Hogyan adhat több sikerélményt gyermekének matekból?

Sok szülő boldog lenne, ha gyermekének nem okozna gondot a matek. Arra azonban talán nem is gondolnak, hogy lényegesen többről van szó, mint egy jobb osztályzatról.
De vajon milyen más, a matekjegynél is fontosabb dologra lehet még hatással a matek eredményesség?
A jó vagy rossz matek jegy meghatározhatja a továbbtanulási esélyeit, ezen keresztül közvetve a gyermek boldogulására van hatással. Az iskolai végzettség meghatározhatja a jövedelmet. Azonban a boldogsága sokkal inkább múlik azon, hogy mennyire egészséges, érett lelkületű felnőtt válik belőle. Ebből a szempontból is döntő fontosságú, hogy milyen eredményeket ér el gyermeke matekból, de vajon miért? A kulcsszó a sikerélmény és az önbizalom.
Nagyon nem mindegy, hogy 12 éven keresztül (vagy még tovább) folyamatos kudarcélményekkel vagy sikerélményekkel kell együtt éljen. A kudarcélmények generálta szorongás akadályozza a nyitott személyiség kibontakozását. Nem csak közönyösséghez, közömbösséghez vezet, de pszichológiai tény, hogy a szorongó ember tanulási képességei jelentősen romlanak önmagához képest is! Az pedig a napnál is világosabb, hogy mennyivel könnyebb az élete annak a felnőttnek, aki a problémáknak, a nehézségek megoldásának kellő önbizalommal lát neki.
Sajnos pont a matek az a tantárgy, ami a legtöbb kudarcélményhez vezet, és ez aláássa a gyermek önbizalmát is:
Nem azért, mert a matek megtanulhatatlan! Ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a középszintű matek megfelelő segítséggel bárki által megtanulható. (Már több, a szellemi fogyatékosság határát súroló diákot is sikeresen átjuttattunk a matek érettségin!)
A matek azért kritikus, mert a legtöbb tantárggyal ellentétben újra és újra a korábban megtanultakra építkezve halad előre. Ha az alapok valahol ingatagok, akkor előbb-utóbb az egész építmény összeomlik. Egy elnyúló megfázásos hiányzás, egy hosszabb helyettesítés, vagy egy nem eléggé felkészült tanár komoly károkat tehet az építmény szilárdságában.
Ezzel szemben, ha sikerül elérnie, hogy gyermekének jól menjen a matek, akkor láss csodát, szárnyakat kap nem csak matekból, hanem, minden másból is :)
Következésképpen felelősen gondolkodó szülő nem hanyagolhatja el gyermeke matek tanulását. Ezért érzünk mi is elhivatottságot arra, hogy minden gyermeknek érthetően, könnyen, és gyorsan elmagyarázzuk a matekot.
Mit tehet Ön a sikerekért?
Az első és legfontosabb az Ön együttérzése és támogatása. Azt kell éreznie gyermekének, hogy Önnek fontosak az érzései (még ha ellenérzések is), elfogadja őket, ugyanakkor nem engedi, hogy elmerüljön a matek utálatában, mint sokan teszik: "jól van, kisfiam (kislányom), ne is törődj vele, hülye a tanár, hülye a matek, nem érdemes foglalkozni vele!" Ha a gyermeke azt látja, hogy a matek sikere fontos Önnek, ő is fontosabbnak fogja érezni, és többet hajlandó tenni érte.
Ugyanakkor, ha tényleg nem érti, mindenképpen szüksége van segítségre. Olyan segítségre, ahol nemcsak érhető magyarázatot, de elfogadó és barátságos légkört is talál. Ahol a hibáit elfogadják, sőt, lehetőségnek tekintik, amiből tanulni lehet. Ahol saját tempójában haladhat, ahol szabad, és jó dolog gondolkodni, ahol gondoskodnak az ő sikerélményéről.
Mit teszünk mi a sikerekért?
Érthetően elmagyarázzuk, de nem akárhogy: apró, pici, emészthető részekre tagoljuk a megtanulandó anyagot: minden lépésben visszakérdezünk, nemcsak az ellenőrzés végett, hanem mert ezzel folyamatos sikerélményt biztosítunk. Szabad hibázni, szabad elkalandozni, szabad visszalépni: ez mind mind a tanulási folyamat természetes része.
A "Pótold a hiányosságaidat!" modullal arról is gondoskodunk, hogy a régebbről felhalmozott hiányosságokat ne kelljen tovább cipelnie. Felszabadult, ítélkezés-mentes, örömteli tanulási környezetet biztosítunk pozitív hangvétellel, biztatással, változatossággal.
Segítsük át együtt gyermekét a matek nehézségein! Adjunk több sikerélményt és nagyobb önbizalmat a matek és más tárgyak tanulásához!
B. Békési Beáta (Matek Oázis)

A teljes videó csomagokkal nem gond a matek

  • gyermeke garantáltan megérti a matekot a videókkal
  • könnyen, gyorsan tanulhat
  • ha elmaradásai voltak ez elmúlt évekből, a "Pótold a hiányosságaidat!" modullal mindent behozhat
  • sok gyakorlás
  • 100% pénzvisszafizetési – elégedettségi garancia
  • Jobb eredmények matekból
Kattintson ide és ajándékozzon sikerélményt gyermekének!!!
Próbáltad már?
Próbáld ki a sárgával kiemelt ingyenes online videókat.
Demó és ingyenes videók
Vélemények
Nézd meg mit írtak, akik velünk matekoznak.
Felhasználói vélemények
Hívj minket bizalommal!
Ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-16:00:
0630/3822-555

Munkaidőn kívül SOS hibaügyelet:
0630/9870-551
Online vásárlás
Teljes felkészítést biztosító matek videó csomagok
Katalógus és rendelés

Copyright © 2007-2018. Baloghné Békési Beáta és Balogh András, Matek Oázis Kft. All Rights Reserved. Minden jog fenntartva.