül is, mert a témakörök mellett az érettségi feladatsorokat is átnézzük. (Az összeset, ami 2005 óta - a kétszintű érettségi bevezetése óta - a középszintű feladatsorokban előfordult.)

Közben módszereket, tippeket adunk az eredményes vizsgázáshoz. Nem kell keresgélned, bizonytalankodnod, mindent megmutatunk, ami kell az érettségihez, és nem tukmálunk rád semmit feleslegesen.

A Tréning ráadásul alkalmazkodik a Te igényeidhez: Ha valami jobban megy, ott elég átfutnod a videókat (előre lapozhatsz, gyorsíthatsz), ha pedig nehezebben megy, visszalapozhatsz, és újra meghallgatva mélyebben megértheted az elmondottakat. Ha hibázol, bármikor javíthatsz, senki nem fog csúnyán nézni rád!

Ha még kétségeid vannak, nézz bele a videókba! Az érettségi felkészítő tréning minden moduljából elérhető egy-egy videó, nem veszel zsákbamacskát. Ha megismerkedsz ezekkel az anyagokkal, látni fogod, hogy ez nem csak duma: a Tréning tényleg azt nyújtja, amit a címe is ígér.

Sikeres felkészülést, jó eredményeket kívánunk!

B. Békési Beáta